КЕВР откри резерви. Токът няма да поскъпне!

От следващия месец обаче скачат цените на газа и парното
21 сеп 2018 14:15, Златко Желев
40
КЕВР откри резерви. Токът няма да поскъпне!
Снимка: архив, Булфото

Токът няма да поскъпне от октомври въпреки предстоящото 14-процентно повишение на цената на природния газ, обяви пред БНР председателят на Българската федерация на индустриалните енергийно консуматори Константин Стаменов.

Той се позова на доклад на енергийния регулатор, публикуван за обществено обсъждане.

"Задържането на цените на тока става възможно, тъй като регулаторът е намерил резерви в системата", посочи Стаменов.

Още по темата

"Във фонда сигурност на електроенергийната система има натрупан буфер и той ще покрие поскъпването на цената на природния газ, която се отразява и на цените, по които работят топлофикационните дружества, той покрива компонентата, която отива за разход за електроенергия, така че електроенергията няма да поскъпне, което е добре и за нас, но ние губим конкурентоспособност в резултат на поредното поскъпване на цената на природния газ", посочи той.

Според разчетите на регулатора от следващия месец, освен газа, се очаква да поскъпне и топлоенергията. Вчера стана ясно, че средното увеличение за страната ще е с около 8 на сто.

От юли имаше и още едно поскъпване - със 7%, което потребителите на парно ще започнат да плащат реално след началото на отоплителния сезон другия месец.


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
запознат преди 5 месеца
Въпросните резерви се събраха под формата на такса от всички търговци и производители с цел осигуряване на сигурността на електроенергийната система. С тези резерви се компенсират производителите на зелена енергия и американските тецове, за разликата между договорената им цена и реално платената им цена от енергийна борса.
37
3
 
3
 
! Отговори
Шменти капели преди 5 месеца
Не разбирате ли, че ГЕРБ е отдел кражби и продажби на бившата БКП?! БСП е по чиста партия. Изчисти се от разни *** и от гербавите. Време е тя да управлява.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Активист на БКП
ако се присъединим към евразиискя съюз или Русия живот ще си живеем. Не че ще бъде съвсем евтино, ама и това чудо няма да го има.
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Време е за референдум за излизане от този европейски съюз в който цените постоянно се вдигат , а мизерията и стреса в населението се увеличава. И после защо лудниците са пълни с луди, защо улиците са пълни с луди, защо администрацията е полудяла за данъци, а фирмите луднаха да вдигат цените.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Заради тези резерви на оня миекащият целият блок от 15 етажа минахме на твърдо гориво. Вместо в мазетата да се разхождат плъхове и мишки ги напълнихме с дърва и въглища. Свалихме миналата година радиаторите и затапихме тръбите. Запалихме печките и се видяхме в жега. С порното студувахме а децата цяла зима лежаха болни. Хем порно плащах хем лекарства за децата. Що се отнася за онея ревящите за чист въздух на тях ще кажа да си отиват там от където са дошли щото заради тях ни вдигат тока и парното
33
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Крадлив дядо казваше :вервайте ми и ние му вярвахме,как хубаво ни оправяше за 800 дни.
32
1
 
7
 
! Отговори
бай х преди 5 месеца
усетиха си че ако вдигнат тока правителството е паднало и веднага - откриха резерви
31
2
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 месеца
Да се присъединим към Велика Русия ! И живот ще си живеем !!!
30
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
а кой ще дойде би сульо.да виждаш друг освен Герб.БСП.ДПС?Патриотите и Марешки играха едно лято и толкоз.а Сидеров ако не е на амфетки е плазмодий.други няма- Лукарски и Москов оттекоха в канала.
29
1
 
14
 
! Отговори
Yan преди 5 месеца
"КЕВР откри резерви" Ейиии, най-после откритие в България, след толкова години!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 26
Тро.лът май само под таа статия не се беше разписал, да внушава страх от падане на ГЕРБ.
Усещате ли се, че вече сте ни втръснали със заплахите, че падне ли правителството, идват комунистите и турците? Едно и също пишете всеки ден.
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Така се бех приготвил с новата цена да я вдигна. Сега тия КЕВР се отказват.
Ще отложа малко.
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
увеличават тока и веднага пада правителството.за съжаление ще гледам червените говеда и турците на власт.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тока ще го увеличат. Дали януари или октомври, все тая. С 2 месеца забавяне на увеличението нищо не печелим. Само агонията се удължава. И следващото лято пак ще го увеличат. И цените на всичко ще увеличат. А доходите с жълти стотинки, който увеличението е 'изяло' предварително.
24
1
 
20
 
! Отговори
на загуба сме ние преди 5 месеца
До Анонимен 21
Айде стига с тая мантра- "Кой ще плаща разликата? Ние ще патим от нашите пари или децата ни ще платят. НЕК работи на загуба" и пр.
Никое дружество не работи на загуба в БГ. ЕРП не работят на загуба. ТЕЦ не работят на загуба. АЕЦ не работи на загуба. НЯМА ЗАГУБА за тях.
Само обикновените хора работят на загуба, печалбата я прибират работодателите.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Все едно арабите, както вадат петрол да плащат 1.50лв -2 лв за литър. А там е некви центове ...Защо тука ние нямаме почти безплатен ток ? Тая централа е плащал всеки един от вас.
22
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По принцип някуде след 2000 година не трябваше ли тока за гражданите да бъде , колкото да покрива разходите за поддръжка на системата ? Това уж е Българска централа.
А ни обясняваха, че Белене щяла да се избие за 20 30 години и после рай :) Е къде го тоя рай от Козлодуй ? Зимата плащаме 1/3 заплата да се топлим ...тая цена централа трябвашв да работи само за нас Българите и да плащаме никви сметки.
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Баси, тия ГЕРБ ще излязат големи откриватели.
Само да попитам - кой ще плати разликата от това изкуствено задържане на ЦЕНАТА.
Може би оня дето го бяха пратили да преговаря с търговските вериги да се лишат от надценката си и да продават хляба без печалба.
Интересно как ще убедят и НЕК да работи на загуба. Тя и без това е достатъчно голяма.
И като се натрупа след време - КОЙ ще я плати.
Със сигурност не те, понеже вече ще са изритани от властта.
Да му мислят следващите.
20
0
 
30
 
! Отговори
the Ghost преди 5 месеца
Да разбирам ли че току що откритие резерви до са се скатавали до сега като ОГРОМНА печалба? Май да.
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Изведнъж предизборно намерих резерви... хахахахахаха.... и 80-те процента вярват... чакайте да минат изборите, те ще почнат пак да трупат "резерви"... хахахахахах