Спуснати бариери, влакът идва! Смела учителка повежда деца и...

Случката се разиграва вчера, около 17:30 часа във Велинград
Обновена: 21 сеп 2018 12:21 | 21 сеп 2018 09:00,
232

Учителка превежда група деца през жп прелез при спуснати бариери и при застрашително прииждащ влак.

Критичната ситуация е заснета и качена във Facebook от Филип Каролев, любител на теснолинейката във Велинград, на прелеза при Клептуза. Случката се разиграва вчера, около 17:30 часа.

На видеото се вижда как автоматичните бариери се спускат, а светлинната сигнализация предупреждава за опасност.

В този момент към мястото се приближава група с малки деца, на видима възраст около 5-6 години. Води ги жена, която спира на релсите, оглежда се и ги инструктира с жестове да тичат.

Няколко хлапета на бегом пресичат от другата страна, но в този момент другите виждат влака и спират.

Същевременно дотичва друга учителка, която застава пред тях, за да им попречи да последват другарчетата си. Следва суматоха, при която не се вижда дали при преминалата група деца има възрастен.

След преминаването на влака първата учителка вече е между тях, а те уплашени са се събрали около нея.

"Този влак се движи със скорост 70 км в час. Понеже влиза в гарата, намалява скоростта до 25-35 км в час", обясни пред bTV Филип Каролев.

Според него с кола, когато натиснеш спирачката при 100 км/ч, тя спира за 30 метра, но спирачният път на един влак е над 200 м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
1
 
5
 
! Отговори
ddd преди 5 години
Този човек там с жилетката не е ли полицай в началото на клипа или се бъркам. Или пък той пуска бариерите, което означава че и той се грижи за безопасното преминаване може би!
162
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учителката не взема министерска или депутатски заплата, не е публична личност че да я снимате и новини да пра скате срещу нея. Обаче тя не може да ви съди, щото няма пари и затова юруш на маслините.
161
3
 
11
 
! Отговори
ХАХАХХАХА преди 5 години
Противочумната ограда висока на места 40 сантиметра що не я снимате -ето на цели 133 километра се простира... Стига с тия димни завеси с учителки, ИЛИ МЕДИЙНАТА ВИ СВОБОДА САМО ТОВА ВИ ПОЗВОЛЯВА ДА РАЗОБЛИЧАВАТЕ БЕДНИ УЧИТЕЛКИ. Ей затова свободата на журналистите ни е такава че сме на 111 място по свобода на медиите. Браво. Най-важните теми и най-важните проблеми на обществото намерихте - важното на нито един от 20 хиляди милионера в бедна България да не направите критика.
160
3
 
7
 
! Отговори
q stiga преди 5 години
Бариерите са за тези, които нямат видимост, т.е. превозните средства. КОГА ПЕШЕХОДЕЦ ИЗЧАКВА ЦЕЛИЯ ИНТЕРВАЛ????
159
0
 
11
 
! Отговори
гафовете на властта преди 5 години
Е как ще махате учителката а Теменужка Петкова дружката на Гинке ИзЧЕЗналова си кюта на министерския пост, нищо че сделката държавата я обяви за незаконна. Медиите докога ще прехвърляте отговорността за оставките на политиците на обикновените хора. Какво е направила учителката - нищо - влакът там както се вижда и от снимката едвам пълзи, а тя даже спира децата, макар че те могат пет пъти да видят докато влакът дойде. Какво е виновна жената? Каква е тая псевдожурналистика за омаловажаване на гафо
158
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като им кажеш, че са 80% и се обиждат. И учителката, и снимащият. В зоологическата градина има по високо IQ от това на населяващите територията.
157
4
 
10
 
! Отговори
Гледам преди 5 години
Имбецилите в сайта и разбирам,че всички,от учителката до коментаристите в нета са от онези 80 процента на фамозния БСП професор!!Ясно е като бял ден,че на тая учителка трябва да и се проведе едно конско,че и през ум да не и минава,не само да го прави,а и да учи децата на това,да минават на спусната бариера!И да благодарим на човекът заснел матриалът,а не да почваме да го оплюваме и обсъждаме!Той нищо лошо не е направил.Снимал е действителността!!
156
0
 
5
 
! Отговори
Корнелия преди 5 години
ОСТАВКААААААААААААААААААААААААААААААААААААЕй ***, казах ти да се спреш
155
0
 
15
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Това е то. С България на повечето хора им липсва най-най-най основното в живота, а то е да не се правиш на тарикат във всяка ситуация и да си мислиш че си по-умен от всички около теб. Но уви в БГ тарикътлъзмът се учи и преподава още в училище от първи клас.
154
1
 
23
 
! Отговори
probi преди 5 години
Кому са нужни коментарите защо снимал, кой снимал, децата имали време да реагират и т.н.Има закони, правила, които е задължително да се спазват! Учителят учи, възпитава, както със знанията си, така и с поведението си, с постъпките си...Абсолютно груба и неправилна постъпка на учителката,утре, порасналото дете ще постъпи по същия начин, защото това е видяло от учителката, значи е правилно, значи може. Но утре може да сране и нещо непоправимо. Учители, родители, бдете! Винаги, особено с мъниците.
153
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, че имат време, имат, ама въпросът е принципен. Не може да рискува живота на чужди деца и да ги учи да нарушават правилата. имайте предвид, че личният пример струва много повече от думите... как да му обяснш после на детето, че така не се прави. Тия дни една такава патица падна под метрото, докато си говори по телефона, а неотдавна едно момиче го бутна влак на такъв прелез, докато си говори по телефона (в Благоевград). Но аман от *** и всичкоразбирачив България, затова се избиваме по пъ
152
3
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До АнонименИ каква е целта на папарака?------------------Ако твоето дете беше там, друга песен щеше да запеешЕ, поне сме сигурни, че тази учителка няма па повтори, щом всички й видяха сурата. Може пък да има малко срам?
151
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква е целта на папарака?1. Да стане известен- обществото ни е така устроено,че у нас,най големите *** стават широко известни2.Да настройва обществото срещу учителките.Бре хора това ли Ви е новината?
150
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега кой министър е виновен, а ?Кой да подава оставка?Да изметем Парламента, нали ?Емигрантите също са виновни на тая учителка в случая, нали ;)
149
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички у нас нарушават правилата - за движени, забраните за пушене, за паркиране...Целия народ е такъв, никой не спазва правилата, а после се чуди защо сме на този хал.
148
23
 
24
 
! Отговори
Нормален тип преди 5 години
Пичове, вземете да си изтриете новината... Нищо не е станало... Кой позволява да добавяте такива глупости. С каква мисъл заспива човека написал новината... Имат си супер много време за реакция, адекватно действат, децата махат на влака... Не знам пичове, намере си работа и спрете да пишете глупости...
147
8
 
24
 
! Отговори
Камен преди 5 години
Тоя дето снима преспокойно премина от едната на другата страна на релсите много след последното преминало дете. Пресичането на децата беше спряно напълно навреме. Много добре след преминаването на влака се вижда, че и с двете групи има учител.
146
14
 
28
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Пореден опит на журналистите да настройват обществото срещу учителите.
145
2
 
24
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 5 години
От това, което видях две неща не са ми ясни. 1. Този папарак откъде е знаел какво ще се случи, за да го заснеме от самото начало. 2. От видеото се вижда, че на тротоара, откъдето тръгват децата стои милиционер, който не предприема никакви действия. Защо е безучастен?
144
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много добре се вижда че, едната учителка е от едната страна а другата е при другата група и няма деца без възрастен.