Спуснати бариери, влакът идва! Смела учителка повежда деца и...

Случката се разиграва вчера, около 17:30 часа във Велинград
Обновена: 21 сеп 2018 12:21 | 21 сеп 2018 09:00,
232

Учителка превежда група деца през жп прелез при спуснати бариери и при застрашително прииждащ влак.

Критичната ситуация е заснета и качена във Facebook от Филип Каролев, любител на теснолинейката във Велинград, на прелеза при Клептуза. Случката се разиграва вчера, около 17:30 часа.

На видеото се вижда как автоматичните бариери се спускат, а светлинната сигнализация предупреждава за опасност.

В този момент към мястото се приближава група с малки деца, на видима възраст около 5-6 години. Води ги жена, която спира на релсите, оглежда се и ги инструктира с жестове да тичат.

Няколко хлапета на бегом пресичат от другата страна, но в този момент другите виждат влака и спират.

Същевременно дотичва друга учителка, която застава пред тях, за да им попречи да последват другарчетата си. Следва суматоха, при която не се вижда дали при преминалата група деца има възрастен.

След преминаването на влака първата учителка вече е между тях, а те уплашени са се събрали около нея.

"Този влак се движи със скорост 70 км в час. Понеже влиза в гарата, намалява скоростта до 25-35 км в час", обясни пред bTV Филип Каролев.

Според него с кола, когато натиснеш спирачката при 100 км/ч, тя спира за 30 метра, но спирачният път на един влак е над 200 м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
8
 
! Отговори
до Джендъра ГошУ преди 5 години
Забележката за избора на дума е правилна, но не това е основното в новината. Основното е, че е супер безотговорно да рискуваш живота на децата.
122
1
 
24
 
! Отговори
Не съм трол преди 5 години
Държава пълна с психари,"Любител на теснолинейки", учителка която блъска децата под идващ влак... Така става като разрешихте чалгата и криско... сега ще берете плодове.
121
22
 
10
 
! Отговори
Българин! преди 5 години
Айде пак глупости! ГЛЕДАХ ЦЯЛОТО ВИДЕО! Част от децата заедно с въпросната учителка преминават 20 - 25 секунди ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ВЛАКА! Другата част от децата остават от същата страна, като друга учителка НАРОЧНО ЗАСТАВА ПРЕД ТЯХ, ЗА ДА НЕ РЕШИ НЯКОЕ ОТ ДЕЦАТА ДА ПОСЛЕДВА ДРУГАРЧЕТАТА СИ, ДОКАТО МИНАВА ВЛАКА! Ама нали трябва ДА СЕ НАПРАВИМ НА ИНТЕРЕСНИ И ДА СЪБЕРЕМ ПОВЕЧЕ ЛАЙКОВЕ ВЪВ ФЕЙСБУК!
120
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 5 години
Няма кола, която да спира 100 до 0 за 30 метра.
119
3
 
6
 
! Отговори
от сиднеиAaвстралия преди 5 години
Алоооо каква е паролата беее кал да ви видя видеото бе? Какви са тия новини с пароли беее
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да е празна улицата, ако минеш на червено, в Германия ще те глобят.
117
0
 
3
 
! Отговори
ФЕЙК преди 5 години
Точно да се пошегувам, дали даскалката е била по прашки или по боксерки и ми развалихте. ..убавинята.
116
7
 
9
 
! Отговори
дайте да видим преди 5 години
Дайте да го видим тоя Филип Каролев какъв "любител" на теснолинейките е все пак. Всеки ден ли ги чака на прелеза да ги снима?!?!?
115
7
 
10
 
! Отговори
любител на теснолине преди 5 години
Не знаех че теснолинейките имат любители. Тази теснолинейка минава от там по 3 пъти на ден и този "любител" просто ходи да си я снима, така ли?!?!?!
114
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИНАТА НА СНИМАЩИЯ Е ТОЧНО 0%НА ТЕЯ ДЕТО НЕ ИМ ХАРЕСВА ТАКА ГОВОРЕХА И ЗА ОНЯ ДЕТО ЗАСНЕ ПОЛИЦИЯТА КАК МЛАТИ МОМИЧЕ НА УЛИЦАТА ПРЕЗ НОЩА :DИ ТЕЯ ДЕТО СНИМАЛИ ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И ТЕ ЩО СНИМАЛИ А НЕ СЕ НАМЕСЕЛИ :DЗА ЖУРНАЛИСТИТЕ СЪЗДАВАТ ПРОБЛЕМИ , ЗАЩОТО ИЗВАЖДАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ЯВЕ :D
113
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случай от Германия: "В едно село дете спира на тротоара при червен сигнал на светофара и чака да светне зелено въпреки, че в момента по улиците няма нито една кола. Дори и за миг не си помисля да пресича на червено."
112
6
 
5
 
! Отговори
клика преди 5 години
"Любител на теснолинейки"?!Това звучи като стейдж новина подготвена от КГБ.Група деца пресича прелез със спуснати бариери и ОХО ВИДИШ ЛИ "любител на теснолинейки" заснема случката "съвсем случайно" докато снима светофара и бариерата. ХахахахаОт-до инсценирано
111
2
 
13
 
! Отговори
Перничанин преди 5 години
Като дете живеех на 300 метра от гара Разпределителна...Нагледал съм се на хора с отрязани от влака крака. Дори жената,която живееше до нас и тя остана без крака. А там влаковете само маневрират с ниска скорост...
110
2
 
23
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"...при спуснати бариери и при застрашително прииждащ влак."---Интересна употреба на думата "прииждащ". Все едно влака е лавина, свлачище или наводнение :)
109
5
 
11
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Защо не посочат името на тази "учителка" и училището, където работи? Защо родителите на тези деца не пуснат жалба в полицията срещу нея? Така ли ще и се разминава, докато загине някое дете и после "олеле...!"?
108
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Тикволандци с интелекта на овце, какво друго да очакваш.
107
7
 
15
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
С риск да ме блокирате ще кажа:Няма нищо по-тъпо на тоя свят от детска учителка! Претенции до небето, интелект никакъв...
106
9
 
6
 
! Отговори
сдф преди 5 години
Че учителката не постъпва правилно е така, но най-вече за лошият пример . Пишещите че ги е оставила, не не е и тя е преминала отсреща )вижте хубаво кадрите). Въпросът е защо снимащият преминава от другата страна малко след като децата са разделени от двете страни? Пак казвам, не оправдавам учителката, но и снимащият макар и само за собствения живот отговарящ защо пресича. Да не говорим че можеше да тръгне към групата ако нещо има нужда от помощ.
105
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даже при Достоевски някои от героите се чувстват виновни за цялото зло на Света, защото се върши от хора, а всички ние сме хора.Абе Достоевски си е Достоевски! Ако мъжът се беше намесил се получава сблъсък на авторитети. От една страна учителката им казва минавайте от друга той им казва не минавайте. И в случая ще надделее този с по-голям авторитет. А той е на учителя, разбираш ли, че предложението ти се обезсмисля.
104
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Смела учителка...". опростяла учителка е правилно да се пише! 80%-те дискутират във форуман видял, невидял. Бариерите са спуснaти - не е необходим коментар!