Спуснати бариери, влакът идва! Смела учителка повежда деца и...

Случката се разиграва вчера, около 17:30 часа във Велинград
Обновена: 21 сеп 2018 12:21 | 21 сеп 2018 09:00,
232

Учителка превежда група деца през жп прелез при спуснати бариери и при застрашително прииждащ влак.

Критичната ситуация е заснета и качена във Facebook от Филип Каролев, любител на теснолинейката във Велинград, на прелеза при Клептуза. Случката се разиграва вчера, около 17:30 часа.

На видеото се вижда как автоматичните бариери се спускат, а светлинната сигнализация предупреждава за опасност.

В този момент към мястото се приближава група с малки деца, на видима възраст около 5-6 години. Води ги жена, която спира на релсите, оглежда се и ги инструктира с жестове да тичат.

Няколко хлапета на бегом пресичат от другата страна, но в този момент другите виждат влака и спират.

Същевременно дотичва друга учителка, която застава пред тях, за да им попречи да последват другарчетата си. Следва суматоха, при която не се вижда дали при преминалата група деца има възрастен.

След преминаването на влака първата учителка вече е между тях, а те уплашени са се събрали около нея.

"Този влак се движи със скорост 70 км в час. Понеже влиза в гарата, намалява скоростта до 25-35 км в час", обясни пред bTV Филип Каролев.

Според него с кола, когато натиснеш спирачката при 100 км/ч, тя спира за 30 метра, но спирачният път на един влак е над 200 м.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
7
 
! Отговори
Мисли с главата преди 5 години
Виновни са и то не много, а страшно много. Нещастие не се е случило, ами ако се беше случило????? Нали са УЧИТЕЛИ, за даУЧАТ... На какво? Но БЪЛГАРИ, лесно се правят коментари, започна да става все по-трудно да преценяваме, защо спряхме да мислим, защо, въпреки жалкото си съществуване не търсим причината а се хващаме в следствието. Нима клюките и спонтанните коментари ни правят живота по лек? ЗАТЪВАМЕ, НЕ МИСЛИМ. ЦЕЛТА Е ПОСТИГНАТА!
202
1
 
10
 
! Отговори
Закон преди 5 години
До АнонименНо на тези им плащат да учат другите на правилата!!!
201
0
 
7
 
! Отговори
Авгиеви обори преди 5 години
До Автоматичен спелТова написано от учител или син на учител/ка? Защото ние вече имаме много учителски синове и като министър-председатели, и като бивши президенти, и като кметове _ захарни аферисти, и като всякаква политическа некадърна сбирщина, меко казано! Които така компетентно и законосъобразно управляват държавата, че сме се върнали столетия назад! Защото ни е ясно как учителските синове са все отличници с колегиална подкрепа! Знаем и как правят кариерата си, честно и почтено!
200
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според някои , при определени обстоятелства(не се вижда влак) можем да пресичамепри спусната бариера.Това ни е проблема.Мислене на неграмотни.
199
0
 
11
 
! Отговори
от ряз преди 5 години
дисциплинарно уволнение и да си подбират кадрите това не е стадо овце за да им търсят смекчаващи вината обстоятелства просто мислинето им е такова
198
0
 
16
 
! Отговори
Моля ?! преди 5 години
Въпросът е Принципен - Не се преминава при спуснати бариери, освен това им звуков и светлинен сигнал.Няма значение дори дали виждаш да се задава влак.От много тълкувания на правилата сме се докарали до тук.Не може да възпитаваш децата в Погазване на правила и закони.
197
11
 
7
 
! Отговори
До хулещите неграмот преди 5 години
Хем не се вижда дали с преминалата група деца има възрастен, хем имало суматоха. Аз суматоха не видях. Обаче видях мутрата на Филип, заснел клипа...еми по-идиотска мутра не съм виждал. Отдалече си личи, че е една червена ***, търсеща сензация.
196
9
 
6
 
! Отговори
До хулещите неграмот преди 5 години
Спокойно можеше цялата група да си пресече, без да има никакъв проблем. Да питам снимащия: защо той пресича, при положение, че според него, е опасно? Само питам.
195
10
 
4
 
! Отговори
До хулещите неграмот преди 5 години
Първо, влака се движи с не повече от 30, а не със 70 км/ч. Второ, бариерите са за автомобилите, а не за пешеходци. И трето, децата спряха да пресичат поне 30 секунди преди влака да достигне прелеза. За каква драма може да става въпрос? Само търсите сензация.
194
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учителката не е смела, а се е насмела. Сигурно някое се е направило на интересно и се е изпистило отвъд бариерата, тя го е последвала, за да го укроти, нея пък са последвали още две-три. Хайде опитайте вие да водите 20 свободни електрони.
193
1
 
13
 
! Отговори
Венко преди 5 години
Директно я уволнете!
192
9
 
7
 
! Отговори
Dragon преди 5 години
Я се научете да пишете грамотно, а после говорете срещу другите. Хора, които не умеят да членуват пълен член и не знаят, че дори пред едно елементарно "че" има запетая, да не се проявяват като големи философи и да подхващат теми за правила, закони и кой за какво трябва да бъде съден.
191
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И по кой член от НК да я съдят - за неправилно пресичане на жп прелез? Неправилно са пресекли,недопустимо за учителки да излагат на риск децата. Но хайде да не пресилваме нещата, това не е истински влак и пъпли с 30 километра, вижда се от километър че идва,тоест пъпли.
190
10
 
21
 
! Отговори
29350 преди 5 години
Не само уволнение. Тази учителка трябва да бъде съдена, защото е изложила на риск живота на много деца.
189
15
 
12
 
! Отговори
влака Шинкансен преди 5 години
какъв влак е тази теснолинейка, това е все едно да кажеш камион на мултикар,който не вдига над 50 км./ч.. Тези теснолинейки се движат с 40 км./ч., трябва да си ***,за да не я видиш от тоя прав участък,като се движи с 30 км./ч.!! Егати влака стрела. Както винаги медиите назовават нещата пресилено.
188
4
 
30
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Няма значение с колко километра се е движил влака,и на колко метра е бил от прелеза!Щом бариерата е спусната,значи нямаш право да преминаваш и толкоз.Още по вече и с чужди деца!Учителката е за уволнение,ама няма нищо да и направят.
187
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 192:Може да минеш на червено,може и преди влака да минеш,но не и с чуждите деца!
186
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е възпитание. Можеш да минеш преди влака, защото е далеч. Можеш да пресечеш на червено, защото колите са далеч. Можеш да пресечеш като няма пешеходна пътека, защото така си преценил. Можеш да караш с 150 при ограничение 50, защото си много опитен и нищо няма да се случи. Можеш да набиеш някой на улицата, защото е по-слаб от теб. Можеш да не си платиш данъците и осигуровките, защото нищо няма да ти направят. Можеш да си хвърляш *** където си искаш, защото "всички така правят" и т.н.
185
2
 
28
 
! Отговори
До философите... преди 5 години
Четири деца загинаха при нелеп инцидент в Холандия.Учителка ги карала към училище през жп прелез със спусната бариера... от новините на бтв от днес.ЗАТОВА ПРАВИЛАТА СЕ СПАЗВАТ И ВАЖАТ ЗА ВСИЧКИ!
184
4
 
10
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Теснолинейката се е движила с такава скорост , че учителките са помислили че е спрял.