Митниците: Тежки нарушения във "Винпром Карнобат"

Разрешено е договореното грозде да влиза в завода
22 сеп 2018 19:38, Елка Василева
22
 Митниците: Тежки нарушения във "Винпром Карнобат"
Снимка: архив, БТА

Писмени заповеди за запечатването на трите фабрики и данъчните складове на "Винпром Карнобат" са предоставени на членове на Управителния съвет на фирмата. Това каза пред журналисти в Карнобат директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов, предаде БТА.

Стефанов информира, че с писмена заповед са извършени оперативни действия по митнически контрол на складове на територията на карнобатските села Церковски и село Венец.

Още по темата

В резултат на проверките по спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения, а за някои от тях има данни за извършени престъпления, за което е сезирана съответната компетентна институция, добави Стефанов.

Той поясни, че за действията на митническите служители за всяка проверка във всеки един склад има протоколи. Проверките се извършват в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите. Там са изложени ясни констатации и факти за нарушенията. Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата.

Стефанов поясни, че в резултат на нарушенията се наложило запечатването на обектите в срок от 48 часа. Всички тези действията на митническата администрация са обжалваеми по съответния ред. Даден е достъп на технически лица да имат постоянно присъствие, за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване, да влиза безпрепятствено в завода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
.................. преди 5 години
До МожеМошеници, лишени от скрупули сте вие. Проста рая работи при вас.
16
0
 
10
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Публична тайна беше,че Миньо Стайков бърка в кацата с меда,ама се сетиха да се размърдат чак когато апетитите на Прасчо пораснаха и в тоя сектор.Може би един ден,когато целият бизнес в България стане собственост на 2-3 души,няма да има корупция????
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кой му е харесал Винпром Карнобат или не са платили рекета и какво значи "запечатването на ...данъчните складове"? Има ли и други?
14
1
 
10
 
! Отговори
Може преди 5 години
Гроздето да се изсипва и съхранява в админисрацията на митница Бургас. Ферментиралата мъст също да се насипва за на там, за да е под око на началството.
13
1
 
19
 
! Отговори
Защооо? преди 5 години
Митниците нима до сега да не са знаели за нарушенията?!? И защо в кампания на гроздобера се постъпва по най пайташкия начин??? Нима неможе да се приема и преработва гроздето във вино и ракия? Защо се попилява поминъка на маса хора в района? Нима е адекватна държавната политика да се съсипе работещ, печеливш бизнес, с идеята да изпъкнат митници и прокуратура с дебилни решения? Нима няма друг адекватен подход и грамотни в службите хора???
12
3
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
He изкупеното грозде се складира в Банкя докато тече проверката за нарушенията във винпрома
11
1
 
22
 
! Отговори
Потребителител преди 5 години
След кризата с винзавод Карнобат очаквайте алкохола да поскъпне.
10
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Тези"бандити" дето давали на сираци дават някоя хилядарка и си мият мръсната гузна съвест. По този начин вместо да плащат данъци и държавата да ги разпределя. Те укриват МИЛИОНИ, заради тях има сенчеста икономика, заради тях заплатите не се вдигат. Много си заблуден.
9
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 8Що не се скриеш и спреш до дрънкаш глупости.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво много захар във виното ли :))
7
17
 
11
 
! Отговори
Ай на бас преди 5 години
Обзалагам се на всичко че тези който ги имат за бандити,олигарси,ни управляват ще сме 100 пъти по добре,от колкото тези да ни управляват...тези дават по някой заплата на хората,може да е малко но се преживява,до като тези който ни управляват гледат да ни вземат и зъбите,да не можем да дъвчем,само на вода от реката..поне 10 случая най малко знам дето тези бандитиса помагали на болни деца,за операций,за лечения,за сираци...до като управляващите гледат по скоро да те закопаят да не прайш масраф.
6
7
 
15
 
! Отговори
Хахахаха преди 5 години
Това е отговора не герб към бсп...вие ни удрята министрите,сега ние ще ви ударим спонсорите..това е цялата игра.когато някой вижда че се дави иска в отчаен опит да завлече и другия...да но през тези 30г видяхме да падат правителства но не и бизнесмени на такива нива да са осъдени..така че резултата е 1:0 за бсп..
5
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе как изведнъж.Ги видяха тия "нарушения" тия управляващи? Тоя собственик.Невидим ли е бил до сега? Евтини трикове на ГЕРБ! Сега се сетиха.За какво ги избра народа! Та вдянаха какво се иска от тях!?И то защото Краката им се заклатиха яко от властта!?Късно е! Да си ходят! 10 г ни загубиха. Да си играят на "политици"!Пътници са вече!
4
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С констатацията за "тежки нарушения" митницата си вкарва автогол, защото или не е контролирала този обект преди, или си е затваряла очите.
3
1
 
39
 
! Отговори
Рекета преди 5 години
Имаше едни посещения при един захарен бос,после бирен бос,после един хотелиер,после двама братя дето имаха тигри в тях,сега апаша...от такива посещения после се печелят лесно изборите,има за всички...и за 6,7 апартамента подарък от тъщата,къщи в барселона за любовницата...демокрация а??
2
0
 
24
 
! Отговори
Баце преди 5 години
Само тази сутрин ли се събуждаш стефанов, вчера и по по заспал ли беше или броеше.
1
2
 
30
 
! Отговори
Лойялен преди 5 години
За назидание на нелоялните