Очаквано: Огромно задръстване на АМ "Тракия"

Тапата - преди Вакарел в посока Пловдив
22 сеп 2018 11:15, Петя Славова
29
Очаквано: Огромно задръстване на АМ "Тракия"
Снимка: архив, Булфото

Огромно задръстване се образувало на АМ "Тракия" преди Вакарел в посока Пловдив, предаде "Фокус".
Във връзка с очаквания интензивен трафик по основните пътни направления Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да карат разумно, да спазват правилата за движение, да не предприемат резки маневри и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Рисковото и емоционално шофиране не гарантира по-бързо и кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, посочват от пътната агенция.

В участъците, в които се извършват ремонти дейности е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение и въведените временни организации или да използват алтернативни маршрути.

В момента на АМ "Хемус" се извършва ремонт на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт "Потоп"), 33-ти км (съоръжението при тунел "Витиня"), при 36-ти километър (виадукт "Коренишки дол") и при 51-ви км (виадукт "Разлив"). На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги.

Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в последния почивен ден - на 24 септември, ще има две ленти за София и една за Варна.

Още по темата

Поради ремонтните дейности е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река".

Строително-монтажни работи се извършват и на две мостови съоръжения на АМ "Хемус" на територията на област Шумен. Движението в участък от 853 метра - от жп надлеза при км 364+744 до надлеза при км 365+597, се осъществява двупосочно в платното за Шумен.

На АМ "Тракия" поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. На 24 септември ще има две за София и една за Бургас.
Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ "Тракия".

Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.

На 24 септември от 14 ч. до 20 ч., за повишаване безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата, ще се спре движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
3
 
! Отговори
Крнбат, Айтс и Бгас преди 5 години
успех на сички софиаянци със завръщането по родните села.Аз днеска станах, разторварих самосвала, после апнах , дремнах и към 7 цъкнх за 3 4 бири до Билката.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да очаквано министерство на транспорта пак прави абсурдни тъпотии.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде на зимнината! Айде събираме бурканите! Айде в мазето! Абе всеки се снабдява как моие!
22
1
 
1
 
! Отговори
й преди 5 години
Напоследък като наближи празник, основната тема е как софианци да се придвижат до някое море и обратно, това е проблема 1 на държавата.
21
1
 
3
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Добра снимка. Чудесна реклама на Happy
20
1
 
0
 
! Отговори
nnn преди 5 години
До АнонименЛъжеш, пич! Вакарел-Ихтиман е непроходимо - само големи джипове евентуално за час-два. И за бай Тошо се лъжеш, ама това е друг случай. Тежък случай си!
19
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Аз пък си цепа дърва и ми е готино
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минах от там в 10 часа за около 7-8 минути, както винаги заглавията са ви потресаващи, трябва стрес да се създава на хората- огромни, мега, траггедия, оранжеви, бембени кодове, все любими похвати да насаждате несигурносг е стрес у хората.
17
1
 
12
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Ако алтернативния път Нови хан-Вакарел-Ихтиман беше в добро състояние щеше да бъде алтернатива на магистралата. Пътищата не са само магистрали, Боко.
16
9
 
7
 
! Отговори
Празник Делников преди 5 години
Ние пък днес си работкаме.След събуждане-бодро сексче, после кафе със кексче.Доста посвърших на нивата/офиса де-спокойно пристигнах, тишина и концентрация,защото всички,които ежедневно не работят, на празници ходят "на тапи".След 2-3 часа ще финиширам, ще му джуана една шопинг терапия и биричка - пуснаха Ломското, нали пък работя за себе си и намирам удоволствие в това.Утре истински ще празвам, почивам и пътувам на спокойствие,когато тапите се отворят.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като планирам пътуване винаги избирам такива дни и часове, така че да избегна миграцията на гоуемото софийско стадо.
14
3
 
5
 
! Отговори
116 преди 5 години
Не може да има такава година. И така е навсякъде по света. Разликата е, че в по-развитите страни в повечето случаи при ремонт има алтернативни пътища.
13
1
 
19
 
! Отговори
115 преди 5 години
Ще има ли поне една година без постоянни ремонти на нещо по пътищата
12
1
 
12
 
! Отговори
нали е ларж преди 5 години
Борето да разшири магистралата,та да има место за всички.
11
3
 
3
 
! Отговори
Честит празник преди 5 години
До КонстатиращЯ си *** на село и си констатирай.Там само някой дедо натоварил мотиките за лозето в Московеца може да ти създаде дискомфорт.
10
8
 
4
 
! Отговори
РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ преди 5 години
До Анонимен 1Тази аварийна лента е била актуална преди 40 години,когато са се движили поне със 70 % по-малко автомобили.
9
2
 
6
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯТА преди 5 години
Тапата е на друго тъмно и леко влажно местенце на управленците.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега влезнах в мапса на гугъл, вярно мазаляк голям, в района 3 катастрофи! Доказателство колко тАпо куче е бг шоферът!
7
5
 
2
 
! Отговори
Я преди 5 години
До КонстатиращНапълно съм съгласен , само малка корекция - горивата - 5 лв. , ГО - минимум 1000лв !
6
5
 
12
 
! Отговори
Я преди 5 години
Аууу, къде ли е тръгнал бедния народ , дето не може да си плати тока и хляба му е скъп ...