Работници на Миню Стайков на протест: Загубваме прехраната си!

Недоволстват, заради затварянето на заводите
22 сеп 2018 13:30, Петя Славова
117
Работници на Миню Стайков на протест: Загубваме прехраната си!
Снимка: bTV

Празен автобус на жп линията за София. Така започна протеста на работници от затворените заводи на Миню Стайков в Карнобат. Хората се събраха за нов протест, тъй като са недоволни от затварянето на обектите и спирането на работата им, предаде bTV.

Наложи се намесата на служителите на Жандармерията, които се  опитват да преместят автобуса от релсите. Нито един шофьор обаче не си признава, че той го кара.

Още по темата

Затворени са три фабрики за производство и бутилиране на алкохол – две в село Церковски и една в съседното село Венец. В тях по изчисления на компанията, заедно със заетите по кампанията за прибиране на гроздето, работят между 2 и 3 хиляди души.

"Притесненията ни са от това, че загубваме прехраната си. Тези хора тук имат ученици, имат студенти. Искаме да знаем по чие разпореждане от вчера складовете бяха запечатани. Питайки вчера представителите на Агенция "Митници", на нас ни казаха, че по устна заповед се запечатва от най-високо ниво. Искаме да знаем кое е това най-високо ниво" обясни една от протестиращите.

Проверките започнаха преди повече от 2 седмици, когато при акция на спецпрокуратурата беше арестуван Миню Стайков заедно с още 10 души. Тогава Във всичко обекти на бизнесмена влязоха данъчни, а в тези три фабрики, които на практика представляват и данъчни складове заради акцизните стоки – и митничари.

Според Агенция „Митници” са открити сериозни нарушения и за да бъде проверена документацията, се налага фабриките да бъдат запечатани, първоначално за срок от 48 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
2
 
! Отговори
Нелегално отклонение преди 5 години
Преди малко дадоха по TV, че е разкрита голяма нелегална тръба за безотчетно източване на алкохол от Миню Стайков. Е, ако това не се нарича осъзнат бандит, който развива бандитизма си от десетина години. Съд и затвор веднага!Конфискация на цялото му имущество в България, придобито по престъпен начин (защото част от него е в чужбина). Веднага да обезщети работниците си и да им намери друга работа, преди влизането си в затвора! Крадливи червени комунисти!!!
93
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До йоАбслоютно вярна, имам приятели, на които държавата дължи милиони и не им ги връща понеже г-н Борисов им предложи "изгодната" сделка да му дадат половината и по този начин да си вземат парите.
92
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради разчистването на сметки между разбойници,винаги страда обикновения човек!
91
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 94Протестите са там, защото иначе, останалите българи си вдигат раменете и казват:- На мен не ми пука. А жестоката истина е, че имам 3000 души, който ще останат без препитание, защото не вярвам, че държавата, ще разпредели част от за порои раните средства за заплати, нито че ще продаде тази форма на търг по нормален Начин. Все пак сме в България, не в Норвегия. Обикновенитехора са презира и, дори и от другите обикновени хора.
90
3
 
11
 
! Отговори
До 88 преди 5 години
"Съсипват бизнеса му." Гениална мисъл, на гениален комунист.Нарича бизнес кражбите и измамите на бандита Миню Стайков. Ха-ха-ха!Сещам се като дават по телевизията някоя заловена мутра или наркобос, как журналистите го наричат бизнесмен. Е, Миню Стайков е бандит и не е никакъв бизнесмен.
89
2
 
6
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
"И те сега какви са-съкратени,уволнени или ***...ни?На борсата ли да ходят,"кой са пласта"както казват гърците?" Ще питат работодателя си - червеният бандит Миню Стайков. Той ще им обясни всичко подробно, защото само той е наясно.
88
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И те сега какви са-съкратени,уволнени или ***...ни?На борсата ли да ходят,"кой са пласта"както казват гърците?
87
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека ви напиша как е в цивилизацията, дето живея.Работи си предприятието и един ден пристигат 2-3 чичковци и лели с документи за самоличност от финансовото министерство.Фирмата тутакси им дава кабинети, компютри, факсове и телефони и започва да им плаща много добра заплата.Те искат документи и ходят и гледат 1,2,3 че и 6 месеца.В един момент стават и си отиват.След месец фирмата получава глоби, нареждания и т.н. на базата на тази проверка, която е всяка година.Може да възрази в съда.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип, в който и "митнически склад" да влязат проверяващи, нали се сещате, че няма всичко да е наред ;)Само дето при Миню май повечко неща не са наред, пък и някой си го е набелязал. Работягите да не си пъхат зaдничeтaтa там, където Миню и незнайното "високо ниво" са тръгнали да си мерят дължините на... сещате се.
85
10
 
8
 
! Отговори
ориндж каунти преди 5 години
Да ходят пред къщата на бандитите-в Банки или пред един от шестте апартамента!
84
5
 
16
 
! Отговори
До 51 преди 5 години
"Дайте заплатите на хората бе герберасти.Не ви ли е срам." Заплатите ги дава червеният бандит Миню Стайков. Да си ги искат от него. Той е работодателят. Протестите на работниците не трябва да са по пътищата и на релсите като спират влаковете, защото така пречат на всички българи. Преди малко ги дадоха по TV хората са бесни срещу тях, че им пречат на движението. Да ходят пред къщата на бандита!!!Какви заплати искаш от ГЕРБ??? Пий си хапчетата и си лягай. Ще се успокоиш.
83
1
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Барем за пиене имате...
82
9
 
10
 
! Отговори
БГ преди 5 години
Даваха ги тея по БТВ много нагли работници като нищо някой от тях да знаят за нарушенията и да си затварят очите
81
7
 
8
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 5 години
Макар и да не виждам,че в тоя киреч ще си издавят най-невинните и беззащитните-работниците ,които си прехранват с труд семействата.Малкото вярващи ,че в тая държава може да стъпваш в плаващи пясъци ще посочат на децата си пътя към чужбина.
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Искаш да кажеш, че Велев, Гела и сие ведно със Синдикатите са комунисти?
79
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 88Едва ли съсипват бизнеса му. Просто действат избирателно - нашите престъпници не ги закачаме, само на престъпниците от конкуренцията. Решението е всички престъпници да се разследват, глобят и в затвора. Ама надали.
78
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съсипват бизнеса му.
77
4
 
11
 
! Отговори
я па ти преди 5 години
Кой смее да пипа Делян Бебчото.Ще пиеш Пещерска!
76
5
 
17
 
! Отговори
тв преди 5 години
идете пред къщата не Миню Стойков ,а не по магистралите ,за да пречите на българите,които са прецекани от вашият работодател.
75
11
 
9
 
! Отговори
жиу жиц преди 5 години
Глобете ги,ако има нарушения,но не закривайте производството.Целта ,вместо карнобатска,да се пие пещерска.Май ще отказвам пиенето.