Бурният вятър събори дървета, отнесе част от фасада на мол

Вятър със скорост 80-90 км в час е връхлетял Монтана и Лом
Обновена: 24 сеп 2018 22:18 | 24 сеп 2018 20:03, Анисия Иванова
86

Бурен вятър, изпочупени клони и дървета, изпокъсани жици и прекъснати електропроводи – това е обстановката на много места в страната заради силния вятър. Заради стихията в Благоевград падна част от фасадата на мол Largo. По чудо няма пострадали хора.

Областният управител Бисер Михайлов е на място и съобщи, че служители на пожарна и полиция са обходили целия периметър на падналата конструкция и не са открили пострадали хора. Електрозахранването на сградата е спряно. Всеки момент се очакват допълнителни сили на полицията да пристигнат на място. Целият район около обекта е отцепен.

Ограниченият периметър около търговския център ще бъде разширен. На място са зам.-кметът по строителството Емилия Тунева, очаква се да пристигнат директорът на Регионалната служа по пожарна безопасност и защита на населението Георги Пърмаков и собственикът на обекта.

Още по темата

Заради силния вятър продължават да падат части от фасадата на търговския център в града, съобщи "Фокус".

По време на инцидента търговският център е работил, като посетителите на близкото кафе, върху което се е стоварила част от конструкцията, са били евакуирани. Малко преди това очевидци съобщили, че се е чул силен шум и е започнало да мирише на изгоряло.

Персоналът е реагирал и е предприел евакуация. Служителите на пожарната в момента разчистват.

Силен вятър със скорост 80-90 километра в час е връхлетял Монтана и Лом в следобедните часове днес, съобщиха от областната управа в Монтана. Стихията е повалила дървета в двата града и в региона, а при падането си някои от тях са прекъснали жиците на електрозахранването.

До детска градина "Калинка " в Монтана е паднал голям бор, а в квартал "Младост" в града дърво е затиснало кола при падането си. От покриви на блокове са отнесени ламарини и керемиди, различни предмети са вдигнати от дворове и също са по улиците.

3000 домакинства в Монтана са останали електричество. Общо 8000 семейства са без ток на територията на Югозападна България, съобщиха от ЧЕЗ.

В Лом вятърът е прекъснал електричеството в крайречния квартал "Боруна", но то вече е възстановено, уточниха от областната управа.

Екипи от общинските управи и пожарната са обходили веднага улиците и са набелязали къде трябва да се разчистят падналите дървета. Към момента всички улици в двата града и в региона са проходими, а клоните и дърветата са извозени или премахнати в страни от шосетата. Екипи на ЧЕЗ възстановяват тока.

Мъж е бил спасен в язовир Огоста, когато вятърът е повлякъл лодката му навътре. Екипи на пожарната са достигнали до него.

Силният вятър е съборил дървета на пътни отсечки и в брезнишките села Кошарево, Режанци и между селата Вискяр и Бабица, съобщи Марио Картулев - началник сектор "Превантивна и контролна дейност" в Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Дърветата бързо са отстранени от пожарникарите и пътищата вече са проходими.

Днес са възникнали пет пожара в сухи треви. Огнеборците гасят пожар в старо стопанство в радомирското село Долни Раковец, съобщи още Картулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Дано да няма повече такива инциденти!
68
6
 
0
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Пламен ВасилевЯм това , което са произвели китайските, турските,полските и гръцките селяни!!!!Тях не ги обиждам, защото не са прости, за разлика от селските дребни балкански тарикати гл.упаци!!!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
67
0
 
9
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Неуважаеми, Гос,ин, Василев, Защо на всички коментиращи в сайта, ги наричаш ,,Селяни,, А ми ако не са Селяните, ти какво ще ядеш???? Хляба който, ядеш нали това брашно от селяни , е обработвано, ами зеленчуците, ами плодовете, ами месото, всичко е изкарано от селяните. Но аз от коментарите ви чета , Вие нямате уважение към самият вас, Какво да очакваме , Простака си остава, ***
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко , внуците ни ще помнят ,че си бил на власт и ще проклинят ! Няма да ни простят , че сме те търпяли !
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли някой от Шумен тука?
64
12
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
А от всичко най-хубаво е когато има ядрена катастрофа и радиация да папкате зелена тревичка селяни прости и вкусно млечице, и да възхвалявате комунизма!!!Може ли да сте толкова прости бе, селяни прости???Агент Винс Тейлър!ЦРУ!!!
63
3
 
5
 
! Отговори
И ОЩЕ преди 5 години
"Огнената драма в Айтос продължава: Гори шивашки цех в Карагеоргиево (СНИМКА)"А Тиквата за нищо не е виновен..................
62
10
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Пламен ВасилевАз си живея в родината и обичам фашизма бе селянин ***, за това комунистите трябва да напускат!!!България сега била фашистка държава, а селяните са прости, а мавзолея бил здрав!!!Много ясно, че е здрав, след като има тунели и скривалища и са изсипвали тонове бетон и джелязо и основите са десет метра под земята!!!Агент Кевин Майлс!ЦРУ!!!
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сгради се сриват, пътища се разпадат, топлофикация Сливен гори в момента, пътнически влак блокиран от пожар край Карлово. ДЪРЖАВАТА се РАЗПАДА.Гарантирано от ТИКВИТЕ на ГРОБ!!!
60
1
 
9
 
! Отговори
хе хе хе преди 5 години
До АнонименАко не бяха бедните руски туристи с техните заплати от 300 лева - ха ха хаааа - много българи щяха да останат без работа и да гладуват.
59
1
 
6
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
до Василев, Господин Василев, защо да си напускам родината, Вие като подкрепя те Фашизма, вие напуснете, България.
58
2
 
14
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
За 10 години Тиквата срина държавата.
57
9
 
1
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Пламен ВасилевИди в КНДР да живееш, ще го имаш всичко това, какво хленчиш, като вдовица за ...!!!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде и във Варна вятъра от северозапад но вече след 400 километра е намалил оборотите на 30 км/ч. Подухва си свежо.
55
3
 
16
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
до 59,, Това което пишете, не е вярно, Дадох ви пример с Мавзолея, а що се отнася че сме живеели в един голям концлагер,- И това не вярно, имахме работа, безплатно здравеопазване, вечер съм се прибирал в 2 часа през ноща, никой не ни нападаше,никой не ни убиваше, а сега през деня ни нападат пияни и дрогирани, през деня Ромите ни ограбват. Сега е концлагер.
54
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 57СРЕДНАТА ПЕНСИЯ В РУСИЯ ЗА 2018-ТА Е 12400 РУБЛИ !! :D300 ЛЕВА И ПОЛОЖЕНИЕТО ТАМ ЩЕ СТАВА САМО ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ ОЩЕ НЕ Е ДОШЪЛ РЕДА НА РУСИЯ!!!2019-ТА Е ПЛАНИРАНА ЗА ТУРЦИЯ И ИРАН :DОТ 2020-ТА ЩЕ СЕ РАЗПРАВИМЕ И С РЕЖИМА В РУСИЯ ЩЕ КЛЕКНЕ КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ!
53
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Пламен ВасилевПри комунизма сградите падаха много по-често от сега, но тогава вестник Работническо дело не пишеше за това защото при комунизма нямаше демокрация и свобода на словото и хората живеехе в един голям концлагер.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевЗащо да не си и двете?
51
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенсията в Русия е около 17 500 рубли. След като един пенсионер си плати водата, тока, наема, отоплението от пенсията му остават 12 хил рубли. Това е все едно един пенсионер в България със 150 евро като плати тока, парното, наем за гарсиониерка и водата да му истаната 120 евро. Вместо това българските пенсионери ровят в кофите защото парното излиза повече от пенсията и не остава за храна.
50
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А бе11 000 РУБЛИ Е МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА В РУСИЯ НЯМА И 300 ЛЕВА :DРУСНАЦИТЕ И РАБОТЕЩИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ РОВЯТ ПО КОФИТЕ И ЩЕ СТАВА САМО ОТ ЗЛЕ ПО-ЗЛЕ :D