Край на почивните дни и… трафик от прибиращи се

МВР е предприело мерки – катаджии по натоварените артерии
24 сеп 2018 10:15,
39
Край на почивните дни и… трафик от прибиращи се
Снимка: архив, Булфото

Засилен трафик се очаква по пътищата у нас в последния от поредицата почивни дни.

Предприети са мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие по основните пътища и автомагистралите и по всички входно-изходни артерии на големите градове.

Най-натоварени за движение се очаква да бъдат магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма".

Засилен трафик се очаква и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, където също ще има засилено полицейско присъствие.

В момента на АМ "Хемус" се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“) и при 51-ви км (виадукт „Разлив“).
На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги.

Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За повишаване безопасността и улеснение на движението днес ще има две ленти за София и една за Варна.

На АМ "Тракия" поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на пътуващите днес ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел „Траянови врата” от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.

В участъка Чирпан – Стара Загора от км 168 до км 208 от днес се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч поради неравности на пътното платно.

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив.

За улеснение на пътуването през Владая - по път I-1 (Е-79), от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона ще бъде ограничено по автомагистралите от 14 до 20 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ограничение 90 на магистрала... Кой ид*ио*т го измислили?"Главния *** на държавата. Нали магистрала "Тракия" е "негова" - той "намери" пари, за да я "построи". Ахахаха.
8
3
 
7
 
! Отговори
. преди 5 години
Шоп-шоп-шоп-шоп-Шопия-я-я-я :)
7
0
 
13
 
! Отговори
Свиня преди 5 години
В интерес на истината когато полицията започне да регулира движението повече пречи отколкото помага. Успяват такива задръствания да направят каквито трафика без тях не може. Справка всяка петък вечер-светофара на цариградско и горубляне
6
5
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Ограничение 90 на магистрала... Кой ид*ио*т го измислили?
5
10
 
11
 
! Отговори
ДИРЕКТОР МИЛАНОВА преди 5 години
Дребни провинционалисти с шиши душици, не сте жалани в Големия град София! Нищожни сте, не сте достойни да бъдете дори наши лакеи! НИе, Софиянци, сме класи над вас, срещу вас да тичаме, не можете да ни стигнете! Всичок ни е по -голямо - заплати, имоти, коли, перспективи, кариери, първични полови белези! Вие трябва да бъдете натоварени в конски вагони и върнати по селските паланки, от които сте придошли!
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътищата са многолентови и широки с нов асфалт, задръствания няма. Множество магистрали ще поемат трафика... е да ама не :)))) смех
3
5
 
11
 
! Отговори
Ина преди 5 години
Аз не искам селяците да се връщат с колите сиСофия не е конструирана за толкова колиИскам спокойствие не селянийй
2
1
 
11
 
! Отговори
Нелегални Залози преди 5 години
Вземайки в предвид фактът, че бг шофьорът е най - добрият, с доказани качества, нека да залагаме колко тежки катастрофи днес ще станат, с колко убити и ранени?Газ на 100 коньовия кръшей, ***, много върви, малко гори, светкай, изпреварвай през аварийна, накажи ги всички, газ до ламарината, стигни първи, ти си номер едно.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният сериал на "Клонираните атакуват".