Край на почивните дни и… трафик от прибиращи се

МВР е предприело мерки – катаджии по натоварените артерии
24 сеп 2018 10:15,
39
Край на почивните дни и… трафик от прибиращи се
Снимка: архив, Булфото

Засилен трафик се очаква по пътищата у нас в последния от поредицата почивни дни.

Предприети са мерки за осигуряване на засилено полицейско присъствие по основните пътища и автомагистралите и по всички входно-изходни артерии на големите градове.

Най-натоварени за движение се очаква да бъдат магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма".

Засилен трафик се очаква и на граничните пунктове с Гърция, Сърбия и Румъния, където също ще има засилено полицейско присъствие.

В момента на АМ "Хемус" се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“) и при 51-ви км (виадукт „Разлив“).
На съоръжението при 9-ти км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги.

Поради това движението в района на съоръженията при 9-ти, 33-ти, 36-ти км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София. За повишаване безопасността и улеснение на движението днес ще има две ленти за София и една за Варна.

На АМ "Тракия" поради ремонт на съоръженията при 17-ти и 18-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на пътуващите днес ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел „Траянови врата” от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности.

В участъка Чирпан – Стара Загора от км 168 до км 208 от днес се въвежда ограничение на скоростта до 90 км/ч поради неравности на пътното платно.

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив.

За улеснение на пътуването през Владая - по път I-1 (Е-79), от 10 ч. до 20 ч. ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.

Движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 12 тона ще бъде ограничено по автомагистралите от 14 до 20 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
25% от *** (нови сУфиянци) разчитали на ............зимнина от село за да преживяват.Прииждат на тумби с подрънкващи стъкларии в багажниците.ИЗМEТ.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо, че гостите на столицата идват, но още по-лошо е, че есента идва :( И карайте внимателно!
27
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви сте Вие,че немога да се сетя,ако не сме ние от провинцията Вие сте умряли отглад софиянци,или по-точно големите граждани.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На АМ Тракия в посока София, от Пазарджик до София (дори и в града) нямаше нито една патрулна кола по обяд ! Не знам за какъв засилен контрол става въпрос ?!?
25
2
 
6
 
! Отговори
Свиня преди 5 години
Големите заплати в София са като чудовището от Лох Нес...Всички говорят за тях(него) но никой не ги (го) е виждал.
24
0
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Мит е, че заплатите в София били огромни. Масовата заплата в София е под 700 лева, докато масовата заплата в провинцията е под 600 лева. Животът в София е значително по-скъп от живота в провинцията, но все пак работа има, докато в провинцията и работа няма.
23
4
 
2
 
! Отговори
Скитник преди 5 години
По Тошово време ходехте САМО до ранчото - половин декар място до големите градове, където копахте домати за да не умрете от глад по празниците! Сега Турция,Гърция, Словения , ей лоша демокрация ей!!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лютеничка яйчица месце в буркан ... нека провансалското гурме... стартира този сезон
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провинциалистите напират към София като кърджлийски башибозук.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въййй ся шъ съ постимьие у Фиейся.Кви смьие убавиьи.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз трудно издържам като ми замиьецат по улиците. То затова спрях и да ходя на заведения - и там същото ми цани е. И от пиьрсоналя и от клиьентиту.
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обичам селяните, но повече селяните.Само ако може да подобрят малко личната си хигиена.
17
3
 
8
 
! Отговори
Бобъра преди 5 години
От утре сичкото администрация ше има да охка-ахка, цъка, вай, въй, мълии и так дале: Виж милуту дя *** вуди, къдйе са тагнахме, а румйенчо изгуря милия, нищо чий бйехме пу туй времйе с ваучьер на кичин, бйеши ногу си убаву. Йе, у вудата многу ни сми са къпалйи, *** на връщанйе минахме прйез нащи в карнубат. Йовчива, лук да въ трябва? Там мйед ногу хубаф намйерихме край спату...Уф, новичкия, софянчиту, айде тий рйед да скочиш за две кафйенца, за мйен къса лаваца биз захър.Абигбрадара, дйончиту?
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да се нспъват на провснсалцоте винаги им личи че не са от София.Най-малкото по говора.
15
1
 
6
 
! Отговори
Йода преди 5 години
Завръщането на "ДжадИите"
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре дошли в София скъпи съселяни.
13
4
 
6
 
! Отговори
Попето Ивелинов преди 5 години
Ари, бррр, обратну на софеа. Некой требе а бачка, стига комонизам...
12
5
 
8
 
! Отговори
West Side преди 5 години
Това софиянците много насериозно сте се взели !!! А "мазния влак" Видин-София като Ви караше кокошки и прасета десетилетия наред Ви беше добре, нали? Като идете на море сте надъхани и още не сте казали "Добър ден", започвате да се заяждате за качеството на храните, без дори да сте ги опитали.НЕ МИ ПУКА КОЛКО МИНУСА ЩЕ ПОЛУЧА !!! СОФИЯ Е СТОЛИЦА ЗАРАДИ СТРАТЕГИЧЕСКОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ!! КУЛТУРНО ПЛОВДИВ НАПРИМЕР Е МНОГО ПО-НАПРЕД ОТ ВАС!!! И МЪРЗЕЛИВИТЕ СОФИЯНЧЕТА ДА ПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ !!!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен за пътуванията през празниците, Русия и Ердоган, нещо съществено ще напишете ли? Пирогов се тресе от корупционен скандал, обаче Пропатриотарската медия не отразява събитията.
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** се връща към София.Продали нивите взели на дитето апарт и айдееее софиянци ... ама като се избягали от селото то от Вас Не е селяцииии :)))))