Едни 50 мъртви се губят! МВР ли "съкращава" жертвите на пътя?

Институтът за пътна безопасност извади стряскащи данни за войната на пътя
2 окт 2018 09:30,
39

Представители на Института за пътна безопасност откриха драстични разминавания между реалните данни и представената статистика от МВР за инцидентите с жертви на пътя.

Руслан Баждеков от Института за пътна безопасност коментира пред Bulgaria ON AIR, че от МВР мерят работата си с намаляване на жертвите на ПТП.

"Разминаването е такова, че август – броят на загиналите на пътя е по-малък от този, който е в септемврийския бюлетин. Едни 50 човека се губят, но това е суха статистика", поясни Баждеков.

Експертът е на мнение, че не може у нас да има толкова много абсурдни жертви на пътя. По думите му чак сега се осъзнава в България, че пътната безопасност е национален приоритет и ще има агенция, която ще контролира всички участници в този процес, сред които е и МВР.

Баждеков изрази своята готовност и тази на колегите си да помагат със своята експертиза за спирането на войната по пътищата.

"Експертизата трябва да бъде: конкретни мерки и мониторинг на тези мерки. Трябва да се започне със законодателството, тоест да се модернизира", настоя той.

По думите му е нужно експертно управление на националния проблем за пътната безопасност, а не с нея да се занимават чиновници, които само да броят загиналите по пътищата.

Експертът от Института за пътна безопасност беше категоричен още, че са нужни практически и нормативни действия, които да помогнат за драстичното намаляване на жертвите на пътя.

"Когато България започне да дава не повече от 100-на души, макар и това да е много, тогава ще кажем - Да, в България наистина работи пътната безопасност", подчерта още Руслан Баждеков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР веднага да покаже живите-мъртви!
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро! МВР си прави стъкмистика - накратко, лъже - от 30 години насам.Но за заплати са първо писта.
32
1
 
9
 
! Отговори
:) преди 5 години
Боко да не се срамува и да си направи едно Министерство на Пропагандата. Министър - Цуки Цветанов (Ушака), зам. министър Магърдич Халвата. Ще си пускат стъкмистики, ще си правят рекламни филми и ще облъчват с фалшиви новини на воля.
31
1
 
3
 
! Отговори
До 31 иво преди 5 години
Кка да го накараш ли - лесно, както го правят в държавите, в които всички спазват правилата - местни и чужденци, точно както в България всички не спазват правилата - местни и чужденци. Знае се как става това и разбира се това не е до всеки шофьор катаджия, както си мислят онези 80%, нито другият вариант на 80% - свръхвисоки наказания.
30
2
 
4
 
! Отговори
иво преди 5 години
тез от института да кажат нали ги разбират нещата как ще го накараш на ограничение 50 да не влиза със 100 ! А отгоре на всичкото и положителна проба за наркотици! Това е тираджията дето в неделя уби човек и прати още 3ма в болница на път за Лесово. Те хората са сложили ограничение 50 защото трябва а не защото нямат какво да правят ! Дали са 30 убитите или 50 все тая докато има *** по пътищата !
29
5
 
3
 
! Отговори
ss преди 5 години
на калпав ... , ... му виновна ! Няма как във всяка кола да има и полицай ! Манталитета ни е такъв ! Премигане с фарове, че имало куки и кво? Като си изряден нищо не може ти кажат ! Ама нали сме тарикати като нация на ограничение 50 ще караме със 120 , де коланче, де телефонче, де амфитамини те законите не са за нас ! После като утрепат някой ке ревем и ще се чудим кво да правим ! Тъпака на атия минал със 120, утрепа детето и тука не хокат, че има ограничение а се смят от не знаел, че имало каме
28
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нова агенция? Че каква е работата на МВР и в частност - на ПП? Тях да ги съкратят тогава, като не си вършат работата и поради тази причина се поражда нужда от поредната нова администрация.
27
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не започва зомби апокалипсис мъртвите стават от гробовете и нападат живите и понеже нашите мъртви са основно по пътищата точно те и липсват само че ако изядат жив някой пиян шофьор ще умрат пак просто в него от 270 кила тяло 100 е алкохол 70 дрога 30 анаболи 30 силикон 25 ла.*** и 15 е той.Но и зомби не може да изяде такъв токсичен *** не може да преживее.
26
1
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Голяма вина за "войната по пътищата" имат и тези, които непрекъснато лъжат и ни отклоняват вноманието от истинските причини, като приказват за ниска интелигентност, култура, възпитание, балкански манталитет, българина бил *** и т.н. Заради тях нищо не се прави,за безопасността на движението. Лошото е, че те не го осъзнават и си мислят, че са прави, но какво да ги правиш - 80%.
25
3
 
16
 
! Отговори
sdrg преди 5 години
Не са виновни само институциите, големият проблем е в ниската интелигентност и липсата на култура/възпитание на индивидите от тези географски ширини!!Да си го кажем ясно-народа български е доволно ***!А като прибавим и ромите с купени книжки към схемата...резултатите са стряскащи!Ако се направи статистика за броя ромски участници в ПТП със жертви--ще ви падне шапката!А образованието не е фактор тук,просто хората са си про3ти.Едно време имаше възрастни с основно обр.-но бяха ХОРА!
24
0
 
11
 
! Отговори
Селски тарикати преди 5 години
Ако се закрие КАТ и ДАИ смъртни случаи няма да има.
23
3
 
11
 
! Отговори
Пет преди 5 години
МВР то...то си е със същите структури и същите фигури...деца и внуци на комунистите от Тошово време....какво пак се плюва по тикви и т.н... знае се че да милиция...полиция .съд и т.н. се взимат Наши хора...проверени...които няма да изнасят излагаща информация пред обществото... Няма какво повече да се коментира....стреляте във въздуха по гаргите само! Не Шафьорите са добри шофьори..ни пътища...ни Кат...
22
0
 
9
 
! Отговори
КОЛОБЪР преди 5 години
Ей,крадльовци......който зло прави-зло намира!!! Май не ви е мил живота???
21
1
 
39
 
! Отговори
лудост преди 5 години
Кръв се лее по пътищата ама да сте чули да има някакви уволнения и промени в КАТ?!не там си стоят спокойно и си прибират големите заплати и привилегии.
20
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прекарах 10 години в системат и мога категорично да кажа, че всичко идва от корупцията на държавните служители... ДАИ продава книжки на неправоспособни водачи и взимат пари, КАТ спират и пускат всички само, за да вземат едни пари, прокуратурата и съдиите взимат едни пари и така за сгазен на зебра се получава пробация... Дори Сърбия, Гърция и Македония си смених законите заради нашите псевдо шофьори.. докато не се оправи корупцията нищо няма да се промени колкото и агенции да се правят
19
0
 
35
 
! Отговори
af преди 5 години
Тя така се прави и статистиката от НСИ, с която управляващите денонощно ни залъгват как прогресираме и се развиваме. Разбира се за негативните тенденциите почти нищо не се казва по медиите! Изобщо последните 10 години се върнахме с 40 години - имаме си едноличен водач на нацията, имаме си измислена статистика, медиите са много, но всъщност е една с много имена, разделение на властите - привидно. Изобщо с една дума - демокрация..или то май как точно се нарича няма значение,след като е същия модел
18
1
 
26
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До Анонимен 16Как ще няма. Има цял Институт за пътна безопасност. Не знам с какво се занимават, ама са си направили страница във Фейсбук :)
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР за гражданите отдавна не съществува. Има частна охранителна фирма на властта с подобна абривиетура.
16
0
 
26
 
! Отговори
факт преди 5 години
МВР лъже и за престъпленията,правят ни на луди!ама ни я сме си луди щом им плащаме от нашите данъци а те не работят и ни се подиграват даже....
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България експерти по пътна безопасност няма, няма и експерти по организацията на движението и паркирането, няма и експерти по изграждането на инфраструктурата за движение и паркиране. Ако все пак някъде има такъв експерт, той няма думата и неговото мнение не се иска и не се отчита.