Животът поскъпва с до 110 лв на човек. А компенсация, кога?

Нова политика – невъзможна, нямало пари, коментира икономист
Обновена: 2 окт 2018 14:01 | 2 окт 2018 11:00, Петя Славова
209

Вече са в сила новите цени на газа, парното и топлата вода. С почти 14% се увеличава цената на газа, реши КЕВР. Това поскъпване ще се прехвърли и към сметките за парно и топла вода. Това ще е второ повишение на цената на парното тази година.

През юли тя се вдигна средно със 7%, т.е. в сравнение с миналия отоплителен сезон парното ще скочи средно между 9 и 19%. Повишаването на газта води след себе си повишаване в цената на всичко друго и повече енергийно бедни.

Икономистът Кольо Парамов коментира в студиото на "България сутрин", че месечната издръжка на човек ще нарасне с между 70 и 110 лева.

"Тук става въпрос за цялостно поскъпване на живота в страната. Компенсацията може да стане само чрез нов тип доходна политика", каза Парамов.

Още по темата

Икономистът беше категоричен обаче, че такава нова политика днес е невъзможна, защото няма пари.

"Няма пари, защото БВП на страната няма кой да го произведе в такава сила, за да се вдигнат доходите. Следователно единствената низша, където България може да намери днес пари е приемането на еврото", настоя още икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Кольо Парамов беше категоричен, че България е трябвало да въведе единната европейска валута още преди години.

Петър Илиев-гражданин и човек на изкуството, който е живял дълги години в САЩ, изрази възмущението си от повишаването на цената на газа и това, че поскъпването се случва така изведнъж.

"70-110 лева - това е страшно много. Аз имам друго предложение. Какво ще се случи с тези договори, ако българският народ каже, че ние нямаме тези пари", каза още той.

Икономистът Кольо Парамов пък акцентира и върху това, че повишаването на цените ще доведе след себе си и сериозна инфлация в нашата страна и предупреди, че до края на годината тя може да стигне 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия строи Северен Поток 2 за да купива газ от Русия без транзитни такси, а има вече и Северен поток 1. Докато България провали Южен поток и сега ще купува руска газ от Германия или от Турция и ще плаща и транзитни такси.
147
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми що купувате газ от Русия бе, не купувайте скъпа газ от Русия, кой ви бие по главите да купуате скъпо газ от Русия. Купувайте евтино шистова газ от САЩ, бутилирана газ от Катар, евтина газ от Египет, евтина газ от Норвегия, евтина газ от Азербайджан, Казахстан, Туркменистан, Таджикистан, Киргизстран и от какъвто си искате стан! Що купувате скъпа газ от Русия!
146
3
 
7
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Кольо Парамов: От 1979 г. е привлечен за сътрудник към комунистическите службаДържавна сигурност", управление Гранични войски разузнавателен отдел 4-ти граничен отряд. Това обяснява всичко!!!
145
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пишещите минуси. Кой ви вдигна цената на ГАЗА няколко пъти? Кой ви дава ужасни горива на най- високите цени? Всичко това влиза пряко в цените на всички стоки и храни, плюс транспорта. Та другари русофили н.еа.декватни- КОЙ ВИ Е ВИНОВЕН??? Когато проумеете, че това идва от РУСКИТЕ МОНОПОЛИ, които отделно данъци не плащат, може и нещо да се промени!!! Дотогава ще сте бедни, а на кой му писне, ще бяга в Европа!!!! Слагайте минуси, пак ще обвднявате!!!
144
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофили, "кръвта вода не става", така, че Путин и всичката да изсмуче ще траете.
143
1
 
24
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
142
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали помните преди години от Варна като почна протест срещу цените на тока, който после прерасна в национален, как набързо сдадоха властта и намалиха двойно тока. Явно тестват докъде могат да стигнат. Ако има недоволство, първо бившият съратник на Костов - Иван Иванов, сега шеф на КЕВР ще се изпокрие в дън земя. След него и герберите.
141
2
 
32
 
! Отговори
Ставри преди 5 години
Без да се обиждате ама вие сте животни ! Ще търпите на студ и на глад докато главата не ви пети.. още Колко бе Наредено? ДО КОГА ТОВА ? КАКВО ЧАКАТЕ ? Срам ме е да се нарека Българин ..а Уж знамето никога не е вземано на фронта.. Лъжата знамето ви го взеха преди 20 години . И да знаете сега не направите ли нещо слагайте си въжето на полюлея и водете от там .. Ама да знаете че не хората са ви виновни а вие . Поздравявам ви
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мияч на чинии:Цяло лято - Гърция, Турция, Дубай, протести, блокади, асвалта лизгаф, завоя крив, мантинелата виновна.......а сега - Кой ще ми плати парното !?Та питам: - Да пращам ли пари и да платя по банков път !!!?
139
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се издържа вече!
138
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 138Наверно се върви пак към тегленето на нови зоеми и ще ни кажат.--със заеми ли ще прави "социална" политика т.н. "соц" партия ?като цената на тези "заеми", са "обещания" народа да върти още повече калъча и да остава подчинен и зависим от "господарите" ?
137
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 135 "До оня с термопомпата" Ям и пия, но не пуша и вместо автомобил изолирах (сам) и монтирах термопомпа !Автомобила ще почака.
136
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накратко - идва сезона на сопите.
135
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колкото и дълбоко да бъркаш в джоба, няма да извадиш нищо повече от това, което е било сложено вътре.така, че в един момент с тези вече ежемесечни увеличения, система просто ще блокира и ще има фалити и на граждани и на всичко по веригата...то си се вижда даже и при мобилните оператори - вече генерират печалба от продажба на устройства, а вече и от лихварство, но не и от основнта им дейност - предоставянето на услуга.
134
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А докато Той обикаляше коридорите на ООН с трима фотографи, за да сгащи някоя жертва за ръкостискане и снимка, кой аджеба Му поливаше магнолията?Много се притеснявах за това.
133
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наверно се върви пак към тегленето на нови зоеми и ще ни кажат. Нали искахте хлеб, нали искахте самолети , искахте саниране и пр. и следваме гръцката спирала, че и по лоша.
132
2
 
26
 
! Отговори
Янка преди 5 години
Един приятел отиде да работи в София и ми вика"Встолицата плащат добри парички Янче", само че не можа да намери по неговата специалност, той е вишист икономист, но намери работник в един склад.Работи около месец и му платили по малко от очакваното с тях си плати квартирата и билета за връщане на село. Та не всичко което блести е злато.
131
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До оня с термопомпатаТи не ядеш ли бе, или и ти си на термопомпа.ГЕРБ вдигна цените на всички основни хранителни продукти с 15 - 20 %А цяло стадо хайлази, начело с главатаря си пръснаха луди пари за една ялова десетдневна екскурзия в САЩ.
130
3
 
9
 
! Отговори
Иван Митев преди 5 години
Най-важното при инфлацията е причината.Същественото за инфлацията в Република България са разходи за щети от Българска народна банка.Сега е без защита срещу Българска народна банка. При запазването на тази държавна грешка инфлацията расте неограничено.Спасението е възможно само със защита срещу Българска народна банка.
129
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев ви казваше "Изолирайте си жилищата", а вие НЕ !Сега Радев иска да му купите самолетчета, а вие УРА !Затова плащайте на Путин пенсионната система и се "братушкайте" !