Животът поскъпва с до 110 лв на човек. А компенсация, кога?

Нова политика – невъзможна, нямало пари, коментира икономист
Обновена: 2 окт 2018 14:01 | 2 окт 2018 11:00, Петя Славова
209

Вече са в сила новите цени на газа, парното и топлата вода. С почти 14% се увеличава цената на газа, реши КЕВР. Това поскъпване ще се прехвърли и към сметките за парно и топла вода. Това ще е второ повишение на цената на парното тази година.

През юли тя се вдигна средно със 7%, т.е. в сравнение с миналия отоплителен сезон парното ще скочи средно между 9 и 19%. Повишаването на газта води след себе си повишаване в цената на всичко друго и повече енергийно бедни.

Икономистът Кольо Парамов коментира в студиото на "България сутрин", че месечната издръжка на човек ще нарасне с между 70 и 110 лева.

"Тук става въпрос за цялостно поскъпване на живота в страната. Компенсацията може да стане само чрез нов тип доходна политика", каза Парамов.

Още по темата

Икономистът беше категоричен обаче, че такава нова политика днес е невъзможна, защото няма пари.

"Няма пари, защото БВП на страната няма кой да го произведе в такава сила, за да се вдигнат доходите. Следователно единствената низша, където България може да намери днес пари е приемането на еврото", настоя още икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Кольо Парамов беше категоричен, че България е трябвало да въведе единната европейска валута още преди години.

Петър Илиев-гражданин и човек на изкуството, който е живял дълги години в САЩ, изрази възмущението си от повишаването на цената на газа и това, че поскъпването се случва така изведнъж.

"70-110 лева - това е страшно много. Аз имам друго предложение. Какво ще се случи с тези договори, ако българският народ каже, че ние нямаме тези пари", каза още той.

Икономистът Кольо Парамов пък акцентира и върху това, че повишаването на цените ще доведе след себе си и сериозна инфлация в нашата страна и предупреди, че до края на годината тя може да стигне 7%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
26
 
! Отговори
до 99 преди 5 години
Ами радвай се, че индексът на корупция е същия като в Италия.Големата радост за гербажиите. Най после по нещо да сме като друга държава.Е, и?ГЕРБ затри държавата, той ми говори, че не чак толкова. ОЩЕ може.Остава да ни раздадат въженца и да ни кажат кога да се обесим, за да не пречим на сметките на Горанов.
107
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кольо, ако бяхме приели евро, досега народа щеше да фалира. Държавата няма левове, а евро откъде ще дойде?
106
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можем ли да се обединим цяла България да откажем да плащаме на Топлофикациите на новите цени? Ако всички спрем да плащаме, те ще са пред фалит и ще трябва потитиците да се намесят и да върнат старите цени, защото нямат ресурс да дадат под съд целия народ и тогава ще си платим задълженията. Това ще бъде истинска пряка демокрация.
105
4
 
28
 
! Отговори
Управляващ преди 5 години
Компенсация? - Няма компенсация!Да сте мислили като сте ни избирали!
104
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато веднъж завинаги народът спре да им гласува на тези изедници и престъпници, когато откаже парно, излишни други абонаменти за фалшиви и никакви услуги, източващи и последното левче на българина!
103
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България няма да се оправи с неграмотен народ! Русия вдига цените на газа всеки месец, те си знаят ЕС, тръм, Сорос. Русия им продава най- скъпо горивата. Те пляскат и се кланят. Русия съдира България с монополи и неплащане на данъци, на тях света им крив , а Русия цвете. После европа им виновна, че са бедни и младите бягат в нормалните страни!!!! То бива к.ретенизъм...Скоро само вие ще останете в Бг другари русофили. Ние не искаме руски рекет и ви го казваме.
102
2
 
20
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Добре че нямам много Имоти. ХАК да му е на цецо с 10 те апартамента
101
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пари има, но те не са за всеки! Компенсации - на кукуво лято! Докато Б-Скруч е начело на държавата доенето и дрането няма да спрат! Всичко което идва от ЕС и което изкарваме с труда си минава през ситната цедка и до нас стигат трохите.
100
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как може тръбите на Топлофикация в блока да се водят част от сградната инсталация, а електромера, който е друг тип сградна инсталация да се води на енергото? Май само в България има подобни безумия.
99
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До *** ИИдиоти са тези които искаха да дадем 4,5 милиарда за изграждането на трасето на наша територия като то остане руска собственост и да чакаме Бог знае колко години за транзитна такса ако капацитета достигне 100% при положение, че има руски газопроводи на 30 години, които не са стигнали 100%.на всичко отгоре този заем трябваше да го теглим от Русия и не казваха лихвен процент.Понял ***?
98
2
 
28
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
А Терминал 2 кога? Много скоро.
97
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мога да работя където поискам, да уча където пожелая, да си купя къща, ако ми е кеф.Какво ненормално виждаш?
96
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе какво ще се караме зле ли сме добре ли сме.Щом ги търпим тия изедници и се оставяме да умираме, значи така е - да се затрива България и това е.Няма народ, който да се опълчи.Хайде радвайте се, че сме стабилни и си го изберете пак мърлявия от Банкя.
95
3
 
13
 
! Отговори
до 96 преди 5 години
До до 86В Брюксел ни гледат и 1000 пъти написаха, че по корупция и кражби на управляващите сме на ПЪРВО място.Не е вярно!От Брюксел казаха, че индекса на корупция у нас е колкото в Италия.
94
4
 
36
 
! Отговори
И Д И О Т И преди 5 години
Тази така наречени "икономисти", който говорят такива глупости в ефир са прости пионки сложени там да лобират за идеи, който ще ни направят още по-бедни. Ние сме си виновни, че търпим. Когато искаха от тук да минава Руския поток ние "подкрепихме" смирени нашия Велик Неграмотен Вожд, на който просто му се диктува от европа какво да прави с цел да станем възможно най-зависими от тях. И така стана. Ай сега ревете, че ви е скъп живота... Приемането на еврото ще доведе до още по-висока инфлация!
93
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига сте говорили само за Русия, Бойко беше в Ню Йорк и оттам му казват какво да прави, ние дме в ЕС от центеалата казват какво да се прави, каква Русия им е в главите на хората, ако нещо не ви хатесва се обръщайте към ЕС и САЩ.
92
3
 
7
 
! Отговори
Кажи ми ти преди 5 години
До Анонимен 84Прочети за самолетите на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ и Каракачанска ..... няколко милиарда !!!Ама колко милиарда, че най-големия пътнически самолет в света Airbus A380 примерно струва около 500 милиона.Те по колко самолета имат та струват няколко милиарда?
91
12
 
14
 
! Отговори
до 86 преди 5 години
Това ли е опорката вече? Как се крадяло по соца.Боже ела си събери вересиите!В Брюксел ни гледат и 1000 пъти написаха, че по корупция и кражби на управляващите сме на ПЪРВО място.И ако Борисов го толерират е затова, че много слушка и изпълнява всички антибългарски поръчки.Не ме интересува колко вярваш - но нито аз нито децата ми са крали по соца, но живеехме един нормален живот.За разлика от сега.
90
15
 
12
 
! Отговори
8===o преди 5 години
А никой не споменава шефчетата на гЪзпром които дойдоха миналата в софия да дърпат ушите на Бойко.Увеличението на газта идва по искане на русия а не на КЕВР. И тъй като няма политик в България ,който да не е на къса каишка от москва - клекнаха.И се дърпат ,като магарета от общ договор с ЕС (а имахме такава възможност) , с който можем да понижим цените.Честито на русофилите.
89
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос: Че 2200лв сериозни пари ли са? В Каспичан са безумно много пари, но в София със софийските цени са нищо. С два езика и 2 висши... Друг въпрос - Струвало ли си е всичкото четене, бъхтане и мъки да научиш два езика и да изкараш две висши за 2200лв на месец и то ЕВЕНТУАЛНО, ако ти ги дадат някъде? Държавата отива към закриване. Мизерията е напът да стане пълна, тотална и абсолютна. За всеки. Работещите бедни. Не само за пенсионерите. Последните са ясни - студ, фотосинтеза и без лекарства