Нов ден, нова измама: Силистренка даде 8 150 лв.

Тя оставяла в продължение на 3 дни пари на различни места на улицата
6
Нов ден, нова измама: Силистренка даде 8 150 лв.
Снимка: Dnes.bg

Криминалисти в Силистра работят по нов случай на телефонна измама, регистриран в понеделник в града, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Жертва е станала 77-годишна силистренка. Щетата възлиза на 8150 лева, златни и сребърни накити. В този случай отново е използван популярният напоследък сценарий за участие в полицейска акция по залавяне на измамници.

Жената, която повярвала, че помага на органите на реда, в продължение на три дни оставяла на различни места на улицата накити и пари, които теглела от банковата си сметка.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Няма пари за здравеопазване, няма пари за образование. Да съберат парите от старците и ще има за всички и за всичко, а не само стотина шведи да се възползват от това.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом сумите са в помощ на МВР,то самото МВР да обяви на старците,пенсионерите щот други не се ловят на тези врътки,че така необходимите пари в торби да се оставят и да се предават на дежурния по МВР във всяко РДВР на МВР,коит ги има навсякъде,а къдет са в ограничен състав на районния инспектор,кварталния служител от тези служби,коит са по места и да ги вземе служебно с посещение в определената стая в кметствата,коит ги има навсякъде къдет има кметства и отговарят за малочислени села по опис и ред
4
0
 
4
 
! Отговори
Статистика преди 5 години
В Австралия за 2018 до момента това са данните:Общ брой на подадени сигнали за измами - 103 888 от които 11% са довели до реална загуба на пари. 43 901 от измамите са извършени по телефона. Останалите са чрез дру методи. Общата сума която измамниците са прибрали е 83 843 953 $Измами се правят на навсякъде!А във САЩ измамниците прибират средно по 9.5 милиарда на година. Само за последната 1 година телефоннните измами са се увеличи със 60% в световен мащаб!Това е МЕЖДУНАРОДЕН бизнес!
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера как все още има хора които се хващат. Не гледат ли телевизия там казват всеки ден за измамени, и те продължават да си хвърлят парите през терасите. Не е луд този които яде баницата, а този който я дава.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато има телета ще има и колачи
1
1
 
10
 
! Отговори
Дедо ви Шишарко преди 5 години
Абе тая полиция спи ли, какво прави... Как па не могат да хванат едни и същи 100 шведа, дето се занимават с тия измами. Със сигурност са им известни. По-скоро не искат май...