Модерно отделение по хемодиализа в МБАЛ - Русе

Парите за ремонта са дарени от канадския милиардер Игнат Канев
3 окт 2018 16:23, Анисия Иванова
6

Ново по-модерно отделение по хемодиализа ще има университетската болница в Русе. Това става възможно благодарение на поредния дарителски жест на канадския милиардер от български произход Игнат Канев.

Отделението не е ремонтирано от създаването си и е в окаяно състояние. Миналата седмица в болницата заработи отделението по трансфузионна хематология, изградено с 300 000 лева, дарени от Канев.

120 пациенти идват на хемодиализа три пъти в седмицата за по четири часа. Условията, в които се извършват процедурите, са тежки. А броят на болните в последните години се е увеличил двойно.

"Има нужда от подобряване на битовите условия, от подобряване на комфорта на пациента в хода на процедурата, както и на всички работещи в това отделение" коментира д-р Радка Карагьозова, началник на отделението по хемодиализа.

Наложителният ремонт най-после ще стане факт, благодарение на дарението, предоставено от Игнат Канев.

"Останалата част от парите, които ще са необходими за реализирането на проекта, ще бъдат осигурени както от дарители, така и от МЗ. Предвижда се да се подобри средата, предвижда се да бъдат обновени напълно апаратите за хемодиализа", обясни пред Bulgaria ON AIR д-р Йосиф Новаков, зам.-директорът на УМБАЛ "Канев".

Това е важно за пациентите, тъй като в Русе се лекуват и хора от съседните области. След ремонта отделението ще се разшири и вече ще заема цял етаж в болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Чочо преди 5 години
Пак се намират нещастни същества да плюят...Да се информират повече колко много е дарил г-н Канев за Русенския край!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цеееели 300 000 за болница да работи нормално !!!виждат ви се много? 2 автомобила на правителството...едни други калинки си гласуваха 10 пъти повече пари за извънредни бонуси. Примери безкрай.Разликата е че това отделение ще помага на стотици жители на Русе, а другото е за свинщината на определени индивиди.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Игнат Канев е дарил огромни средства за родният си край. още от началото на 90теДосега е дал милиони ,като в началото на 90те се опитаха да му ,,свият " дарението за детска градина в Г.Абланово и той беше дошъл разгневен с един *** ,,да ги бие".Той дарява но проверява как се ползват парите му.
3
0
 
4
 
! Отговори
1948 преди 5 години
Нефролозите ни са добри ,но хемодиализата е скъпо нещо и е поизостанала през последните 20-30 години и смъртноста е доста висока и както казва Аз 1 това отделение е пътят към..........
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милиардерът от български произход е дарил 300 000
1
0
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да не дава господ да влизаш в такова отделение, пък ако ще от злато да е.