Поискахме да сме в Банковия съюз. Какво ни чака?

Дава ли стабилност еврото, коментира депутат от ГЕРБ
Обновена: 3 окт 2018 22:22 | 3 окт 2018 21:52, Петя Славова
58

България изпрати молба за присъединяване към Банковия съюз. Очаква се страната ни да бъде одобрена и за чакалнята на Еврозоната в рамките на една година.
Още по темата

"Икономическият и паричният съюз е в основата на нещата. Той включва обща валута, която е еврото. Еврото не е просто проект - дава повече стабилност и възможности. България е готова - има показатели, които отговарят на изискванията. Критериите ги изпълняваме, имаме стабилни финанси и добри бюджетни политики", заяви депутатът от ГЕРБ Мария Илиева пред Bulgaria ON AIR.

Тя подчерта, че ще има много предимства за бизнеса. Ще има по-пряк достъп до финансови ресурси, ще паднат лихвените проценти, ще се премахнат таксите за трансгранични операции, обясни Илиева.

Според нея може да очакваме повече инвестиции, които пък ще доведат до икономически растеж и по-висок стандарт на живот у нас.

Минималният престой в чакалнята на Еврозоната е две години. В предаването "Денят ON AIR" Мария Илиева посочи, че разумният срок за престоя на България там е 2,5-3 години. По думите ѝ единствено ще е нужно да докажем устойчивост на политиките.

Народният представител от ГЕРБ отбеляза, че след приемането на еврото закръглянето на цените няма да бъде с повече от 1-2% и няма да има шоково поскъпване.

"Повишаваме не само възнагражденията, повишават се и пенсиите. Догодина ще има 150 млн. лева и за хората с увреждания", заяви Мария Илиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
на германия и франция им трябваха около 10 год за да си стъпят на краката а на нас колко ще ни трябват сигурно 50год
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спирала от инфлация. Това ни чака.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еврото е една огромна измама ! Живея в Испания от времето на испанската песета,преди да приемат еврото,исп.политици изговориха същите лъжи като тая Илиева,нищо от казаното не се сбъдна,испанците обедняват с всеки изминал ден до днес...и днес все още продължават да си искат песетата...с песетата те живееха един прекрасен живот,нямаше бедни,имаше само добре задоволен народ,елате сега да ги видите,свити,загрижени и обеднели...ЕВРОТО Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА,ТО Е ДОБРО САМО ЗА ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ...
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
някакъв тролски *** се опитва да внуши в коментарите че КТБ не е работа на едни 3ма закръглени господа....
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
при падане на валутният борд 1 евро няма да е 2лв....герб не се отказват от затриването на държавата на ВСИЧКИ фронтове - суверенитетът на държавата за тях е нищо
45
1
 
15
 
! Отговори
стига пропаганда преди 5 години
До Пъстра ЗлаткаЛеко ! Унгарците си карат на форинти и въобще не ги интересува ! Поляците - злоти , румънците - лей , хърватите - куни и тъй нататък !Да не споменавам англичаните - влезнаха и излезнаха от ЕС , но валутата не си смениха ! И всичките тези страни са с пъти по - добре от нас !На това нащо му се вика :"на гол корем - чифт пищови".
44
12
 
3
 
! Отговори
ники преди 5 години
Кой поискал еврото ли? Всички, които са гласували за ГЕРБ, а те са повече от всички останали, така че на практика народа поиска еврото. Точка.
43
5
 
1
 
! Отговори
niki преди 5 години
Всички престъпници на високите етажи ги е шубе от еврото и банковия съюз, защото вече няма да могат да правят подобни на КТБ неща.
42
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поискахме?! Кой поиска?! Те си имат имена,и адреси.Напишете ги. Народа не го е искал.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя дупетат от ПП ГРОБ от къде знае че поскъпването ще е 1-2%? Бас ловя че около приемането на еврото ще се,случи я поскъпване на хаза, я нещо друго и ще има шиково поскъпване но то "няма" да е заради еврото! От ПП ГРОБ така обещаха!
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чака ни ИНФЛАЦИЯ, за да могат да направят минималната пенсия поне 200 евра, щото Меркел и Макрон не щат просяци в зоната.
39
5
 
14
 
! Отговори
НЕ НА ЕВРОТО преди 5 години
ще грабят като за последно !!!! Ще опоскат гаранционният фонд на валутният борд и .....отиваме в небитието !!!! 1 евро = 2 лв , т.е всичко по две , но заплати и пенсии делено на две !!!! Народа ще обеднее двойно , това е истината , тъжната истина !!!!
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се този въпрос да не бъде оставен за решаване на референдум. Голяма част от населението е финансово неграмотно и е в състояние на лесно повлияване от глупави и необразовани коментиращи, подтиквани от политически внушения целящи да държат България далеч от идеите и икономиката на ЕС. Моля ви драги съфорумци - образовайте се, завършете икономика, поработете на финансовите пазари или в някоя банка, пък тогава коментирайте.
37
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази жена Мария Илиева говори АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ И НЕВЕРНИ НЕЩА, да не кажа, че лъже! Нито едно нещо вярно не каза! Тя очевидно не е хич наясно с механизмите и принципите на Банковия съюз както и със законодателството и правилата на Еврозоната. Истината е, че България отдавна е готова да приеме еврото и всякакви страхове, че народът ще обеднее са неистина. Приемем ли еврото, много неща в живота ни се оправят. Но... кабинетът Борисов 3 наскоро е оттеглил заявката за Еврозоната. Защо?
36
5
 
6
 
! Отговори
Пъстра Златка преди 5 години
До ArmagedonУнгария,Чехия и Словения са на евро от доста време ,доста зле матрала като гледам по плюсовете.....
35
3
 
7
 
! Отговори
Ач преди 5 години
До ArmagedonБез Румъния всички са на Евро меееен
34
0
 
9
 
! Отговори
Във клубЪ преди 5 години
От 30 години все по чакални
33
8
 
12
 
! Отговори
акуд преди 5 години
невежеството е голямо нещо :). някога в древността когато имало гръмотевици хората си мислели , че господ пърди. цените щяли да скочат а заплатите щяли да намалят , няма такива като нас....
32
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВО НИ ЧАКА ЛИ- ТОВА ОТ КОЕТО ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ СЕ СТРАХУВА- ЖЕЛЯЗНА ВАЛУТНА И БАНКОВА ДИСЦИПЛИНА- ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ ОТ 2014Г- ПОМНИТЕ ЛИ ОНУЙ НЕЩО ДЕТО ГО ГРЪМНАХА БСП И ОНИЯ 12 ДЕТО ПАК ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИВИЦА ФАЛИРАХА- Е ТЕ ТОВА НЯМА КАК ДА СЕ СЛУЧИ АКО НЯКОЙ ИСКА ДА НИ КЛАТИ. ЗА КЛАТЕНЕТО НЕКА САМ РАЗБИРА КАКВОТО МУ ПОДСКАЗВАТ СПОМЕНИТЕ ОТ БЛИЗКО И ПО ДАЛЕЧНО МИНАЛО ИНАЧЕ ВЕЧЕ 21Г СЕ НАВЪРШИХА ОТ КАКТО СМЕ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД И СМЕ ЗАВЪРЗАНИ ЗА ЕВРОТО- 23 МИЛИАРДА ЕВРО ПОДПИРАТ ВБ В БНБ.
31
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой е искал Евро?? Не може ли заплатите да са в паунди и на банкнотите да стои достолепният образ на НВ Елизабет II ? Хем заплатите ще са 2 пъти по-големи и паундът е по-скъп от еврото .Еврото е измислена и компрометирана валута. Както ЕС е с предизвестен край, така и на европейската валута ще дойде края. И тогава ще видите защо UK побърза да се спаси от потъващия кораб!