Къщи към морската бездна!? Сарафово в стрес от свлачище

"Геозащита" oглеждат терена, за да вземат мерки за укрепване
4 окт 2018 08:50, Петя Славова
42

Десетки къщи в бургаския квартал Сарафово са застрашени от рухване заради активизиралото се свлачище след проливния дъжд.

Днес специалисти от "Геозащита" oглеждат терена, за да се вземат спешни мерки за укрепването му, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Хората, които живеят на крайбрежната улица "Черно море" с тревога показват как брега на 5-6 метра от къщите се свлича към морето. Притесняват се, че следващият голям дъжд ще събори и оградите на домовете им.

Според жителите на квартала проблемът е от повече от 10 години, когато са подадени и първите жалби до община Бургас.

Междувременно стана ясно, че пропадналият надлез към Летище Бургас трябва да бъде ремонтиран от общината, а пътната агенция ще възстанови част от изразходваните средства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мисля, че това свлачището е толкова опасно, пак сте претоплили манджата, но една подпорна стена ще елиминира каквато и да е опастност.
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, нали искат да са на първа линия. Сега ще са съвсем на първа, даже на нулева - точно на ръба на брега. Туристите ще се избият да летуват там.
17
1
 
15
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Да ги построят направо в морето.
16
1
 
31
 
! Отговори
. преди 5 години
Каква бездна бе, журналяци? Обикновенно крайбрежно свлачище, вие "бездна" знаете ли какво е? Аман от псевдо писачи. Тоя сайт все повече пожълтява с тия гръмки заглавия.
15
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно как въобще са им дали право на строеж до свлачище. Най-малкото можеше да поставят условие строителя да укрепи свлачището, преди да строи. Пак някой е дал рушвет и после пита "кой ми ака в гащите".
14
0
 
17
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
Както Поморие стана Подморие, тъй и тез ...
13
12
 
3
 
! Отговори
(сла)Нинова преди 5 години
Ама как може да има вода там, че да е тръгнало свлачище? Все пак до морето има цели метри от къщите! Пълно безхаберие на държавата и лично на премиера. Незабавна оставка на цялото правителство!
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га прибираха кинтите от летуващите, "на първа линия", кюфтетата бяха вкусни нали?
11
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато са строили тия огромни тежки къщи на свлачище да са мислили. Не трябва да се харчат парите ни от данъци заради кефа на ***. Да си съборят горните два етажа и ще се успокои свлачището
10
0
 
46
 
! Отговори
някой преди 5 години
га ядаха кифтете не риваха , сега ривът , да се управят сами барабар с този , който има даде разрешение за строеж , да не занимават държавата
9
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да са си укрепили терена , хем да са на брега хем да няма свлачище , са кво е виновен данъкоплатеца че някои иска да му е убаво без да плаща
8
2
 
45
 
! Отговори
Денко преди 5 години
ИМало било свлачище, ами има и то от много години има. Затова навремето там не се строеше, а сега е застроено до последно. Иначе мястото си е дупка, мръсотия и на брега и в морето, но е модерно щото е до Бургас, на има-няма 15км.
7
2
 
15
 
! Отговори
Surf-ово преди 5 години
Ами в третия свят хората живеят в плаващи жилища.
6
0
 
38
 
! Отговори
user преди 5 години
Тези не са от много бедните ми се струва :)
5
0
 
54
 
! Отговори
Милионер Генерал преди 5 години
Милионерите от първа линия и крадците да не се оплакват като са строили там.Ся трябва да им платя и бетона за укрепването ли?
4
10
 
8
 
! Отговори
Йордан Иванов преди 5 години
Пийте ракия и се обичайте няма страшно ГЕРБ ГАРАНТИРА !!! РАКИЯТА ЩЕ СПАСИ СВЕТА ОТ СВЛАЧИЩА ТОРНАДО И ЦУНАМИТА ХИ ХИ ХИ ХИ ХИ
3
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа всичко се свлича
2
7
 
37
 
! Отговори
гербовец преди 5 години
Ами да си преместят къщите по-навътре от брега и няма да имат проблем. Защо е трябвало да ги строят толкова близо до брега, когато се вижда че има свлачище? Лесно е, местиш на още 20-30м. от брега и нямаш проблем.
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой свлича стабилността на генерала, направо в морето.