След акцията в онкоболниците: Кой остава в ареста?

Задържани са седем души, сред тях двама лекари и фармацевт
6 окт 2018 11:00, Петя Славова
31
След акцията в онкоболниците: Кой остава в ареста?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Прокуратурата трябва да обяви днес за колко от задържаните при специализираната акция в две онкологични болници ще поиска постоянен арест.

Още по темата

Общо задържаните са 7 души по подозрение, че са участници в организирана престъпна група, съобщава "Фокус".

Сред арестуваните при акцията в столичната хематологична болница "Йоан Павел" и в благоевградската "Свети Мина" са двама лекари и един фармацевт.

Разследващите са констатирали, че са изписвани лекарства на лица, които се нуждаят от това, но медикамент не е вливан, а е изнасян от болничното заведение.

След това са отивали във фирма с лиценз, която ги реекспортирала и по този начин е източвала НЗОК.

Групата е функционирала около година преди да бъде задържана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами Нинова? Нали тя беше организатор и вдъхновител на протестите?Трябва да се провери финансовото състояние на *** Нинова.Тя очевидно го направи за да купи гласовете на докторската престъпна организация, но тя на пари не отказва.
29
0
 
3
 
! Отговори
данъкоплатец преди 5 години
Лекарската наравно с учителската са най-социалистическите професии.Президента трябва да бъде солидарно отговорен. Помним протестите в началото на годината и позицията на президента.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кои са гестаповците
27
0
 
1
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Бойчо 17 Бойчо , нямаш представа колко си зле.Как други държави процъфтяват с демокрация , а ние не можем?
26
0
 
3
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
До Бойчо 17 Бойчо ,Бойчо, 89г. СДС нямаше. Кой каза че така повече не може и предадоха социализма ? Ами тези същите сега са милионерите и ръководят държавата.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъдете сигурни че сте останат в ареста тези които са по-малко виновни и те са виновни като цяло но най-вероятно като подчинени само са изпълнявали задачи
24
1
 
10
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
Ами то цялата здравна каса работи и процъфтява така не само с онкоболните.Това е стил и дейност утвърдени нормативно и финансово.Господ да пази здравите в България!
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали искахте Пазарно общество, в което всичко се предлага и купува, общество в което дори Живота се превърна в "Стока" !Е, получихте го!
22
1
 
3
 
! Отговори
AZ преди 5 години
До Бойчо-------------------------Абе *** СДС управлява 5-6 г и тогава България вървеше напред.През останалото време са на власт тъпите ***,под различни имена.БСП,ГЕРБ,ДПС и разни патрЕоти.Като беше толкова хубаво преди тази дата защо махнахте правешкия *** и сложихте пазвантина му да ни управлява.Ще търсите СДС и Костов със свещ вие.
21
2
 
7
 
! Отговори
ivan преди 5 години
Българския народ плаща заплатите на тия убийци на тия лекари убийци съд и доживотен затвор
20
1
 
7
 
! Отговори
georgi преди 5 години
Болните хора станаха в болниците опитни полета в тях се у4ат
19
0
 
6
 
! Отговори
Георги преди 5 години
няма закон в тази Държава закона е мафията говорят парите за тия лекари доживотен затвор правителството е виновен
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето как уж се прави химиотерапия, а туморите на болните растат.. кой е този, който тешава на кого да влее лекарсство и на кого не? Кой е слагал смъртна присъда на хората, отишли за лечение? Не сте за затвор, за набучване на кол сте!
17
2
 
5
 
! Отговори
Бойчо преди 5 години
До Анонимен 7 : Майката,дето ги е раждала се казва СДС - те създадоха тоя хаос в България след 1992 г. ,когато ни натресоха *** пазарна икономика и "демокрация" ! Точно през тази година, Желев издаде Указите за ликвидация в България. Четете ги - има ги в интернет. Не само да ми приказват ,че пак комунистите виновни за всичко.Сега фашагите и "демократите" се оправдават ,че комунистите ги създали.Защо не беше така преди посочената година ?
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз плащам здравни вноски, те "реекспортират"(крадат). Сега ще платят от краденото на съда и няма да има присъди.Извода? Аз плащам бонуси на съдебната система и умирам без здравна помощ. Яко, а?
15
6
 
10
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Герберите търгуват и с живота на хората. Нямат срам от нищо!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво са вливали на клетите онкоболни? Физиологичен разтвор? Или вода от чешмата да не се овътрят за разтвор. Божке божке.. и за ветеринари не стават 90% от персонала в нашите болници
13
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДО 3 КАКВО ШЕФОВЕТЕ. СКОРО ПУБЛИКУВАХА ДОСТА ШЕФОВЕ НА БОЛНИЦИ МИЛИОНЕРИ. КАК СЕ СТАВА МИЛИОНЕР СЪС ЗАПЛАТА НА ЛЕКАР/МАКАРИ И СВЕТИЛО/. САМО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН. АМИ ОТ ЗДРАВНАТА КАСА КАК СЕ ПЕЧЕЛИ СВЯТ ДА ТИ СЕ ЗАВИЕ.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гербери
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Антон Кутев разказа, че покрай воденето на родителите си по болници вече е експерт! Лекарите пишели неверни епикризи и когато отидат при следващия той не може бързо да се ориентира от написаното за истинското състояние! На въпроса защо пишат такива неща отговорът бил, че няма друг начин да си възстановят от кацата действителните разходи! Сега се питам и аз всичко ли в мойта епикриза е едно към едно! Още като я получих ме впечатли големия брой лекарства, който са ми поставили, а аз не знам?!?!?!!