Слънчева неделя: Хубаво време ще ни радва и утре

Максималните температури ще бъдат до 22 градуса
0
Слънчева неделя: Хубаво време ще ни радва и утре
Снимка: Dnes.bg

През нощта ще бъде ясно, а утре над по-голямата част от страната отново слънчево. По-значителна ниска облачност ще има преди обяд над Източна България. Ще духа слаб вятър, предимно от изток.

Минимални температури между 3° и 8°, по морския бряг малко по-високи, максимални предимно между 20° и 25°. В София минимална температура около 5°, максимална около 22°, според прогнозата за времето на НИМХ-БАН, цитирана от "Фокус".

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, преди обяд със значителна ниска облачност. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури между 19° и 22°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Температурата на морската вода е 19 – 21°.

Над планините ще бъде слънчево със слаб предимно южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 11°.

Атмосферното налягане през деня още ще се понижи и ще доближи средното за месеца.

През следващите дни ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места са възможни краткотрайни превалявания, незначителни като количество. Сутрин на места ще има условия за ниска облачност или мъгла, в началото на седмицата главно в Източна България, а в средата - на повече места в низините.

В западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната - слаб до умерен, от изток-североизток. Преобладаващите минимални температури ще са между 5° и 10°, дневните - предимно между 19° и 24°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари