Виктория Маринова – убита заради нейно разследване, или... от ярост?

Властите проверяват всички версии по жестокия случай
8 окт 2018 09:30,
258

Разследването на жестоко убитата 30-годишна журналистка от Русе продължава. Властите работят по всички версии. Не се изключва убийството на Виктория Маринова да е свързано с работата и. Към момента, обаче, все още няма задържани и заподозрени за престъплението.

Тялото на русенската журналистка беше намерено вчера. Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена. Жената е водеща на предаване и административен директор на русенската телевизия.

Още по темата

В единствения епизод на предаването "Детектор", което Виктория поема наскоро, журналистката говори за корупция и злоупотреби с евросредства. Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".

Към момента няма достатъчно доказателства, които да потвърдят, че жестокото престъпление е било извършено заради епизода на предаването, но версията не се изключва от разследващите органи.

"Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване "Детектор" поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от "Биволъ" журналисти", обясни Богдана Лазарова в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

"Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии", уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

"И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с "Господари на ефира", твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.

Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад "Света Неделя" в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
жалко за младата жена, но някак си не мога да повярвам, че убийството е свързано с предаването и. Просто поръчковите убийства стават по друг начин, знаете какъв. Гърмят те и бягат. Тук имаме изнасилване и душене и т.н. , неща, които никой поръчков килър няма да тръгне да прави. Истината е, че огромно количество ненормалници бродят из нашата страна необезпокояване, да не говорим за цял един етнос, който свикна да живее без страх от закона.....
6
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо питайте горните етажи на властимащите,там знаят.
5
51
 
12
 
! Отговори
неин фейсбоклук преди 5 години
Убийството ще бъде разкрито след прочитане на кореспонденциятав социалната и мрежа.Убиецът е неин приятел от социалните мрежиИзползвала го, за да и вдига самочувствиетоДълго време си е играла с неговите чувстваСлед много настояване от негова страна си уредили срещаТой влюбен до уши като плеенелиев в десаТя с огромно вдигнато самочувствие го унизилаи го смачкала психическиТой защитава егото си и посяга в пристъп на страст и защита на достойнството сиТова да е за пример на жените за нем
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди убийството е била на среща със свои бизнес партньори и им е казала къде отива.Дали пък там не е заровено кучето?
3
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И "от ярост" убиецът и прибрал очилата и ключовете на жертвата?Със сигурност ПОРЪЧИТЕЛИТЕ са били МТОГО ЯРОСТНИ, заради това, че скандалът с отклоняване на Евросредства в посока МОСКВА е получил МЕДИЙНА ТРИБУНА!То си е ЗА ЯРОСТ, НАИСТИНА!
2
3
 
31
 
! Отговори
Не е правилно преди 5 години
Не е правилно да се казва, че затворите са пълни с роми и джебчии. А с роми джебчии. И-то е излишно.
1
6
 
78
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Почти всяка от големите медии обръща внимание, че преди да бъде убита, журналистката е поканила в предаването си своя колега Димитър Стоянов, който е говорил за разследването си срещу "Джи Пи Груп" за корупция при усвояването на евросредства. Само за нашите "свободни" медии този факт не съществува!