Виктория Маринова – убита заради нейно разследване, или... от ярост?

Властите проверяват всички версии по жестокия случай
8 окт 2018 09:30,
258

Разследването на жестоко убитата 30-годишна журналистка от Русе продължава. Властите работят по всички версии. Не се изключва убийството на Виктория Маринова да е свързано с работата и. Към момента, обаче, все още няма задържани и заподозрени за престъплението.

Тялото на русенската журналистка беше намерено вчера. Виктория Маринова е била жестоко пребита и изнасилена, а след това е била задушена. Жената е водеща на предаване и административен директор на русенската телевизия.

Още по темата

В единствения епизод на предаването "Детектор", което Виктория поема наскоро, журналистката говори за корупция и злоупотреби с евросредства. Има и интервюта с арестуваните разследващи журналисти от "Биволъ".

Към момента няма достатъчно доказателства, които да потвърдят, че жестокото престъпление е било извършено заради епизода на предаването, но версията не се изключва от разследващите органи.

"Журналистката е водила магазинно предаване преди. Сегашното предаване "Детектор" поема наскоро и има само един епизод. В този първи епизод на предаването не се говори за злоупотреби и подобни, а има само интервюта на арестуваните от "Биволъ" журналисти", обясни Богдана Лазарова в предаването "България сутрин" по телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ има оставено много ДНК, което говори, че престъплението не е било извършено от опитен убиец.

"Опасно е да си гражданин у нас. Опасно е и да си журналист. В журналистическата гилдия има доста голяма автоцензура. Тази агресия и това, което наблюдаваме, са причинени от усещането за безнаказаност. Затворите са пълни, но с роми и джебчии", уточни журналистката.

Според журналиста Стефан Ташев не трябва да се издават присъди предварително и обществото да се настройва срещу определени хора.

"И аз не съм съгласен с Facebook, че тази трагедия е факт заради разследванията на убитата. Не трябва партиите да яхват подобни протести. Убийството е извършено с много ярост. Съответно е имало някакво лично отношение. Не трябва да се манипулира общественото мнение, както стана с "Господари на ефира", твърди Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Той добави още, че смята и се надява, че в близките дни МВР ще си свърши работата и убийството ще се разкрие.

Тази вечер ще се проведе бдение в памет на убитата Виктория Маринова. То ще се състои от 18:30 на площад "Света Неделя" в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
11
 
12
 
! Отговори
До 171 преди 5 години
Хубаво убийството е жестоко, мафията иска да сплаши, но колко *** трябва да е наемния убиец за да остави толкова улики, щом ще я изнасилва да си беше сложим гума? Това е непланирано убийство, за поръчково такова е смешно и дума да става.
166
2
 
9
 
! Отговори
173 преди 5 години
Дай боже разследващите да не са плиткоумни като теб
165
7
 
5
 
! Отговори
До 166 преди 5 години
До do 158А също така може да е бил Дядо Коледа, който е решил да натопи Батман.
164
5
 
16
 
! Отговори
ММ преди 5 години
Случайно ли е съвпадението на фамилиите на убитата и вътрешния министър?Този район е бил чистен от известно време.един човек е спрял с кола и са счупили стъклото. Всичко е добре планирано и не е случайно.Нищо няма да се разкрие ,защото е професионално направено ,ето затова мисля ,ченякой ще опере пешкира без да е виновен . Бог да прости Виктория!
163
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако мафията иска да сплаши останалите журналисти, естествено е убийството да е жестоко.Та да внимават какво пишат в бъдеще. Отвсякъде мирише на поръчково.
162
6
 
3
 
! Отговори
До 163 преди 5 години
Е те МВР ако така оправяха ДНК материалите, защо просто не кремираха трупа например и не потулиха случая, като изчезнала безследно, удавила се в реката? Като сме конспиратори, да сме такива до край.
161
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 166Само че разследващите не са такива като теб дето хал-хабер си нямат от подобни престъпления.
160
9
 
23
 
! Отговори
профайлър преди 5 години
Това е класически случай на сексуално убийство. Извършителя е психопатен тип представител на един етнос, чието коректно изписване, незнайно защо се цензурира. Некоректното изписване е ром, но това на техния безписмен език означава абсолютно същото, каквото на английски мен - мъж, човек. Все едно да назоваваме англичаните менове ?!?Версията за убийство свързано с журналистическата и дейност е несъстоятелна. Никой не знаеше за нея преди да я погубят.
159
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
До от сиднеиAaвстралияТам па като ве иэяждат крокодилите, и никой и нераэбира. Пишат ви беэследно и чеэнали, като добитъка също
158
2
 
11
 
! Отговори
do 158 преди 5 години
Може да я изнасилена, за да се хвърли разследването или общественото мнение в друга посока. Не мислиш ли?
157
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И експерти по ДНК се появиха....
156
5
 
4
 
! Отговори
До 161 преди 5 години
Да разбирам, че трябва да си Шерлок Холмс за да събереш 2+2 според теб? Криминалистите ще намерят убиеца, не ние, ние можем само да предположим на база изнесената информация какво представлява убиеца. Вероятността да е поръчково убийство, за жалост на вечните конспиратори и джурналисти търсещи целенасочено под вола теле, а не обективната истина, е по-малко от 0.01%.
155
3
 
12
 
! Отговори
до 159 преди 5 години
ДНК материалът е най-малкия проблем на гениите от МВР-то.Като намерят подходящият убиец веднага ще го `оправят` ДНК материала.
154
5
 
15
 
! Отговори
Груйо преди 5 години
ДНК експертизата на шесторния убиец бе изготвена за около половин ден!!! Неразбираемо е защо още се бавят резултатите тукпри положение,че Дунава прелива от ДНК материал. До такава степен им нямаме доверие на господата от МВР, че дори и да го разкрият никога няма да им повярваме. Няма как да си щастлив в такова битие.
153
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще намерят някой Росен Ангелов да опере пешкира .. Ходете разказвайте после че било заради интервю с журналисти разследвали документи с злоупотреби с евро фондове от политици.Убийството в Нови Искър го обявиха че било от ревност но точно Бивол разкри че и мъжа и жената имали кухи фирми и кредити И СА БИЛИ БЕЗРАБОТНИ от години .
152
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирач до разбирача, криминалист до криминалиста...мила моя майно льо...
151
5
 
18
 
! Отговори
До 157 преди 5 години
ДНК материал е неоспоримо доказателство, но няма как за 2 дни където и да е по света, да се вземат проби от заподозрените, да се направи сравнителен анализ и публично да се обявят резултатите - много фантастични холивудски филми гледаш. Предполагам че до седмица, максимум две ще го заловят, това убийство е ултра нескопосано, непланирано, в състояние на афект, няма да се учудя ако убиеца се предаде сам.
150
9
 
10
 
! Отговори
До 155 преди 5 години
Добре, ти ако си наемен убиец, ще изнасилваш ли жертвите си? Твоето е някаква мания по конспирации, нищо общо с разумното логическо мислене.
149
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой не е оставил ДНК материал? Нещо с опорните точки бъркаш. Самият Борисов вчера се хвалеше, че ще го намерят бърже, защото бил оставил ДНК материал.Но с ДНК-то работата е лесна. Ако си наумят лесно ще я докарат на `правилната`.
148
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е убийство извършен от нейн близък, най-вероятн бивш или настоящ любовник, професионален килър никога не би оставил ДНК материал, стреля и изчезва. Другия вариант е да е някой ненормален психопат, за жалост днес такива се разхождат свободно с наивно-инфантилното обещание, че ще си е пие хапчетата.