Отровено куче в детска градина изплаши врачани

7 безстопанствени животни са убити последните дни
18
Отровено куче в детска градина изплаши врачани
Снимка: Булфото, архив

Два случая на намерени отровени безстопанствени животни - общи 7 кучета и котки, се разследват от зоополицията във Враца, съобщи инспектор Венцислав Димитров.

Той уточни, че сигналите за намерените мъртви животни са подадени преди дни от граждани, живеещи в квартал "Дъбника" в града.

"Едно от вероятно отровените животни е открито в двора на детска градина, което допълнително е притеснило хората", потвърди инспектор Димитров.

Той допълни, че по случаите са започнати досъдебни производства, назначени са необходимите експертизи, които да потвърдят или отхвърлят версиите за отравяне на животните. Засега разследванията се водят срещу неизвестен извършител, уточни полицейският служител.

Димитров е един от двамата полицейски служители, които работят от близо година като екип зоополицаи във Враца.

Екипи от зоополицаи, които разследват престъпления срещу животни, са създадени към всяко от районните управления на територията на областната дирекция на вътрешните работи. Обща от началото на годината в областта са подадени 10 сигнала за убийство или жестокост към животни. По всички случаи са започнати досъдебни производства, посочи Венцислав Димитров, цитиран от БТА.

Той допълни, че много повече са подадените сигнали с искане за оказване на помощ, преди всичко медицинска, както и за бедстващи животни.

"Зоополицаите разследват само случаите на жестокост и умишлено умъртвяване на животни", уточни Димитров.

Другите сигнали, засега, се предават на неправителствени организации за защита на животните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Я стига бе, от-качалник! Като си такъв куче.любец, вземи си го и си го отглеждай в къщи, но без да го пускаш навън, и без да го разхождаш даже и на каишка навън!!! Щото под "разхождане" вие разбирате да го пуснеш да се изсе.е в пясъчника на децата. И без да развиваш теории, кажи кое е по-важно: няколко деца да останат незаразени от кучешки болести, или твоята болна мания да бъде погъделичкана?
12
1
 
5
 
! Отговори
Виетнамци преди 5 години
Еееее, и новината е супер важна, и горките хорица как са се уплашили. Аре бе, стига с фалшивото хленчене по тези ходещи бълхарници! Едно време с кучетата се справиха виетнамците. Предлагам да си внесем пак виетнамци. Сега в София, а после и в други градове. За една година проблемът с кучетата ще изчезне. Освен това, виетнамците работят - баха заварчици, гипсаджии и т.н. Да кажете нещо за арабелите дето сега ни нападат???
11
2
 
6
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
И какво е правило бездомното куче в двора на детската градина ?Разпространява *** и се изхожда в пясъка, в който после децата си играят !!!НЕ Е НОРМАЛНО ПО УЛИЦИТЕ ДА СЕ РАЗХОЖДАТ БЕЗДОМНИ ЖИВОТНИ!КОЙ НЕ СИ Е СВЪРШИЛ РАБОТАТА ДА ГИ ПРИБЕРЕ?
10
1
 
6
 
! Отговори
65 преди 5 години
И какво толкова страшно има ,чак се мнооого уплашили.Да си леят куршум тогава.А ако е на пет метра от оградата на градината ,какво ще направят?Ще го подминат.А иначе самото тровене на кучета е гадост,ама сигурно на някои му е дошло до гуша.
9
4
 
12
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Какво по дяволите прави бездомна массстия в двора на детска градина?!! ААА, сетих се, това е някакво мило кученце, захранвано там на място от някой откачалник. И на някой родител не са му издържали нервите и е взел нещата в свои ръце. Честно ви казвам, имам две дечица и ако видя куче в двора на детската градина, не да го тровя, а ще му прегриза гръкляна, както и ще направят всичките хора с деца които познавам.
8
1
 
12
 
! Отговори
WTF преди 5 години
Няма място за бездомни кучета в населените места пък било то кастрирани или "добрички". Иначе и швейцарците щяха да напускат песове по улиците на Цюрих.
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са ненормални и са за съд,ами ако някое дете от детската градина беше пипнало мръвките от любопитство?
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно глутницат кучета не ги плаши...Центъра е като кучкарник
5
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки на който е даден живот има право да живее па макар и да е бездомно куче. Никой няма право да отнема живот даден от БОГ. Тези които умишлено отравят кучета какво ли си мислят. Ние сме по висши от животните и имаме право да правиме с тях кавото си поискаме. Не вие сте по нисши от животните защото животното няма лоши помисли не умее да лъже да краде и да убива. Вие сте най нисшите.
4
4
 
2
 
! Отговори
Баба Яга преди 5 години
До Мишо ...но има МИШки...
3
4
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 5 години
Горките безстопанствени животни пренасят болести, нападат хора. Там където живея грам безстопанствено куче няма.
2
1
 
6
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
Neka bg vnese rabotnici vietnamci.tezi se hraniat s kucheta a i bg nachalnicite sa bokluci shte prisastvat na kupona .
1
18
 
6
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Докато не отровят случайно някое дете, нищо няма да се промени. Някой хора са си садисти и това е най-лесния начин да си начешат желанията.