Хванаха кмета на Габровица, превозвал нелегално дърва

Местните обаче го защитиха, нарушението било на горския
12 окт 2018 08:00, Василия Пейчева
7

2527 гледания   |  Още видео


Кметът на беловското село Габровица Кирил Симеонов беше задържан с нелегални дърва за огрев.

При акция на Икономическа полиция - Пазарджик е установено, че Симеонов превозва 9 кубика дърва за огрев без контролна горска марка. Хората от селото обаче го защитиха, предава Bulgaria ON AIR.

Той е бивш горски, а от 2 месеца возел дърва за отопление, но за тях имало маркировки и разрешително.

При един от курсовете внезапна проверка установила, че дървата са без контролна горска марка. Кметът на Габровица Кирил Симеонов е бил задържан, но впоследствие освободен.

Хората от селото пък твърдят, че нарушението е на сегашния горски Иван Вакарелски, който не се качвал до камионите, за да ги маркира, а ги изчаквал долу на пътя.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Еййй хора! Ами фирмите!? Те как превозват дърва? Кой знае и на тях кога и как им се маркират дървата? А и друго, има хора които не могат да си позволят фирмаджийски камион да им докарва дървата! Има позволителни за сеч на хора които имат участъци, има позволителни за превоз ако трябва да се превозят дървата! Отделен въпрос е че главният горски не си е нагласил нещата да отиде на място където се прави сеч за да сложи марки! Имало ли е желание, щяло е да има и начин и нямаше да се стигне до там!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А и те всички от дървената мафия се изучиха за горски.Ако не те жените им станаха и си маркират семейно.Твойта бий печата на ред,а ти след нея правиш просека.Милионери станаха хората
5
1
 
5
 
! Отговори
дядо Радой преди 6 месеца
Драгалевският Ай дук "извози" цяла Държава и нищо,а този - един камион дърва подкарал и нададоха силен вой!? Защо!?
4
1
 
8
 
! Отговори
annybody преди 6 месеца
Дървата от кмето за свои хора са по 35 лв. кубика, а "набраното" от сингапурците - над 90 лв. за външни (в махалата не се курпуват, те си "бират").
Колкото повече "наберат" кмето и горскио, толкова по-добре за повечко народ, нали?
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А в Копривщица има един козар ли е, хотелиер ли е, дървосекач ли е, предприемач ли е, никой не може да каже, но е факт че горските в района му карат камионите за дърводобив, един вид втора работа си имат. И хората говорят, че съчка немаркирана не се изнася от гората,камо ли кубици дървесина за пелети какво ли още не.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Селтаците изсякоха горите за жълти стотинки, после реват че се разрушавала природата, имало бедствия и искат държавата да им помогне. А че кмета и горския изсекли гората - нищо, те са добри момчета, наши момчета, какво значи там някаква си маркировка?!?

Жалка история! Всеки си мисли, че е хванал главния за шлифера, но като му опре яйцето до *** и започва да съчинява небивалици...
1
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Такива игрички има навсякъде, ако не е кмета ще е горския, но обикновено всички са в кюпа и се правят на разсеяни. Как мислите, че иначе се доставят дърва на ниски цени за свои хора.