Махалите в Русе в страх, въоръжиха се с лопати и брадви

Местните се притесняват от отмъщение и саморазправа
12 окт 2018 07:29,
56
Махалите в Русе в страх, въоръжиха се с лопати и брадви
Снимка: bgonair.bg

След като група мотористи и хора с джипове нахлуха в махалите "Тракцията" и "Селеметя" в Русе снощи, където живеят близките на предпологаемия убиец на Виктория Маринова, местните не искаха да се приберат по домовете си и се притесняваха от саморазправа.

Още по темата

Ромите се въоръжиха с брадви, ятагани и лопати. Те заявиха, че няма да се приберат, докато не са сигурни за безопасността си и призоваха полицията да ги защитава, съобщава bTV.

Минути преди полунощ, по улиците все още имаше хора.

"Дойдоха мотористи тук в целия квартал, по принцип исках само да снимам моторите, обичам моторите и искам да ги снимам. Един моторист дойде срещу мен и вика, защо ме снимаш и ме нападнаха ей тъй. Те ми хванаха телефона и го счупиха", каза един от жителите на махалата.

По думите на хората е имало заплахи от страна на мотористите, но до сблъсъци не се е стигнало.

"Докато спим щели да ни запалят къщите, децата и щели да направят капан. Искат да ни убият", каза друг жител на квартала.

Полицейски патрули и служители на жандармерията са и в двата квартала за осигуряване на спокойствието на жителите. Ранени хора няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендърмерията и полюцията... Те кого пазят?
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано не се случи някой повилнял от малцинствената група да удари с брадва човек от народа - титуляр, ще стане нещо, което наистина ще накара света да обърне опулен поглед към нас! Ромите дано да разберат, че търпението ни свърши и ще запеем Чинтуловите песни! Ще си плащат и тока, и водата, и болничните, и данъците, всичко, което славяно-българите плащат! И ще работят, а няма да крадат! И ще престанат да обезлесяват България! И още и още! Рахатът им свърши!
32
1
 
1
 
! Отговори
Внимание 38 преди 5 години
До Внимание 38Така е, отгатнал/а си. Това е новият отбор по художествена гимнастика, старши треньор е ББ. Искат да изпълняват свободни съчетания с бухалки, брадви и ятагани. Неоценим принос на ББ в развитието на художествената гимнастика. Публиката (МВР и ГДБОП) са изкупили предварително билетите. Те винаги са зрители. Ама май преди това ще имат думата съдиите - голяма група мотористи.
31
0
 
7
 
! Отговори
Внимание преди 5 години
Чуйте бе, хора: в Германия ако имаш у себе си нож или остър предмет с острие по-дълго от 6(шест) сантиметра, вече си престъпник! Тука четем, че по някакво си бТВ едни човекоНЕподобни размахвали брадви и ятагани като ръсели заплахи кого точно ще колят, и явно МВР спи. Немската полиция 7-8 часа след сведението беше арестувала БГ-шведа. Българската полиция какво и трябва, за да се събуди? Тия с ятаганите да не би да са отбор по художествена гимнастика?
30
0
 
2
 
! Отговори
За автора на новинат преди 5 години
Мацко, това което си го написала, защо още не си го подала като сигнал в прокуратурата? Заедно с онези от бТВ, дето са заснели и излъчили тази заплаха на етническа основа? Я се поинтересувай, дали такава явна заплаха е престъпление? И дали ти като си траеш, не сгазваш също лука?
29
0
 
4
 
! Отговори
Арестувайте Ятагана преди 5 години
Оня с Ятягана да бъде арестуван за:РАЗПАЛВАНЕ НА ЕТНИЧЕСКА ВРАЖДА не със мнение във фейсбук,а сс незаконни кфалифицирани средства за убиване на публични места ,и като се разхожда по улиците,преструвайки се на кротък гражданин,да бъде внезапно заобиколен от патриоти със или без мотори,но с въпроса-ТИ ЛИ БЕШЕ ОНЗИ С ЯТАГАНАЫДЕТО СЕ ХВАЛЕШЕ КАК ЩЕ КОЛИШ БЪЛГАРИ?ЗАЩО НЕ СЕ САМОСЕЗИРАТ ПРОКУРОРИТЕ ЗА РАЗМАХВАН ЯТАГАН И АНТИБЪЛГАРСКИ ЗАКАНИ НА ПУБЛИЧНО МЯСТО
28
0
 
2
 
! Отговори
много интересно преди 5 години
От къде ли са намерили ятагани!?
27
0
 
5
 
! Отговори
Терминал 2 преди 5 години
Имаме ли Главен прокурор? Имаме ли прокуратура? Организирана престъпна група, въоръжена с различни образци хладно оръжие, отправя открити заплахи за саморазправа с цел убийства към точно определена етническа група. Явно от журналистическия материал това става неприкрито и в пълно съзнание. И всичко това гарантирано от ГЕРБ!!! Очаквайте наплив на желаещи към Терминал 2...
26
1
 
10
 
! Отговори
циг охрана преди 5 години
Сега разбрах че е забранено преминаването с мотор или джип по улиците на ром ските махали и полицията ги охранява защото от страх излезли въоръжени с брадви и ножове без нито един арестуван за това.
25
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичките им чавета се отглеждат с нашите пари, а моето дете дори не получава детски.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега жандармерията трябва да влезе в махалата и да "пита" откъде са тези ятагани, с които ни заплашват. да се спрат всички социални помощи и детски на цига,ните. стига им толкова. Детски да получават само децата на родители завършили висше образование, защото те могат да възпитат по-доброто поколение на България!
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако жандармерията и полицията беше си вършила работата и охранявала гражданите а не *** нямаше да има такива зверства посред бял ден в голям областен град
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така трябва да бъде да имат страх и най вече да не се правят на големи защото ни е сме повече от тях и най важното помнете смърт на ромите те това заслужават и най вече да ги убием до девето коляно и да им покажем кой командва
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То и главната Тиква е от боята. Каква държава да очакваме?
20
0
 
24
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Може ли да ми каже чул ли е мнението на два-три плод-зеленчука от върхушката?Те са специалисти във ВСИЧКО,Може да "успокоят"тъмносините си избиратели(разбирай друг зеленчук),Но май не им стиска да се появят между тях?!?!?!Докато ги толерират тия .Така ще е за съжаление! Впрочем аз не съм чула след някое зверско престъпление срещу български граждани,Да е изпратена полиция да пази населението.Думата имат гореспоменатите"миротворци"!😡
19
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ромите се въоръжиха с брадви, ятагани и лопати"Със... ЯТАГАНИИИ... А защо не и с катани, боздугани и арбалети?
18
1
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До ИвановЗащото това е контролирана демонстрация, от МВР под мъдрото ръквоодство на Бойко и Цецо. В "Симеоново" се учат такива хватки, а етноса е идеален за подобен тип манипулации.
17
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбрах децата на комшията на Северин каква връзка имат със случая та искат да ги подпалват?
16
40
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
23- РОМИТЕ БИЛЕ ТАКИВА ОНАКИВА, А ТИ Я СИ ВИЖ РЕЧНИКА- ТОВА ЗАЩО- ОБИЧАШ ДА МРАЗИШ- НАРИЧА СЕ ХЕЙТЪРСТВО- ОМРАЗА ЗАРАДИ САМАТА ОМРАЗА.
15
0
 
56
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
тоя с ятагана и тия с брадвите-има ги на видео записани.Най малкото-да го проверят тоя ,тия-изрядни ли са им документите,къде живеят,имат ли документи за къщите си,плащат ли си тока,водата,имат ли регистрации в полицията,висящи дела,от какво се издържат-продават ли наркотици на децата ни,получават ли помощи и за какво,работят ли на черно и платили ли са данък?Още много въпроси могат да им се повдигнат извън расистките думи,закани с убииства ,езика на омразата.Защо са на свобода и безнаказани?