Рокери в Русе... Страх в "Селеметя" и "Тракцията"

Полицията: Няма данни за пострадали, няма и задържани
12 окт 2018 11:07,
61
Рокери в Русе... Страх в "Селеметя" и "Тракцията"
Кадър: Нова тв

През нощта в двете ромски махали на Русе – кварталите "Тракцията" и "Селеметя", имаше засилено полицейско присъствие. Обстановката е спокойна, не са постъпвали сигнали за инциденти, нарушения на обществения ред и престъпления, увери директорът на МВР Русе старши комисар Теодор Атанасов.

По думите му полицията проучва участниците в рокерския поход вчера в ромските квартали. Няма данни за пострадали, няма и задържани лица.

Още по темата

Припомняме ви, че мъже с мотоциклети нахлуха в четвъртък вечерта в русенския ромски квартал "Тракцията", където е живял за последно Северин Красимиров, задържан за убийството на Виктория Маринова.

Според очевидци хората от гетото са се страхували да не бъдат нападнати. Екшънът започнал около 18.30 часа, когато рокерите нахлули в "Тракцията" и тръгнали да търсят къщата на лелята на Северин.

Един от ромите в кварталната кръчма извадил телефона си, за да снима мотористите. Той бил ударен, но не е пострадал сериозно. Счупен е телефонът му.

Заради моторджиите, от къщите излезли над 30 души, за да бранят семействата си. Някои се канели дори да евакуират близките си и да ги откарат в града.

До сблъсъци с рокерите не се е стигнало и в посетения след това друг ромски квартал "Селеметя", където всъщност е живяло семейството на Северин.

Стана ясно, че мотористите са били от различни рокерски клубове. Те заявили първоначално, че искали да направят обиколка, за да изразят своето отношение към извършеното жестоко убийство.

Теодор Атанасов обясни, че в двата квартала ще продължи и днес присъствието на полицейски патрули и служители на жандармерията.

Той каза още, че са предприети всички действия за опазване на обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 36Рокерите винаги се движат на групи. Защо точно тук това се счита за шествие, а другаде - не? Улиците в ромските махали принадлежат на градовете, както и всички други улици.
36
0
 
5
 
! Отговори
цоко преди 5 години
Ще ги обявиме за мъченици
35
1
 
18
 
! Отговори
мразичервенотиквеник преди 5 години
*** се канят , че ако още веднъж минат "руокерити" ще ги убият , а са пипнали един цяла армия доброволци ще минем оттам да ги прочистим , аз съм доброволец от сега казвам
34
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами, ако след време се окаже, че ман....то не е виновно???Тогава "кво прайм"????
33
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Моторист може, не е проблем!Да не са мотористи, джипове, шествие, без разрешение от Общината!Има разлика, червено-кафяв другарю!
32
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом не може моторист или друг българин да влиза в ромско гето то и ромите да не щъкат из другите квартали с каруци или пеша. Да си стоят в гетото.
31
1
 
37
 
! Отговори
Законни къщи преди 5 години
Значи, според тая статия, а си минал с мотора си покрай някоя къща, а са наизлезнали орда "обитатели" да си бранят семействата. И то въоръжени с брадви, лопати, ятагани,... От какво да се бранят? Тези "улици" там частна собственост ли са? Къщите и дворовете чии са? Имат ли нотариални актове? Имат ли разрешения за строителство? Законно ли са се вързали към тока и водата?
30
1
 
37
 
! Отговори
Калина преди 5 години
Рокерите се оказаха най-яките пичове в цялата история на "демокретенична" България. Ако имах шапка щях да им я сваля. Единственото нещо, което ме израдва от цялата гнус в този случай са те.
29
4
 
13
 
! Отговори
71060 преди 5 години
Ако убият някой журналист, който разследва, ще е ясно защо, и даже и най-простите няма да повярват на история като тази. Ако обаче искат показно убийство, за да сплашат - какво по-добро от провинциална журналистка, която преди една седмица се е проявила като "смела". Но поръчано убийство въобще не се разследва. Бил луд, пиян, дрогиран. И ром. Точка. На някой му е много изгодно това.
28
1
 
32
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До АнонименНикой не може на правоспособен моторист да си кара мотоциклета където си иска. Улиците и шосетата са за това!!! Пък който е гузен да бяга. И: "Браво" на полицията- пази ***, ами българите кой ще ги пази по това време?!
27
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как са нахлули в квартала? Взлом? Нещо? Щото ако ги попитате сигурно ще кажат че просто си карат хората по пътя,и това е. Отделен е въпроса че в тия гета който и да влезе, ако не е синкав е потенциално посинен.
26
1
 
43
 
! Отговори
Маноел преди 5 години
Аплодисменти за Рокерите!
25
0
 
3
 
! Отговори
..... преди 5 години
До АнонименЩото явно не е "млада, красива журналистка".
24
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Общината издала ли е надлежно РАЗРЕШИТЕЛНО за провеждане на мотошествие?
23
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво стана с убиецът Георги Рапонски от Монтана?(това си е неговата фамилия, не трийте!)Убил с преправен пищов 17 годишно момче оня ден, осъждан за наркотици, отглеждащ плантация канабис!ЩО ЗАМЕТОХТЕ ТОЗИ СЛУЧАЙ ПОД МИНДЕРЯ?ЩОТО УБИТОТО МОМЧЕ Е РOМЧЕ, ИЛИ ЩОТО УБИЕЦЪТ ГРАВИТИРА КЪМ ПУТИНСКИТЕ "ПАТРИОТИ"?КАЖЕТЕ БЕ, "СВОБОДНИ" МЕДИИ?
22
1
 
46
 
! Отговори
gio преди 5 години
и от статията излиза, че през малите на "братята" има специален режим на движение "забранено за други етноси". Е да Ви кажа няма да ме накарате да се чувствам чужденец в родината ми.
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"журналисите" продължават да наливат масло в огъня, само че накрая да не се подпали вашата чергадръжте се като професионалисти, не като махленски клюкарки
20
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви рокери ,това са едни хвалипръцковци.
19
2
 
35
 
! Отговори
Динко и Перата преди 5 години
Що не излезете с официално обявление от МВР, че нормалните българи не могат да влизат в си-гански-те маали? Не че тръпнем от желание да идем там, ама не е лошо представители на властта да ги посещава през ден, през два. А още по-добре да им ходят "на гости" някои хора като Динко от Ямбол и Перата от Бургас, командвани от Чочоолу! И наравно с тях, така за тренировка - качулките от Враня. Питайте Боян Расате.
18
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за нелепа новина. Ако аз звънна на полиция затова, че на улицата ми минават 10 рома и съм мноу притеснена ще се отзове ли някой?