Трева, стари люлки, боклуци – площадка в Кърджали

Гражданин алармира в Helpbook за запуснатото място
12 окт 2018 13:15, Анисия Иванова
12

Снимка: HelpBook

Граждани продължават да сигнализират институциите за различни нередности чрез платформата Helpbook.info. От сигналите ви представяме един, който е от Кърджали и е твърде обезпокоителен, защото касае децата ни.

"На ул. "Тодор Каблешков" в Кърджали, между номера 1-15 се намира тревна площ с детски съоръжения. Тревната площ не се поддържа от Общинската фирма "Озеленяване, чистота и благоустройство", тревата до съвсем скоро (края на м. септември) беше с човешки ръст почти, никога не е била и третирана стрещу кърлежи, мястото се е превърнало в тоалетна за животните.

На тази импровизирана детска площадка има и съоръжения за игра-пързалка и люлка, които са много стари, железни, амортизирани, пързалката е крива и неведнъж е имало инциденти. Кошчетата наоколо преливат от боклук, носи се ужасна смрад на отпадъци. "Улицата" прилича на "лунен" пейзаж.

Живущите на адреса сме изпратили жалба до кмета на община Кърджали, инж. Хасан Азис, с молба да ни съдейства за редовното сметоизвозване, поддържане на тревната площ и ремонт на детските съоръжения, тък като децата все пак играят там и се опасяваме от още инциденти.

В качестовото си на изрядни данъкоплатци питаме дали е редно ние, живущите на адреса, да косим тревната площ и да изхвърляме отпадъци от контейнери и кошчета?

Две жалби сме входирали до кмета, като резултат действително тревата беше окосена, но пързалката и люлката не са ремонтирани, все още са опасни! Все още сметоизвозването не е на ниво и е мръсно, улицата е непроходима за коли, даже и за пешеходци! Дупките по нея скоро ще се превърнат в ями!

На втората жалба ни се отговори, че се възлага на ОЧБ-Кърджали да ремонтира детските съоръжения и да поддържа тревната площ НЕЗАБАВНО! От това обещание изминаха 10 дни без резултат!", пише в сигнала жител на района.

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook.info!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
futurehealth преди 4 години
;-((((((
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е истина това.Там е бастиона на ДуПиСе.Там всичко е от мрамор,лее се боза и се раздават баклава и локум до пълен фес.Питайте Черния чичо,ще срича и запецва но ще ви го каже,че е точно така-"грижат" се за електората си.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия мързеливци от близкия блок ще не си организират една бригада и не си направят околоблоковото пространство както си искат?Не им остава време от жулене на ракия ли?Нали е за техните деца? Сърдят се на кмета, че нищо не бил правил за техните деца, а самите те нищо не биха направили.Не ми разправяйте, че плащали данъци.В Кърджали точно събираемостта на данъците е най-ниската в страната. А имотния данък на една такава е панелка е под 100лв.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До OsmanИ бай Ердоган колко е обещал да даде на Кърджали?Или ще дойде да ви окоси градинките?
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KIRCA ALIAKO PRODALJI TAY ZA KIRCA ALI 6TE SE POGRIJI TURSKATA DARJAVA
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па то Люлин,Младост, Надежда и Обеля са по-зле - буренясали ливади и нищо , даже стари люлки няма , а хората милиарди данъци внасят в общината .
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива площадки много ги харесвахме като деца, постоянно се ровихме из тревите за камъни и насекоми.
5
1
 
7
 
! Отговори
Убиват ни умишлено преди 5 години
Много отрова от,автомобилите.Спрете на главния път на Веселчане,до пътното под АРЗ-ТО.и Дишайте.Убиват ни бавно и сигурно.Д а вземат да направят обиколен път.И в центъра на града е същото,отрова се сипе от колите.Най-големият замърсител на планетата,са автомобилите
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
3
6
 
9
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Държавата умишлено не дава пари за районите с преобладаващо турско население. Спомнете си навремето Благоев. Пак не даваха, защото хората се самоопределяха като македонци. Не мисля, че това е правилна стратегия, но на Блаканите е така. Защото, ако няма кой да прави градинки от държавата се намират турки фирми да дават пари. Накрая се събират достатъчно хора, които да решат, че нямат полза да живеят в България, но искат да си останат в Кърджали.
2
10
 
5
 
! Отговори
ДжуджанкаG преди 5 години
До АнонименАма той в България ли е?
1
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кърджали е може би най противният град в България!!!!