31 декември е работен! По коледа – 5 почивни дни

За Нова година ще почиваме само на 1-ви, 2 януари – работен
15 окт 2018 15:07,
51
31 декември е работен! По коледа – 5 почивни дни
Кадър: Bulgaria ON AIR

Общо 5 дни ще почиваме за Коледа тази година, но затова пък ще работим на 31 декември.

Почивните дни за коледните празници започват още от 22 декември (събота) и продължават до 26 декември (сряда).

Официалните почивни дни са 24, 25 и 26 декември. Първият работен ден след Коледа се пада на 27 декември (четвъртък), съобщи Bulgaria ON AIR.

31 декември обаче се пада в понеделник, което го прави работен ден.

За Нова година ще почиваме само на 1 януари, а 2 януари ще е първият работен ден от 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Не е вярно! Това, което произвеждахме някога беше много по- качествено от това, което внасяме сега от ЕС. Как може да задаваш толкова елементарни въпроси? Нима не виждаш с какви стоки(отпадъци) сме заобиколени? Всичкият внос в Бг е ***.
29
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Само питамДа! Частния сектор ще работи. И на Коледа ще работят хората в частния сектор, нелегално. Държавната администрация ще си тръгне от работа на 31.12 в 12:00-13:00 часа, ако не си пуснат отпуск. Но частникът няма да позволи на работниците да си тръгнат.
28
4
 
15
 
! Отговори
Попо преди 5 години
Чеда мой, колко от вас ще се разболеят от 23 декември до 2 януари? Грях е да се лъже, само напомням.
27
1
 
9
 
! Отговори
заради Велев преди 5 години
До shadyЗащото Велев, Гела и сие не искат да се отработва в събота.А защо бизнесът не иска да се отработва в събота?Ще ти отговоря- щото събота е нелегален работен ден от 1989год. насам и трудът положен в събота не се заплаща. Това е известно на всички контролни институции, но се правят, че не знаят. Защото кражбата на труд в Бг не е престъпление. Всички кражби на работодателите не са престъпления. Тях държавата ги покровителства.31.12 е 1 ден в годината, но ще се работи.
26
1
 
30
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Мислите ли, че някой ще работи на 31-ви декември?
25
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7 Я ми обясни кое точно от произведеното по байтошово време къде се изнасяше?! Произвеждахме ***, с остарелите си дори тогава съветски предприятия, и ги изнасяхме за Виетнам, ангола и Куба, и то не срещу валута ами срещу захар и неквалифицирани работници. В любимата ти байтошова социалистическа България почти нищо смислено и конкурентно способно не се произвеждаше, за това когато отвориха пазарите всичко се разпадна. иначе още щяхме да си правим хладилници мраз и москвичи в Лове
24
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бурмата Баце, и аз са кат са замисла, ми то си е напрао като по татово време. Магазините празни, кренвирши идваха два пъти седмично, за кола чакаш неколко години, два вида хлеб, ама втория ставаше само за кокошките, ако купим некой долар от арабетата у студенски град само тогава виждахме тоблерон от корекома.....с две думи, се сме си толкова бедни.....Ама тогава немаше гемео баце и дедо ми имаше страшна ерекция, демокрацията и това му отне....
23
8
 
16
 
! Отговори
Бурмата преди 5 години
До asd и 17Тия дни седнахме и започнахме да смятаме. Като се отчетоха цифрите на официалните статистики, и спадането на курса на долара и лева от 1989 г досега, се оказа, че всъщност сега нашия БВП е само около ЕДНА ТРЕТА от този по ТЖ време - 1989 г. Сиреч, всички приказки, колко сме забогатяли оттогава, са само нагли лъжи и ПР.Голям прогрес, няма що!
22
4
 
8
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
....пък *** ще се скъса от работа !
21
7
 
9
 
! Отговори
asd преди 5 години
Всичко това с цифрите и съпоставимостта е направено както трябва от науката. Недей да ме връщаш, ами сам провери. То се вижда и с просто око и в магазина и във всеки дом. В магазина има всичко. Във всеки дом има телевизор във всяка стая, телефон за всеки. Коли межди 1 и 3-4 за всяко семейство. който не го мързя обиколи целия свят.
20
4
 
35
 
! Отговори
ЕДНА преди 5 години
Няма по-голяма простотия да работиш на 31.12. ..кога ще се подготвиш за празника вечерта , а да не говорим, че много хора ще пътуват до по дни места, до планини и хижи , на вили с приятели. ...Как точно ще стане вечерта след работното време ???? А някой "умник" замисли ли се какъв кошмар ще е по пътища и магистрали от струпване на коли ????
19
6
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 10 преди 5 години
За да бъде всичко ОК, освен цитираните цифри не трябва ли да минеш през паритетите за съответните валути в сравними години, както и да установиш и изравниш във времето покупателната способност на изразяваната единица валута? Заради едната обективност. Щото ако погледнем някоя графика със съотношението на средния реален продукт на човек от населението в БГ спрямо средния такъв в света в EKS долари и при константни условия, може още да сме назад спрямо 70-те на Соц-а. Поне за времето до 2013-та
18
15
 
18
 
! Отговори
asd преди 5 години
Прехвалената байтошова икономика фалира по собствените му думи и не можеше да продължава така. Пак по собствените му думи следваше да се преминае към пазарна икономика. БВП от тогава е нараснал над 3 пъти и имаме всичко необходимо. Който не го мързи може да отиде навсякъде по света на почивка, екскурзия, спорт, култура. Имаме повече почивни дни, защото с по-малко работни дни и с по-лоша демография имаме 3 пъти по-голям БВП.
17
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си е добре 31 декември да си е работен ден, както в случая. Писнаха ми тези отработвания, което е малоумщина отвсякъде.
16
6
 
13
 
! Отговори
shady преди 5 години
Наистина, защо мaлoумниците не обявят 29-ти за работен, а 31-ви за почивен. Това би имало много по-голям смисъл - освен това тук не става дума за някакъв наш национален празник, където другаде по света не се празнува.
15
1
 
13
 
! Отговори
??? преди 5 години
Пак преоткриха топлата вода. Винаги по сегашната методика на Коледа се почива 5 дни, с изключение на случая, когато Коледните празници започват във вторник и има три почивни дни - вторник, сряда и четвъртък. 31 декември винаги си е бил работен ден, но в някои години го отработвахме преди това, за да не работим на 31-ви.
14
4
 
18
 
! Отговори
методолог преди 5 години
Ако има здрава мисъл в държавата следва 29-ти събота да се обяви за работен,за сметка на 31-ви.По този начин няма да има разпокъсване на работни и почивни дни.5 дни почивни за Коледа,след това 3 работни и отново 3 почивни за Нова година.
13
0
 
52
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
А ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ РАБОТЯТ ЛИ НА 31 ДЕКЕМВРИ ??? ИСКАМЕ ДА "ВАКАНЦУВАМЕ" КАТО ТЯХ ПО КОЛЕДА!!! КОДЕКСА НА ТРУДА ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ (ох извинете, забравих, ЧЕ ДЕПУТАТИТЕ НЕ РАБОТЯТ)
12
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 31-ви ще се "работи" - ден присъствен до около обяд, едва ли повечето работодатели имат илюзии, че всеки ще е духом на работното място
11
7
 
13
 
! Отговори
БезrobotN преди 5 години
Не мрънкайте ами бачкайте!Ето от КАТ примерно акции правят, за колани в автобусите и камионите. После ще има акция и за зимни гуми, нищо че е топло.Хората си събират пари за Коледа и Нова година, рушветчета, необлагаеми - чиста работа.