Русенци искат... камери в парковете и зоните за спорт

Над 2000 души са подкрепили подписката до общинарите
16 окт 2018 22:00, Анисия Иванова
8

Граждани организираха подписка за повече сигурност в Русе. Над 2000 души са поискали местната власт да вземе мерки в зоните за спорт и отдих, заради убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова.

Днес подписката бе внесена в общината, а темата ще бъде обсъдена и на следващата сесия на общинския съвет в Русе. Инициатор на подписката е местно сдружение, което всяка седмица организира любителски бягания за здраве, предава Bulgaria ON AIR.

В нея са набелязани три вида мерки, свързани с осигуряване на спокойствието на русенци. Хората искат повече камери в парковете и зоните за спорт, както и присъствие на полицията в тъмните часове на деня.

Именно охранителни камери засякоха бягството на Северин от мястото на убийството на журналистката Виктория Маринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименС гаджето ще се натискаш вкъщи, не на обществено място
7
0
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Да, нужно е да се поставят и камери, но считам, че по-важно е да се пооправи, и то не малко, законодателната и правосъдна система. Какви са тези смешни присъди за убийство- по 3 или 4 год? Доказани убийци, се разхождат на свобода, докога? После защо чужденците не ни зачитат за хора и ни се присмиват, дали пък ние самите не си го правим това?
6
1
 
4
 
! Отговори
до 1 и 4 преди 5 години
Няма да върне убития, но ще спомогне за разкриването на убийството. Ако няма камери, които да прегледат, разследването ще е трудно и бавно. И тогава точно такива като вас ще кажат "Полицията нищо не прави, вече 20 минути минаха и още не са разкрили убийството!".Трябва да има камери, така престъпниците ще знаят, че измъкването няма да е лесно. Това ще има и превантивен ефект.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отдавна забелязвам тази тенденция.След катастрофа пред училище - подлез, след изнасилване и убийство - камери, след влизане на мотористи в гето-жандармерия, след дъжд-качулка.....
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като има камери те като убият голяма работа че е имало камера,и те сега пък хайдуците като се уплашата мани бегай,бегай мани ...
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камерите са от Бог и пазят всички! Да сложат - 1000%!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки русенец да си сложи видеорегистратор и да качва в облаците видео. Така е най-добре и най-безопасно ще се чувстват.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Камери в парковете, та да воайорстват общинските служители като се натискаш с гаджето на пейката. Северинчо нали са го заснели няколко камери? Това обаче не спаси журналистката.