Трансплантацията на бял дроб равна на смъртна присъда

Европейски клиники отказват да приемат сънародниците ни
Обновена: 16 окт 2018 08:27 | 16 окт 2018 08:09, Петя Славова
13

До две седмици у нас пристига екип от чужди лекари, който да обучи български медици как да извършват белодробни трансплантации, предаде Bulgaria ON AIR.
Още по темата


От Изпълнителната агенция по трансплантации уточниха, че това се налага по спешност, тъй като абсолютни всички европейски клиники вече отказват да приемат наши сънародници.

Даниела, Андриян, Елисавета... Само за две седмици и тримата загубиха битката с живота. Нито един от тях не успя да дочака животоспасяващата трансплантация на бял дроб.

В листата с чакащи все още остават 15 като тях, за които всеки следващ ден без трансплантация намалява шанса им да бъдат спасени.

Битката обаче става все по-безнадежна, признават медиците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
ОТВРАТ преди 5 години
НЯКОЙ ОТ ПРОСТИТЕ НА БОРИСОВ ВИ ПИШЕ ЗАГЛАВИЯТА. ТО НЕ БЕШЕ ОТЛИЧНОТО СПРАВЯНЕ НА ПОЛИЦИЯТА С УБИЙСТВОТО, СЕГА ПЪК -ПОРЕДНА ПРОСТОТИЯ С ТРАНСПЛАНТАЦИЯТА НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, КОЯТО Е РАВНА СМЪРТ. ПЕЕВСКИТЕ *** НА БОКО СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ЗАМАЖАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО СРЕЩУ БОЛНИТЕ И БЕДНИТЕ, ДОКАРАНО ДОТУК ОТ КРАДЦИТЕ НА ГЕРБ НА ВСИЧКИ НИВА. БОКО РАБОТИ САМО ЗА БОГАТИТЕ КАК ДА СТАНАТ ОЩЕ ПО-БОГАТИ, А БЕДНИТЕ ДА ИМ ПЛАЩАТ ЗА ЛУКСА И ДА УМИРАТ ОТ БОЛЕСТИ И МИЗЕРИЯ.КАПИТАЛИЗЪМ ПО БЪЛГАРСКИ.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставят българите да измират.. еврог ейска солидарност..
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чернобил ни зарази с радиация, но виновни пак са американците.А освен американците сме си виновни и ние.Съседката пуши цял живот.Оперираха я от рак на белите дробове, тя продължи да си пуши.Сега пак ще я оперират.Чичо ми пуши цял живот вече 50 години.Оперираха го от рак на пикочния мехур.Цигарите са сочени за причинител и на тази боест да!Той продължава да си пуши.На брат ми детската мечта беше да пуши.Сега и той пуши като комин.Пуши-кашля, пуши-кашля, снахата и тя.Американците са виновни!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки, който чака за трансплантация трябва да знае, че може да не я дочака. Белите дробове не растат по дърветата. А да чакаш някой да умре за да живееш е неморално.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента в българия е най-добре да си здрав,разболее ли се човек е равно на смърт!Лечение няма!Пари няма!
7
3
 
8
 
! Отговори
герб преди 5 години
Ми под американско робство е така : никой не иска да се занимава с робите на американците ! Който е болен има право да се възхити от американския начин на живот , след което , да умре , като човек с правилна политическа ориентация !
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГруюОтказват Груьо, щото няма бели дробове.Ако си намериш бял дроб, ще ти го присадят.
5
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2""Европейски клиники отказват да приемат сънародниците ни" - толкова по въпроса за евроатлантическите ценности."Руските клиники приемат българи за безплатна трансплантация на бял дроб на ишлеме. Излекуваните на 100% пациенти преминават кратък военен курс за боравене с автомат Калашников и заминават за Украйна или Сирия да се бият с американците и еврогейците.
4
4
 
17
 
! Отговори
Грую преди 5 години
И защо отказват? Може би защото касата ни отказва да плаща за лечение в чужбина дори и мизерните пари, които плаща за лечението в БГ?Така ще е докато 1 млн трябва да плащат на останалите 6 млн здравните осигуровки.
3
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статията нищо не казва.
2
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Европейски клиники отказват да приемат сънародниците ни" - толкова по въпроса за евроатлантическите ценности.
1
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пиленце, виж си заглавието!Подвеждащо е!Надявам се , искаш да кажеш, че чакането за трансплантация е равно на смъртна присъдa!?Нали!??