Пенсионери на протест: Таванът на пенсиите да падне!

Искат минималната пенсия да е 55% от минималната заплата
17 окт 2018 14:45,
81

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пореден протест пред сградата на Министерски съвет. Този път под прозорците на властта излязоха пенсионерите, които настояват минималната пенсия да стане 55% от минималната работна заплата от юли догодина. Освен това, пенсионерите искат да бъде приет и Закон за възрастните хора.

Още по темата

Възрастните хора се събраха в 11.00 ч. пред сградата на Министерския съвет, a по-късно се преместиха пред Народното събрание. Демонстрацията се случи по време на заседание на министрите. От инициативния комитет предлагат пенсиите да се преизчисляват спрямо средния осигурителен доход за предходната година.

"Искаме още увеличение на инвалидните пенсии, отмяна на параграф 6 от Кодекса за социално осигуряване, който е дискриминационен и разделя хората на групи, както и приемане на Закон за възрастните хора", каза пред Bulgaria ON AIR Николай Говедаров от Българската асоциация на пенсионерите.

Пенсионерите искат таванът на пенсиите да бъде премахнат, защото според тях увеличението му на 1200 лв. не е достатъчна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Възмутително! Това ли са хората които изхвърлят по 100000 лв през балконите? Забелязали ли сте с какви деликатеси си пълнят количките, каквито млади хора с деца не могат да си позволят? Аз съм с учителска пенсия и не се оплаквам. На семейните с деца да увеличават заплатите, и те да помагат на родителите, а не обратното!
76
1
 
1
 
! Отговори
Некой си преди 5 години
До Waffen ssГепил си го от Даниел Богданов, нали?
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Waffen SS Точно и ясно! Браво!
74
2
 
5
 
! Отговори
Петър преди 5 години
До Реалист: Пенсионерите ,които са работили по 40-45 години ,са си изкарали парите за достойни пенсии ,но сега някои "демократи" ни пращат при някой си, да търсим кой ни е откраднал парите от фонда. Господа ,много добре знаете кой го открадна и кой ликвидира държавата. Формацията се казва СДС , а крадеца на парите от фонда ни се казва Иван Костов. Някои от тези мошенници от въпросната формация , сега са пак в Правителството на Борисов и продължават с ликвидацията.
73
1
 
4
 
! Отговори
Трайчо преди 5 години
До Анонимен: Кой получава 1200 лв. бе , *** ? Такива , като теб, дето си вдигаха двата пръста за каквото им подсвирнат и ги излъжат ,ни докараха до просешка тояга. Навремето , СДС , за да привлече избиратели и да спечели с малко ,но завинаги , даде пенсии на хора ,дето нямаха един ден трудов стаж.Сега пак продължават на същите да увеличават пенсиите и да им дават премии по празниците.
72
6
 
4
 
! Отговори
8 преди 5 години
Ей нагли бре, като реват толкова нека падне тавана, и щом не са опряли до "жалките" ми осигуровки, аз пък искам правото да не ги внасям! Не искам никаква пенсия, даже това дето са ми взели досега нека да влачат. Искам си парите дето ми се удържат да ги вземам сега, а пенсиите да си ги финансират като искат от емигрантите. Защо аз нямам това право? не стига, че ги храниш и ти лапат парите, че и неблагодарни и са им малко. Ами не съм виновен, че вашите ги гепиха тези, за които гласувахте навремето
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До тавана за кой ??? Да това е истината падне ли тавана ще е за съдии, прокурори, полицаи, депутате основно - те това действат и чакат. По добре и социално справедливо е да си има таван, но всички пенсии да се вдигнат още от 01.01.2019г. с определеният 5.7% иначе това увеличение е изядено още сега.
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До House M.D. 65Твоите никакви осигуровки на чиновник са нищо пред милионите, които вкарват емигрантите в кръговрата наречен "потребление". Замине ли потреблението, 50% от частния сектор, ако не и повече, е аут.Направо ме отвращават хора, които си мислят, че с техните жалки данъци плащат пенсии на възрастните.
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До House M.D. 65Защо да те разбираме, след като не си наясно с нещата? Емигрантите пращат пари на родителите си. Пенсионерите с тези пари плащат данъци, зъболекарски услуги, ток, телефон, вода, ТВ, пазаруват храни, стоки, дрехи, лекарства- парите на пенсионерите отиват в джоба на търговеца, хлебаря, месаря, млекаря, зъболекаря, аптекаря, които плащат заплати на работниците си, ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ, които отиват в бюджета. ПОТРЕБЛЕНИЕ се нарича. То пълни хазната, алоууу, неразбраният!!!
68
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Ама за да се платят по-високи пенсии, някой трябва да ги изкара тези пари. А това значи повече осигуровки от работещите, само че то вече няма толкова работещи. С две думи няма откъде да дойдат още пари за по-големи пенсии. Скоро даже съвсем ще намалеят, защото броят на работещите постоянно намалява.
67
4
 
8
 
! Отговори
Кога преди 5 години
Бойко обеща 40процента вдовишки а те са 26.5 процента е Бойко обещава само обеща да пусне пенсия но той обещава на власт Герб и глад и мизерия докога ще търпим герб Бойко Фандъкова ????Докога
66
2
 
14
 
! Отговори
тавана за кой ??? преди 5 години
ще падне бе хора???? Манипулират ви. Тавана ще падне за съдии,прокурори, политици а ти ще взимаш народе по 200лв пенсия не 20000лв!!!
65
3
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колеги, едни от вас ме разбраха, други - не, а и тези, които ме разбрах, ме разбраха криво в известна степен. Работата е там, че с осигуровките на работещите се изплащат пенсиите на пенсионерите. Т.е. не е нужно да се краде от НОИ за да има дефицит. Дефицитът се покрива с пари от данъците, които плащаме. Върху парите, получени отвън, обаче, не се начисляват нито данъци, нито осигуровки. Кой разбрал - разбрал.
64
10
 
12
 
! Отговори
8 преди 5 години
абе откъде накъде да пада тавана? Даже и този им е много. Нямам нищо против да взимат и по 20 хилядарки, но да са си ги събирали в лична партида. Колко от тия заслужават изобщо не знаем, но и всички да заслужават парите им ги е гепил някой, да си ги търсят от него! В момента събират от нас работещите, за да дават на тях, мога да приема да им дават за някакъв социален минимум, но не и да ги хрантутят с пенсии от 1000 лева нагоре с моите пари
63
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61България ще бъде щастлива страна, ако се отърве от отр.епки като теб. Бок.луци като теб закопаха Бг.
62
1
 
4
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
До Waffen SS 59 Браво приятел. От Враца си нали ? До скоро бяхме колеги , сега съм пенсионер.Сещаш се , нали ?А и хобито ти е да рисуваш.
61
21
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 5 години
АКО СПРАТ ЕМИГРАНТИТЕ ДА ПРАЩАТ ПАРИ НА РОДИТЕЛИТЕ СИ ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТЯХ И ЩЕ СМЕ ПО ЩАСТЛИВИ.
60
1
 
2
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Waffen SS 55 Браво ! Радой Ралин ли се казваш ?
59
1
 
26
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера. Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал...
58
5
 
11
 
! Отговори
Мария преди 5 години
ДО АНОНИМНИЯ КРАДЕЦ 55.И ДВАМАТА МИ РОДИТЕЛИТЕ БЯХА ВИШИСТИ. НА СЕЛО СА РАБОТИЛИ КАТО СОФИЯНЦИ ПО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ.ПРИКЛЮЧИХА ТРУДОВАТА СИ ДЕИНОСТ В СОФИЯ С НЕ ГОЛЕМИ ПЕНСИИ.А ТЕБ ВЛЕЧУГО ТЕ ДОВЛЕКАХА ЗА СА ТИ ДАВАТ ГОЛЯМА НЕЗАСЛУЖЕНА ЗАПЛАТА И СЕГА ДА ТИ ПРЕЧИ ТАВАНА.ДУХ.