Здравеопазването – критично. Няма как да продължи така!

Мотивите за вота на недоверие обяснява депутат от БСП
Обновена: 17 окт 2018 21:27 | 17 окт 2018 21:09, Петя Славова
23

 Здравеопазването е в критично състояние и няма как да продължава в този му вид, настоя депутатът от БСП Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че мотивите за вота на недоверие към управляващите са готови отдавна. По думите му всеки българин може да изкара не по-лоши мотиви в сферата на здравеопазването от левицата.

Още по темата

"Аргументите във вота на недоверие са железни. Проблемът в здравеопазването се неглижира. Вместо да обясняваме на хората от трибуната за какво става реч, се срещнахме с почти всички съсловни организации в здравеопазването. Представихме нашите мотиви, с които те изцяло се съгласиха", обясни социалистът в предаването "Денят ON AIR".

Не е много сигурно, че вотът на недоверие няма да мине, отбеляза Гьоков, осланяйки се на поредните сътресения в "Обединени патриоти" и възможността гласуването да бъде подкрепено от техни депутати.

"ДПС ще подкрепи вота на недоверие, защото гледам как реагират в Комисията по здравеопазване, на която съм член. Здравният министър излезе с два изключително неприемливи модела за българското общество. Взимането на 12 лева на месец от всеки работещ българин ще доведе до обедняване", каза още депутатът.

Георги Гьоков подчерта, че българинът доплаща прекалено много за здраве от собствения си джоб. По думите му бедният българин дава в пъти повече от средния европеец.

Пенсионерски организации протестираха днес под прозорците на властта, настоявайки от юли 2019 г. минималната пенсия да стане 55% от минималната работна заплата, установена за същата година.

"Протестът не е организиран и не е яхнат от БСП. Министърът би трябвало да проведе среща с тях. Най-нормално беше да покани организаторите, те да си представят исканията. Каква е тази зверска съпротива на управляващите срещу закон за възрастните хора?", коментира Гьоков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НиколовЛекарите сами си позволяват да прехвърлят и обслужват болни от частния си кабинет в болницата и обратното. Това масово се практикува на всички нива, и е общоизвестно. Все още Не е забранено?, въпреки, че е груб конфликт на интереси.,
19
1
 
6
 
! Отговори
ТОШО преди 5 години
До месара : МНОГО ЛЕСНО ПАК СЕ ИЗМЪКВАТЕ БЕ , ГОСПОДА "ДЕМОКРАТИ" ! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ КАКВО БЕШЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ПРЕДИ 1989 ГОДИНА ? ОТГОВОРА Е :БЕЗ-ПЛАТ-НО ! ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ,КОЙ ПРЕКЪСНА И ЛИКВИДИРА ВСИЧКО/ НЕ САМО ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО/ СЛЕД 1989 ГОДИНА ? ОТГОВОРА Е : СИНИТЕ ЛИКВИДАТОРИ ОТ СДС ! СЕГА СЕ ОПРАВДАВАТ ,ЧЕ БИЛИ СЪЗДАДЕНИ ОТ БКП-БСП. АМИ ,ЗАЩО ПРЕДИ 1989 Г. НЯМАШЕ ТАКИВА БЕЗОБРАЗИЯ И МРЪСОТИИ ? ОТГОВОРА ГО ЗНАЕТЕ.
18
0
 
2
 
! Отговори
нИКОЛОВ преди 5 години
Някой, прави ли си труда , тези коментари да стигнат до Парламента , Мин.съвет , Президент и т. н. , или само тук си чешем езиците и ръкопляскаме на господа от ГЕРБ ?
17
0
 
7
 
! Отговори
Николов преди 5 години
До Лекар : 9. Кои народни представители внасят законопроекти за увеличаване броя на частните болници ? 10. Кой разрешава докторите да използват помещения , техника ,хора и други ресурси от държавните болници , за частната си дейност ? 11. Кой разрешава на личните лекари да дават на болните направления към специалисти ,посочени само от тях. Ако кажеш ,че имаш познат специалист , не получаваш направление и тежко ти.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мотивите за вота на недоверие обяснява депутат от БСП"Подпишете публична декларация че ще направите здравеопазването безплатно като в "гнилите" капиталистически страни на Запад за да ви повярва народа! С голите приказки сме свикнали с вашите братя от Герб - БКПто ДНК не се мени!
15
1
 
12
 
! Отговори
Хх преди 5 години
Ами конфликтът на интереси когато лекарите работят едновременно в държавните болници и частните си кабинети, и прехвърлят болните от едното на другото място.
14
1
 
11
 
! Отговори
Х преди 5 години
Разкрити са прекалено много болници, наредени на опашката за източване на касата... болничното лечение е много скъпо и би т/о най- строго да се прецизира. 70 % от болните могат да се лекуват амбулаторно, но се набутват в болниците,, за да се източват парички по пътечките...и изкуствено се оскъпява лечението. Да не говорим за вътреболничните инфекции...
13
1
 
13
 
! Отговори
истината преди 5 години
До 2030-та, в разграбената отвсякъде кретено-масоно-милиционеро-мафиото-мутренска *** ще остане един град болно население, След 2030-та ще събирате пари за бюджет от *** ли? В момента държавата функционира като надут балон от заеми, субсидии и еврофондове, който многи скоро предстои да се пръсне и ще се разбере, че България няма никаква икономика, нито средна класа, нито каквото и да е бъдеще за никого!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е критично? Каква е критиката на измислените спецове по всичко? Че българинът имал достъп до здравеопазване и болница, колкото в Германия. И трябвало да му отнемат достъпа, за да спестят пари. Ако тази система не харесва на някой - солидарност и свободен достъп и избор на личен лекар, специалист и болница, тогава да дадем парите си на мутрите от някоя застрахователна, те да преценяват и да лекуват. Тогава недоволните няма да смеят да се оплачат, а журналистите ще изключат темата.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само, че ще продължи, ами ще е още по-зле и ще плащате още повече.
10
13
 
3
 
! Отговори
месара преди 5 години
единствените виновни за състоянието на държавата България са бсп и сдс! те са тези дето унищожиха всичко, откраднаха парите на хората и им отнеха всички права. с приказки - няма как да продължи така - същите тия се опитват да се докопат отново до властта. видяхме какво беше при тяхното управление, сега го искат отново, но сега им трябват гласове, и то много. за това организират протести, опитват се да манипулират хората, искат да има напрежение.
9
2
 
8
 
! Отговори
bg smeshki преди 5 години
naroda и той трагичен ! нищо не става от Бай Ганио ! за тва държавата му е *** !
8
1
 
18
 
! Отговори
Шнорхел преди 5 години
Всички институции в България са пропаднали ама буквално всички и на всичкото отгоре корумпирани.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кое Не Е Критично?!
6
0
 
18
 
! Отговори
покупател преди 5 години
до 3 То няма нищо лошо 1/4 от заплатата да ти е за здраве....но нали се сещаш ,че с масова заплата от нетни 600-700или дори 800лв като ти вземат 1/4 от заплатата за здраве има вероятност да умереш гладен преди да ти се е наложило да се лекуваш!Това става ако имаш доход от 3-4 к и да ти останат някакви пари след тези за здраве за ядене,ток,наеми,и заеми ,бензин и т.н ....
5
1
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Управлението на държавата - трагично! Няма как да продължи така
4
1
 
18
 
! Отговори
Х преди 5 години
Има много неща к. могат да се подобрят в съществуващия модел на здравеопазване. Има много начини к. могат да стопират източването на касата. .. но предложението за нов модел, със застраховки, е доста скъп, рискован и неудачен.
3
23
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Някой вярва ли на тази глупост?Бла Бла Бла 100% популизъм.Здравеопазване се прави с много много пари...не 12 лева а 120 трябват за начало.Най добрите клиники у нас ,където те лекуват по световни стандарти са и с най модерни апаратури,прилагат и най съвременни медикаменти.Гледаме Германия,Швейцария ,Испания ...но там една четвърт от заплатата е здравна осигуровка.Ако тук е така може и да има по нормални условия...другия вариант беше комунистите да не бяха разпродали земята,капитала,богатствата!
2
2
 
19
 
! Отговори
Стига простотии! преди 5 години
Наемате още повече тикви да управляват държавата и тиквите ще победят! Или както се казваше в един филм - Само една Тиква не стига...
1
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става не може хора плащали си 30-40 години здравните да плащат повече от едни индианци, които не са внесли 1 стотинка.