500 протестират, 500 пият и поглеждат... Бизнесът зад вицето, а зад майките?

Предсрочен вот и служебнo правителство ще влошат икономиката ни
23 окт 2018 13:00, Петя Славова
206

Работодателите застанаха плътно зад вицепремиера Валери Симеонов и заявиха, че не може улицата да диктува поведението на хората. По същото време родители на деца с увреждания и техни съмишленици скандираха за оставката на Симеонов след обидното му изказване по адрес на "кресливите майки".

Още по темата

"Не сме излизали на протести, които пряко не касаят нас. Просто думите на г-н Симеонов към майките и децата ни провокираха да излезем. Децата са бъдещето на тази държава, няма как да се говори срещу тях", обясни Георги Янчев от най-голямата мото организация в страната Sofia Riders, чиито членове застанаха зад майките.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че пътува постоянно и доста често вижда хора с увреждания. Говорил е с родители на такива деца, които му споделят, че няма достатъчно финансиране за решаване на проблемите им.

"Пред Министерския съвет имаше 500 човека. 500-600 човека не променят нищо. Същевременно видях доста пълни заведения, тези хора не дойдоха да ни подкрепят", каза още Янчев.

"Имахме среща с вицепремиера Валери Симеонов, за да дискутираме макроикономическата рамка. Основните акценти бяха възможностите за ускоряване на икономическия растеж", посочи Милена Ангелова от Асоциацията на индустриалния капитал в България.

По думите ѝ като работодатели правят всичко възможно, за да приобщят всички форми на пазара на труда.

Ангелова е на мнение, че предсрочен мандат или служебнo правителство ще влоши икономическата обстановка в страната.

"Дори в нашия офис имаме двама служители, които са с увреждания. Търсим с невероятни усилия на улицата хора на пазара на труда. Асоциацията на индустриалния капитал в България настоява за реформа в здравната система, която да набляга върху превенцията", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
1
 
! Отговори
уффф преди 5 години
Teзи пък за предсрочния вот се запритеснявали. А предните им 2 мандата като завършваха със служебни правителства сливи ли имаха в устата, че не се притесниха ами точно сега се оказва проблем? А пък на платените ГРOБ-aви *** платен протест им се привижда
185
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Озлобени от божието наказание майки си го изкарват на държавата.
184
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не се омаловажава и отношението на " майките" към правителство,синдикати и всеки който им каже нещо!То не бяха " убийци",клетви срешу всички,налагане на точно техните искания без обсъждане,натиск!А става въпрос,то пак е за пари,но трябва цялостна реформа ,която не може да се направи под толкива силен натиск,защото е обвързана с много други закони,институции,персонал и това трябва да е целесъобразно!А те искат със клетви да постигнат !И всичко отгоре след като са проклели влизат в МС да искат
183
0
 
1
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До 192. Ами не, не доволен. Защото му е по-добре да се отърве от разпасаната дружина патриоти, дс предизвика предсрочни избори, които ГЕРБ отново ще спечели.
182
5
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До 188. Глуппак, 500-те в заведенията са там не защото не са състрадателни, а защото не са убедени, че протестът е истински и че не се използва от някои партии и лица за други цели. И ти не си фактор да абсолютизираш и да казваш на другите какво да правят.
181
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво изгрухтя тиквата от Египет? Доволен ли е, че няма да го свалят?
180
0
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До 190 Месар , нямаш геле.Жив да си.
179
14
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
в момента в който се разбра че протеста на тия дето системата ги убивала (майките) е политически, организиран от другарката "истината" нинова и сие, за да бута правителството, народа веднага си отдръпна подкрепата. номера със сълзливите и обидени физиономии на тия (майките) просто няма да мине, а и не трябва! амбициите на другарката провокаторка ше бъдат попарени - отново!
178
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПЪРВО НЕ СА БИЛИ 500 а 150 преко сили с 50 новинара.Второ зад майките стоят БКП,ГАДЕВ и онова дето спи с него,Славун и вероятно оня в Белград,"дисидентите"в Лъндън,може-би сараите и водопроводчика,ДайБългария начело с птиженераль и Бойкикев славното комунистическо чедо,зелените фашисти и вечният ЙОЛО ДЕНЕВ да се свети името му.Един ОФ от леви милионери и десни фукари НПОошки.
177
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е да! Докато протестират 500 и от среща има още 500 но в баровете да пият, и да не им пука защото това не ги касае директно, ще продължаваме да затъваме! Да си народ, означава да се борим заедно за една обща цел и добро бъдеще! Това не е народ а ***! Никога не са били и няма да бъдат обединени. За това разграбиха страната. Защото всеки започна по отделно да се спасява. Българина до като не научи че всяко кътче е негово, не само панелената му гарсониера, и се бори, ще бъде народ.
176
5
 
12
 
! Отговори
СУДЖУЦИ преди 5 години
Като гледам управляващите колко са угоени, мисля, че оставката ще бъде полезна за здравето им.
175
6
 
8
 
! Отговори
WC премиер преди 5 години
ЗНАЧИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЕ КРЕПИ САМО НА КОЛЪТ СИМЕОНОВ.ЧЕ ТО ПИШИ ГО СКАПАНО ТАКОВА ПРАВИТЕЛСТВО
174
2
 
9
 
! Отговори
БИЗНЕСЪТ И СИМЕОНОВ преди 5 години
КРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА ПРЕЗ ДЕВЕТ БАИРА СЕ НАДУШВАТ
173
2
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
Зад майките БСП.
172
3
 
9
 
! Отговори
Работодателите преди 5 години
Дадоха заден. Няма да изкарват раята. На Далаверката му остана само Домашната ракия. Да си я пие със здраве (без суджук).
171
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше едно подобно изказване на Симеонов лъм една германска депутатка! Простакът винаги ще се издъни рано или късно, това и стана!
170
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз като ЕТ не съм зад гърба на Симеонов ,но не съм и Домовсчийски да търся закрила и лоби от властта за многото си пари ,работя и гледам да спазвам законите и съм зад майките .А че като народ не сме такива а ***/ако видите точки тук заначи пише умряло месо/ както е казал поетът е вярно защото в една нормална държава поне всички майки в страната биха излезли да подкрепят тези които отстояват там с месеци ,защото никой не е застрахован
169
6
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СВАЛЯНЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ДРУГАРЯ БОРИСОВ И ИЗГОНВАНЕ НА ВСИЧКИ ТЕКУЩИ ДЕПУТАЦИ ОТ ПАРЛАМЕНТА, ЗАЕДНО С РЕФОРМА В ПАРЛАМЕНТАРНАТА И СЪДЕБНА СИСТЕМИ ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ПЕРФЕКТНО НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА
168
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжат ви, че няма пари. Има, но трябва да спрат да крадат, а те не искат
167
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това същите работодатели ли са, които искаха да се махне прослуженото време, които наемат работници на уж 4 часа и които вият, ако се вдигне минималната заплата с 10 лв.?