Камери, терминали, чиновници... Тол системата "гълта" 2 млн. от хазната

Е-винетките влизат в сила от 1 януари, а тол системата – от 16 август
53
Камери, терминали, чиновници... Тол системата "гълта" 2 млн. от хазната
Снимка: архив, БулФото

Министерският съвет одобри допълнителни над 2 млн. лв. за новосъздаденото звено "Национално тол управление" в Агенция "Пътна инфраструктура".

Още по темата

Средствата ще се използват за подготовката за въвеждане в експлоатация на смесената електронна система за таксуване на превозни средства на база време и изминато разстояние.

Ще се обезпечат и разходите по експлоатацията на 105 моторни превозни средства, оборудвани с мобилни камери за осъществяване на контрол по пътищата.

Друга част от парите ще отидат за режийни разходи и наеми за разполагане на 500 терминала за самообслужване, за оборудване на работни помещения в администрацията на тол управлението и т.н.

Електронните винетки влизат в сила от 1 януари, а тол системата - от 16 август догодина. Винетките, валидни и за 2019-а, ще трябва да се пререгистрират.

Затова собствениците или ползвателите на пътно превозно средство, закупили хартиен винетен стикер, чиято валидност изтича след 1 януари 2019 г., следва да заявят неговото конвертиране в електронна винетка в срок от 15 декември 2018 г. до 31 януари 2019 г.

Така ще запазят правото си да ползват платената пътна мрежа до изтичане на първоначалния срок на валидност на хартиения стикер.

До 15 август 2019 г. включително тежкотоварните автомобили, автобусите и другите пътни превозни средства с обща технически допустима маса над 3,5 тона ще заплащат винетна такса - месечна, седмична или дневна винетка.

От 16 август догодина за преминаване по платената пътна мрежа за тях ще се събират само тол такси на база на изминатото разстояние. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Т.е. който си е купил годишна винетка, със срок на валидност след 19 август 2019 г, гори. Трябва да почне да плаща и тол-такса. Нещо друго - значи няма смисъл да купуваме годишни винетки от януари 2019 г, така или иначе от август ще плащаме тол-такса.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честита платена магистрала
44
0
 
3
 
! Отговори
Skk преди 5 години
Имаш изградени пребройтелни станции. Имаш камери на тези станции имаш софтуер за разпознаване на номера, имаш хора дето ги гледат и сега... За чии са ти тия коли с камери за контрол и тия хора допълнително. Купувш един софтуер само за управление на тая система, а после назначаваш още хора. Не разбирам защо раздувате нещо което вече го имате. Софтуера за разпознаване на номера го имаше на пловдивския панаир преди 15г. Минав колата софтуера прихващ номера и го сравняв с базата даннии. Кое му е спе
43
2
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
BRAVO be...... taka treba najmoderen sistem .....Emi..........podobro e da platite za MODERNI kameri i DISPECERI na avtopatistata otkolku da pravite GRUPNI SUDARI i da ginat po 10 soferi vo edna soobrakajka.... [primer Srbija pred 20 dena -9 mrtvi]
42
5
 
3
 
! Отговори
Guqricki преди 5 години
Prezidentsvoto na rbg ima po-visoki razhodi i po-niska efektivnost. Da go sakratim. Da si kupim tsar i tsarica, magaritsa, kon, konushni, petli pileta.. .i aktiori ot sudan...
41
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Типично по тиквенски - купил сиси винетка, платил си взел си касова бележка и ще трябва пак да се редиш на опашка за пререгистрация! А къде ще се пререгистрират? ще кажат вероятно на 10 януари а до тогава ще плякат фишчета и ще трябва едни разправии!
40
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да си живееш в някоя нормална страна, където хората са по-спокойни. Там плащат повече, мислят за теб, да не умреш от глад, ако си хептен злейтак. Най-добре да се махаме, те афганистанците не искат да стоят тук, ние сме доста ***.
39
2
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
да погледнем асоциалната цензура на "свободните да избират пола си". тя си получава своето от габриел, за да праска минуси в името на сорос. и това е демокрация? и това е "спасяване" на планетата по зеленому. мууу?
38
2
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
За да има скъпа Тол система - всички голи, боси и на системи...
37
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невъзможно е да са само 2 млн, а много повече. Ще бъдат назначени над 900 човека, както каза в интервю бъдещият шеф на тази новоизлюпена структура. Виж на месец може.
36
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
да погледнем и данните, които събират тези "тол" центрове! нито една зелена данна, ако това е възможно езически (по правилата на езика). само парите, а газовете на зелените къде остават? точно така! мили деца, в джобчетата на жилетките им, под различна форма на банкови манипулации...
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНякой пита ли те? За нещо да са те питали някога? Велком то Дъ ДЕМОКРАЦИЯТА.
34
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
аз лично вярвам в здравия разум, който ми казва, че господ ни е надарил с него.. искам да кажа, че е тоя евреин трябва да е бил ужасна скръндза в това отношение към "хомо сапиенс" на недокоснатите от педофилията... но продължавам да се питам, защо един Съвършен Създател би ни унижил с алчността на евреите?
33
3
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
Ами като не ти харесва местиш се само дето и в по развитите страни ползват такава система виж в близкия изток няма
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
незнам ама това си е своеобразна система за следене, мене тоя биг брадар не ми е много по вкуса
31
5
 
22
 
! Отговори
Киро пора преди 5 години
Не е срамно на 40 да вярваш в дядо Коледа, а срамно е да вярваш в бат Бойко.
30
0
 
9
 
! Отговори
Име преди 5 години
не искам да се заяждам на тема чистота на езика, като французин на терминал, но толкова ли нямаше заместител на думата тол, както за мол... проблемът на новосъздадените "звена" е в това, че те се "раждат" невинни, сладки, "безполови" и розовобузки, а се (само)*превръщат в едни "тол-монструми" с ненаситен глад за пари. погледнете ек, еп и ес и ще разберете за какво ви говоря... а, да... да не забравя.. шуробаджанащината ги превръща, както си бе при "команизъма"...
29
3
 
15
 
! Отговори
... преди 5 години
Няма такава простотия. Пак ще се правим на най-модерни в света. И защо ли се съмнявам, че освен че ще платим всичко с нашите пари и после ще ни стане по-скъпо да си караме колата. А някои освен, че ще откраднат яко и след това пак ще имат някакъв кяр. Обикновено така става в България, по-стар български обичай.
28
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я вземете да прочетете речта на Президента в Пловдив-накратко-призовава за политическа среда,която да осигури реална и ефективна представителност на гражданите в управлението,да не допуска безконтролност в управлението при упражняването на властта!На мен този призив ми говори много.А на по-голямата част от Народа?
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дъбов чвор за герберастите .......