Заради смяната на времето: Влакове с час престой на гарите

Засегнати от смяната са 10 бързи влака, съобщиха от БДЖ
26 окт 2018 18:44, Анисия Иванова
12
Заради смяната на времето: Влакове с час престой на гарите
Архив: Булфото

Заради смяната на времето влаковете, които пътуват през нощта в събота срещу неделя, ще престоят един час, каза ръководителят на "Организация на превозите" в "БДЖ – Пътнически превози" Ивайло Георгиев. Той уточни, че преместването на стрелките ще засегне десет бързи, три пътнически и международните влакове от София за Истанбул, които се движат в нощните часове.

Влаковете, които са тръгнали от началната си гара преди преместването на стрелките, а трябва да пристигнат след това, ще имат престой един час, каза Ивайло Георгиев: "Като пример мога да дам влака, който се движи от София през Карлово за Варна. Той тръгва в 23 часа от София, пристига в 6 часа сутринта във Варна. При смяната на часовото време влакът се намира около гара Сливен. Разписанието на влака е да пристигне в 3.11 ч. и да замине в 3.12 ч. Но като пристигне в гара Сливен, стрелките вече са завъртени един час назад и той трябва да си изчака времето за тръгване по разписание, защото на следващите гари по маршрута пътниците го очакват, съгласно обявеното разписание".

Засегнати от смяната на часовото време са десет бързи влака, уточни Георгиев пред "Дарик".

"Това са нощните влакове по направленията София - Пловдив, Стара Загора - Бургас, София - Карлово - Варна, София - Горна Оряховица - Шумен - Варна, София - Горна Оряховица - Русе - Силистра и международните влакове от София за Истанбул, когато се движат през нощните часове", обясни той.

Един час ще трябва да престоят и три пътнически влака по маршрутите Септември -Добринище, Карнобат - Варна и Мездра - София. Освен смяната на времето, на движението на влаковете се отразяват и ремонтите по железните пътища: "В момента по-продължителни ремонтни дейности се извършват между гарите Реброво и Своге, по направлението София - Плевен - Варна, по линията от София за Бургас през Карлово, в участъка между Сливен и Карнобат и между гарите по направлението от Стара Загора до направление Велико Търново и Горна Оряховица, където също има ремонтни дейности, и в участъка между Карнобат и Варна".

Ивайло Георгиев добави, че в участъците, където мащабни ремонти спират движението на влаковете, пътниците се прекачват на автобус, а след това продължават пътуването с влак.

Новото разписание на БДЖ ще влезе в сила на 9 декември и ще важи до 14 декември 2019 година, каза още ръководителят "Организация на превозите“ и посочи, че не се очакват значителни промени. На движението на влаковете ще се отразят ремонтите между София и гара Искър и София и Своге.


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
az#ЛибераленКрах преди 7 месеца
Спрете да се гаврите със времето! То е само едно - астрономическото такова и след като върнем стрелките с час назад, повече никога не трябва да ги местим напред...
10
2
 
3
 
! Отговори
Fgпреста ете преди 7 месеца
Престанете да сменяте времето! Още не можете да решите задача с ускорение, но ще сменяте времето.
Нито разбирате от математика, а какво остава за нещо толкова сложно като времепространство?

Прост@ маса - плебс!!!
9
0
 
9
 
! Отговори
дед Мароз преди 7 месеца
Един час само?! Много аматьорско ми се струва.

Да го направят като професионалисти. Да не се движат цял ден!!!
:D
8
0
 
4
 
! Отговори
Някой си преди 7 месеца
Не, просто се движат по графика си, крайната гара го пишат с час закъснение, но де факто си е навреме. Правилото е, че може да закъснее, но не може да е преди време с повече от 5 мин. , защото графика се обърква тотално.
7
1
 
24
 
! Отговори
Трол преди 7 месеца
А на пролет когато пак местим стрелките на часовниците, тогава влаковете с ракетни двигатели ли ще са, за да наваксват единия час по-малко!?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 5

На кой му дреме какво караш и дали си се качвал или не и кога на влак ? Има много хора, на които им е удобно и евтино да се возят на влак. Само че БДЖ го съсипаха.
5
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не съм се качвал на влак от 1977 г. когато се уволних от казармата. Същата година си купих Лада 1600 и до 1989 г.не съм слизал от нея. 1990 г. си купих Мерцедес и през 2000 г. го смених с Мазда. В момента съм с Ауди което ще го сменя след 2 години с БМВ. За по натам не съм мислил с какво ще заменя БМВ-то. Така че влака да си го качат на оная работа да не оди пеши.
4
5
 
6
 
! Отговори
Бож. преди 7 месеца
Така е още от комунистическо,вие чак сега ли го забелязахте?
3
0
 
11
 
! Отговори
жико преди 7 месеца
1 час, за БДЖ е смешно, малко, време.
2
0
 
14
 
! Отговори
х преди 7 месеца
абсолютно безумие
1
0
 
19
 
! Отговори
Момента е сега . преди 7 месеца
Сега е момента БДЖ да стане за един ден най-точната фирма .