Журналист се оплака от полицейски произвол в Стара Загора

Случаят се проверява, заявиха от МВР в областния град
28 окт 2018 09:30, Петя Славова
59
Журналист се оплака от полицейски произвол в Стара Загора
Снимка: архив, Булфото

От полицейски произвол се оплака на страницата си във Facebook журналистът Добромир Видев в Стара Загора. Той вече е пуснал жалба до съответното районно полицейско управление в града, предаде "Дарик".

Журналистът е бил спрян около 22:10 ч. в петък за проверка от полицейски патрул. Видев разказа, че е съдействал за проверката, но единият униформен отказал да се легитимира с номер на значката си. За причината за проверката обяснили, че издирват заподозрян за кафе машина и му казали, че отговаря на описанието.

Видев обяснил, че слиза от влака от София, но не му повярвали. Не пожелали да си покаже и билета от влака, от който току-що е слязъл. Журналистът не е разкрил на полицаите какво и къде работи. Призна, че е бързал, защото го е чакала майка му.

"Случаят няма общо с работата ми като журналист, но е показателен за отговорността на властите. Тази вечер при рутинна проверка бях заплашван от полицай на Първо ОД на МВР-Стара Загора, че мога да бъда затворен в багажника на патрулката и ще бъда откаран някъде. На молбата ми полицейският служител да представи номера на значката, за да я запиша и да подам официално оплакване, той отказа", написа Добромир Видев в профила си в социалната мрежа.

"В края на разговора, освен че ме заплаши, че може да ме сложи в багажника, каза и че може да се съдим, ако се оплача. И намекна, че винаги при проверка може да открие нарушение и да бъда прибран в участъка", разказва още той в поста си.

По заповед на директора на местната полиция старши комисар Георги Хаджиев ще бъдат проверени всички факти, заявиха от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това сборище на потомствени рушветчийстващи колибари и неграмотници е необходимо да се разтури незабавно.
11
7
 
21
 
! Отговори
Туск преди 5 години
Миналата година като се връщах от магазина и мене са ме спирали за нищо. Обяснението рутинна проверка. Бил съм им се сторил подозрителен. 15 мин ме разпитват некви простотии. къде живея, къде работя, за кво ходя навънка. Бях да му кажа. За да е.ба ***. Е, за тва ходя. Като му казах, че се занимавам с разработки във фармацията. Ми вика, я да вися да не си забъркал някоя дрога Ебасии нещастниците. Е, за тва вече като видиш ушев. Вземи му шапката изплюи се вътре и му я нахлупи обратно.
10
1
 
16
 
! Отговори
Гарантирам преди 5 години
, че бяха и без фуражки!
9
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЗЕМЕТЕ СИ ОТ ОНЕЯ КАМЕРИ ДЕТО ЗАПИСВАТ И СЕ ПОСТАВЯТ В КОЛАТА!!КАКВИ КЛИПЧЕТА ИМА ЗАСНЕТИ В НЕТА С ТАКИВА КАМЕРИ НЕ Е ИСТИНА!!НЯКОЙ *** МОЖЕ ДА ВИ ЗАСЕЧЕ *** ПОСЛЕ ДОКАЗВАЙ , ЧЕ Е БИЛО ТАКА АКО НЯМАШ КАМЕРА!
8
4
 
34
 
! Отговори
позор преди 5 години
Полицаите се заяждат само с обикновените хора а от ромите и бандитите бягат и се държат като к.урви всеки ден ги виждаме,а без униформи са по ниски от тревата,***....
7
3
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИЗОБЩО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ , ЧЕ Е СТАНАЛО ТАКА!!ЗАТОВА ТРЯБВА КОЛАТА ВИ ДА ИМА ОТ ОНЕЯ КАМЕРИ ДЕТО ЗАПИСВАТ КАРТИНА И ЗВУК!!!В РУСИЯ СА МНОГО МОДЕРНИ ЯВНО СТАВАТ ВСЯКАКВИ НЕЩА! И Е МНОГО ГОТИНО КАТО СТАНЕ НЕЩО ТО ДА Е ЗАПИСАНО НА КАМЕРА!
6
22
 
8
 
! Отговори
69 преди 5 години
***, номер на значка искал....
5
7
 
7
 
! Отговори
тТт преди 5 години
Каква невероятна поредна футболна драма, драги зрители!
4
23
 
6
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
Да *** джендъра му , оплаква се , защото е очаквал да има бой и йебън , пък накрая незадоволен се прибрал. Нали ги знам що за нагляри са днешните (журналисти и всякакви) всички гледат много филми и много се знаят и търсят правата , ами то много ясно че патрулиращите полицаи не са визшисти и винаги има пропуски в действията им, затова е крайно време да ги екипират с камери, за да няма тън-мън и за да могат да се видят отстрани. ида подобрят отношението си,
3
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При журналистите от толкова съмнителни писаници, как да им повярват.
2
1
 
22
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
И какво като се оплакал ?България НЕ е правова държава !Да се оплакваме може на арменския поп ...
1
9
 
28
 
! Отговори
??? преди 5 години
Кога няй-накрая ще закрием МВР като не просто безполезна структура, а като вредна за България структура, служеща за обучение на мутрите.