Смяната на времето: Дискомфорт от 3 до 5 дни

Първите дни ще се будим по-рано, каза психиатър
28 окт 2018 13:47, Петя Славова
18
Смяната на времето: Дискомфорт от 3 до 5 дни
Снимка: pexels.com

Дискомфортът от смяната на часовото време ще продължи от 3 до 5 дни, коментира психиатърът д-р Веселин Герев, цитиран от "Фокус", по повод връщането на стрелките на часовника с час назад и преминаването към зимно часово време.

Още по темата

Според него първите дни след преместването на стрелките на часовника ще се събуждаме с час по-рано и съответно ще правим всички с час по-късно, защото организмът все още е настроен на старото часово време.

Веселин Герев обяснява още, че човек трудно свиква с промяната, защото се събужда по-светло, а ще се прибира по тъмно, докато досега е било обратното.

Той добави, че смяната на времето се отразява не само на хората, но и на животните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
гост преди 5 години
Времето е само едно и то е астрономическото време, което съответства на "зимното". Всичко друго е изкуствена ситуация, която не прави нищо друго освен да ни разболява. Замислете се, кои сме ние, че да изместваме стрелките с 1 час напред от астрономическото време?
16
4
 
5
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 5 години
Докторе , сега дискомфортът е 3 до 5 дни , щото ще спим 1 час повече , ама през април дали ще ни стигне 1 месец , когато ще сме като сомнамбули - недоспали и неадекватни ?!
15
5
 
7
 
! Отговори
Биология преди 5 години
До всички кукуta, разясняващи как само пенсионерите ставали и лягали с кокошките да кажа, че има биологичен часовник и той е настроен със слънцето. Няколко стотици хиляди години хората са ставали с изгрева и лягали със залеза, не са висели в чалготеките да слушат Азис и 4:00 да повръщат в тоалетните. И този биологичен часовник не може да бъде пренастроен само защото някой си имал лична работа и искал да му е светло в 18:00 през зимата
14
12
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Искам да е така както си е, със смяна! Иначе съм за лятното ако се наложи! Ако остане зимното ще е голяма депресия, лятото вместо да сме повече време на плажа след работа, то е ще е с един час по-малко! Иначе пенсиите ги устройва да стават в 4 и да метат дворовете и да им е светло! А мисля че младите движат света! Така че ЗА лятното!
13
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Той деня пак си трае същото време бе, тарди ;)
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Сега със всеки окъсан на минимална заплата ли трябва, да се съобразяваме?
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Абе....А, стига с тоя Гришо! Той ли ще ми е мерилото за супер живот или някакви постижения!Типично сравнение за някой тийн или ИТ "мозък".
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Ще лягаш по- рано, ако се прибираш от работа в 17:00 часа.Когато се прибираш от работа в 19- 20:00 часа и имаш домашни ангажименти, не можеш да легнеш рано. На сутринта вместо в 6 часа, трябва да станеш в 5 часа.Най- обичам разни пенсионери, които заспиват вечер с кокошките, да ми развиват философии за ранно лягане и ранно ставане. Щото те вече не могат да спят или си доспиват следобед, когато хората работят.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Западноевропеидите все ни връщат назад. Малко Римската империя ги цивилизова с бой, но сега пак подивяха. Как ще зачеркнеш часовите пояси и ще гласуваш за хаос в Европа? Страни на една и съща дължина да имат различно време. Сега има три часови пояса, които ще станат часови кръпки и парцали.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръгваш за Лос Анджелис, летиш къде 15 часа с прекачванията, сменяш 10 часови пояса и с кацането правиш какво - лягаш и се адаптираш седмица, или хукваш от летището по молове и магазини?.За един прЕател питам.....
7
1
 
3
 
! Отговори
Абе.... преди 5 години
Защо никой не се сеща да пита Гришо и каката как им се отразява тази постоянна смяна на часовите пояси?Той е авторитет и много е вероятно по да му се чуе думата.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aйде, прекратете вечде де !! Някой зачекна това в ш.ибанат.а Европа и ние като папагали - юруш, видяла жабата,че подковават вола и тя си вдигнала крака !!40+ години вече се върти времето,поколения израстнаха с това, да не би да са умрели хората!!Лятото е хубаво с час напред, защото се стъмва късно, денят е мега дълъг, животът кипи Зимата - по астрономическо време. Да, стъмнява се рано, денят е къс, но е зима ! И като останеме на лятно време целогодишно какво - няма да е изкуствено пак ли?!
5
8
 
11
 
! Отговори
az преди 5 години
не знаех ,че животните имат часовници и им се отразява смяната на времето , ама щом в статията пише значи е вярно
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега дискомфорт няма. Дискомфортът е на пролет, когато трябва да ставаме по- рано, не можем да се наспим и да отпочинем, а вечер часът напредва по- бързо и не успяваме да си свършим работата. Тогава дискомфортът е повече от месец.
3
5
 
15
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До психиатъра. Колега, животните не сменят часовете, нямат си и на идея. Милиони от нас от друга страна пътуват по един или друг начин ежедневно и сменят чаовници постоянно. Кой с по час на ден - моряци, тираджии. Кой с по 7-8 ч до Чикаго и назад, та... Стига врели некипели. Смяната е не по-лоша от един петък вечер на клуб до сутринта. Тогава да видим как се става за понеделник. Или хората работещи дневна-нощна и т.н. Това вече е тежко.
2
12
 
22
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Стига глупости, на мен ми харесва както е досега зимно и лятно време, и си има предимства!
1
4
 
13
 
! Отговори
са преди 5 години
Ей,само да ви зададат една тема и я разтягате като турски локум!На който му се спи всяка сутрин пак ще му се спи и обратното!Лошо е когато си търсите работа в неделя,че и на психиатрите я търсите!