Грешен "Стоп" и 4-ма футболисти гинат на пътя

На 13 септември младежите загинаха до Горна Студена
29 окт 2018 16:30,
28
Грешен "Стоп" и 4-ма футболисти гинат на пътя
Снимка: архив "Булфото"

Редица грешки са причина за тежката катастрофа на 13 септември до Горна Студена, при която загинаха четирима футболисти. Това става ясно от изследване на Института по пътна безопасност, съобщи БТА.

Още по темата

Една от причината за катастрофата е сгрешената организация на движението. Грешно е поставен и знак "Стоп" с неправилни технически характеристики.

Липсата на видимост и крайпътни съоръжения и знаци са объркали шофьорите на колата и камиона.

Припомняме ви, че при зверския удар загинаха Димитър Кушев, Георги Вълчев, Генчо Стефанов и Ивелин Ивов, всички играчи на третодивизионния ФК "Павликени".

Първоначално от полицята съобщиха, че колага им внезапно е изскочила на пътя Плевен-Русе, като водачът не е спрял на знак "Стоп".

Автомобилът на младежите бе открит на около 50 метра от мястото на удара.

Наложи се е смачканата кола да бъде разрязана от пристигналите на място пожарникари, за да бъдат извадени телата на загиналите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
1
 
! Отговори
Bg izmet преди 5 години
B.b. e. Zagrijen Za carigrad ne Za bg.harcheneto na PARI OT nekadarnici do tova vodi.
21
2
 
13
 
! Отговори
Жалко за... преди 5 години
..момчетата, но заглавието е, меко казано, подвеждащо. Каквито и знаци да е имало/нямало, няколко неща са абсолютно сигурни: колата е излязла на централен път без да спре, през нощта, идвайки от селска уличка, при отлична видимост и включени фарове на камиона. Може знакът да не е бил поставен по всички правила, може тирът да се е движил с над 60 , но да излезеш на главен път без да намалиш и да се огледаш - това е тотална грешка на шофьора на колата.Както вече казах - жалко за момчетата..
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция всички знаци са поставени много точно и логично! В България нама един поставен знак точно и логично! Кога ще се разбере, че това мвр е едно голямо нишо
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези момчета са от региона. През това опасно кръстовище са минавали десетки пъти. Видимостта е отлична. Няма храсти, няма треви, няма дървета. Фаровете на идващия от Плевен товарен автомобил се виждат минимум от триста метра. Има си знаци, има си всичко. Друга е причината.
18
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Всичката ни работа такава. Корупцията реално убива!
17
0
 
14
 
! Отговори
хм преди 5 години
Преди знака СТОП има ли сложено ограничение на скоростта? ;)
16
1
 
12
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Този знак стоп сам ли се е поставил? Някой ушев пак не си е свършил работата, но кой - няма да се разбере.
15
1
 
13
 
! Отговори
Peter преди 5 години
Знакът е бил от новите, дето трябвало да светел сам(акумулирал ток от слънцето), но реално не работело осветяването. Съответно май не е отразявал светлина, защото по принцип трябвало да свети....някаква такава глупост. Като се обърне колата...пътища много...
14
5
 
18
 
! Отговори
гост преди 5 години
без коментари, били са пияни като казаци, няма кво да се пише знаци, пътища криви и т.н
13
3
 
15
 
! Отговори
Водач преди 5 години
Тия са големи "биещи тъпан"от тоя институт. Бях чувал че има виновни водачи, виновен път и пътни условия, но знак да е виновен вече ми идва в повече.
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
..... колата да е на 50метра. Все пак тирът е карал поне с 80км/ч и я блъска без спирачен път защото не очаква. Тя една кола спира от 100км/ч за 40метра с изрядни гуми и спирачки, какво остава за тир, ако е и натоварен. Да почиват в мир душите на тези млади хора. А който е спал там и е объркал знаците трябва да му се търси отговорност.
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се кара по тъмното и си на къси не се вижда достатъчно добре кръстовището. Дори като карам по познат път, където знам, че има кръстовище, то намалявам и се оглеждам отдалече, знам, че кръстовището е там, но не го виждам. Вижда се по-късно. Т.е. ако няма знак, ако е карал по-бързо и е бил на къси, то шансовете му да види, че има кръстовище са доста малки, да не кажа никакви. 70км/ч на къси, няма знак, кръстовището няма да го видиш преди да минеш през него. А иначе е нормално колата да е....
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора, днес намерих път с осева линия. Много е готино да караш по такъв. Ще го запазя в тайва докато мога, че ще стане навалица, голям сейр. Пожелавам ви поне веднъж в живота си да покарате по такова чудо, стискам палци на всички. Умната!
9
2
 
29
 
! Отговори
Странно... преди 5 години
...карам ежедневно и мога да потвърдя, че по българските пътища наистина има сериозно количество неправилно поставени знаци. Които могат / и предизвикват!/ проблеми за шофиращите. Но съотношението "калпави знаци/ калпави шофьори" у нас е поне 1: 100. Уви, това са фактите. За 500 км пропътувани - я видя, я не видя калпав знак. Но 100+ съвършени ***.оти на пътя са ми гарантирани...
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този, който в поставил знаците ще понесе ли отговорност?! Да речем доживотна в урановите мини
7
2
 
33
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Пътищата в България ни убават бавно. Липса на маркировка, знаци, мантинели, обрасла растителност покрай пътя, липса на видимост, дупки, кърпежи и т.н. Все важни предпоставки за ПТП
6
5
 
6
 
! Отговори
психо преди 5 години
сигурно са виновни знаците ,можеше да не се споменава че колата е била на 50 метра от удара ,това всеки ще се досети сам .
5
3
 
15
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Хубаво е всеки да си прочете какво е коментирал при първите две новини за тази катастрофа и как хвърля цялата вина на шофьорите. Дано следващият път спре да пише дивотии.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже няма знак Стоп, трябва да тръгне да пресича главен път нощно време без видимост?
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 2Е да бе, ама за да се оправят всички тия неща се искат усилия, къде къде по-неангажиращо е едно "с несъобразена скорост" или "млад шофьор"...под въздействие на" и т.н.т.