След напрежението в Мъглиж: Някои хора се чувстват недосегаеми!

Един от нападателите на полицаи се издирва от полицията
Обновена: 29 окт 2018 09:19 | 29 окт 2018 09:15,
287

Някои членове на нашето общество се чувстват недосегаеми, полицията има капацитет да задържи нарушителите, посочи директорът на МВР - Стара Загора комисар Георги Хаджиев.

Един от извършителите е обявен за издирване. Двама души са задържани за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива.

"Имаме два получени сигнала вчера в Районното управление в Казанлък, че се организират незаконни конски кушии на общинската пътна мрежа между селата Черганово и Овощник. Не бих искал да си представям какъв трагичен инцидент можеше да се случи евентуално, ако колегите не бяха взели отношение да дойдат на място и да преустановят това грубо нарушаване на обществения ред. Знаете каква е пътната обстановка в момента. Ние сме много чувствителни на тази тема", посочи ст. комисар Хаджиев.

Още по темата

При опит да се установят нарушителите, полицаите срещат агресия. Това налага използването и на жандармеристи при акция в Мъглиж, където отново е имало агресия, хвърляне на големи камъни.

"Единият от участниците в този инцидент е захапал колегата по ръката, другият се е опитал да го удари с дъска в гърба. Така или иначе колегите задържат единия от извършителите, след което се оттеглят. След като началникът на Районното ми докладва за създалата се ситуация, уведомих и ръководството на Министерството в лицето на директора на Полицията и министъра на вътрешните работи. И по разпореждане на министъра на вътрешните работи проведохме спецоперация на територията на Мъглиж", заяви Хаджиев.

Екипи на жандармерията са били насочени към града, за да съдействат на МВР при претърсването на ромската махала.

"Задържаха единия от извършителите и при оттеглянето срещнахме яростна съпротива, която се изразяваше в хвърлянето на камъни и бетонни блокове спрямо колегите", разказа още ст. комисар Хаджиев.

В ромската махала на Мъглиж хората имат друга версия. Според тях жандармерията е влязла и използвала насилие срещу жителите без никакво основание.

"Те сами тръгнаха да ни бият. Ние си седяхме, тръгнаха да ни бият. 4-5 души са ударени. Има и родилка, която е пребита", разказаха ромите пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Асен, който живее в махалата, каза, че е бил спрян и задържан в момент, в който се е прибирал от работа.

"Имаше оградена махалата от полицаите. И ми проверяват личната карта. Аз им викам: Не ме дръжте, няма да бягам - удариха ми един шамар и една палка", разказа още той.

Хората в махалата са категорични, че са били бити без причина и без да са направили нищо, дори и такива, които само са гледали състезанията, които са станали причина униформени да влязат в махалата.

Ромите добавиха още, че гонките с коне не се организират от тях и че в тях участват хора от други населени места, а те живеят с всичките си съседи - турци и българи, съвсем мирно.

Комисар Хаджиев поясни, че един от агресорите е обявен за издирване.

"Един от извършителите в момента е обявен за издирване и аз го призовавам, тъй като беше така смел да посегне на колегата, да бъде така смел и да се яви пред правоохранителните и правораздавателните органи и да понесе своята отговорност", заяви ст. комисар Хаджиев.

Той уточни, че към момента са задържани двама души в Районното управление в Казанлък, срещу които е образовано досъдебно производство за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива на органите на властта при изпълнение на служебните задължения.

По думите му към момента няма напрежение в града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези които не знаят и не зачитат законите винаги ще пробват на практиктика до къде могат да ги нарушават. И всеки път трябва да се бият през пръстите докато ги научат. Незнаенето не е извинение за нарушаването на законите.Друг е въпроса, че трябва и обучителна кампания сред ромите: 1. Тишина в квартала след 22ч. 2.Полицейския служител е неприкосновен 3.Заповедите му се изпълняват безпрекословно.... 11.След като изпълниш това имаш право на оплакване,ако правата ти са нарушени.
125
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен43 Когато имахме Народна милиция имаше ред и на *** не му идваше даже на ъкъла за подобни неща . Само един квартален се оправяше с цел квартал подобни и го гледаха в очите. Сега бусове с полиция, жандармерия и нищо. То там я докараха демократите, и тез дето уж ни управлеват , ама за тех има охрана от НСО, живеят си в затворени луксозни комплекси .
124
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
До свобода за ромитеИзброй поробените народи от Българите в България, за да знаем и ние кой сме поробили!Или който не спазва българските закони е РОБ, т.е. Ром?
123
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има роми и в другите държави, но само в Бг всичко е оставено на "самотек".В съседна Гърция например нямат проблеми с техните роми, а с българските.Защо ли?????Според мен причината е или в пълното безразличие на власта, или в абсолютната й некомпетентност (меко казано).Това е опасна тенденция, която може да доведе до непредсказуеми последици, ако не се вземат своевремени мерки.
122
0
 
25
 
! Отговори
K7 преди 5 години
Инсталирайте камери в колите на полицията и излъчвайте в реално време . Инсталирайте софтуер , face recognition който разпознава автоматично лицата. поставете безжични камери по махалите или наблюдавайте с дронове . Инвестирайте в полицията с нови технологии превенции. Това работи в Сингапур ще работи и тука. Big brother да е навсякъде и да наблюдава 24 часа . Сега може да се направи и няма да е много скъпа инвестиция
121
0
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
що триете бееее ???
120
1
 
32
 
! Отговори
123 преди 5 години
Ех, ако беше жив Чочоолу!!!
119
2
 
36
 
! Отговори
Unbreakable преди 5 години
Много ми е чудно как наиста трябва да се наказват такива хора... И дали наказанието като такова би имало изобщо ефект, освен ако наистина не е крайно.... Целият модел е грешен и този балон рано или късно ще си спука и тогава.... Тежко ни
118
28
 
8
 
! Отговори
Yan преди 5 години
А императорът Константин, като се научил, че мръсен и нечист народ се е настанил неочаквано отвъд Дунава в Оглоса и че напада и опустошава близките до Дунава земи, т.е. сега владяната от тях страна, тогава владяна от християните, много се огорчил и заповядал всички отряди да преминат в Тракия. - Теофан Изповедник. Ама колко точно ни е описал българите тогава в ония времена!
117
2
 
67
 
! Отговори
Пловдивска майна преди 5 години
Защо журналистът не съобщи на тези правно неграмотно хора, че махалата не е частна собственост, и че полицията може да ходи на всяка улица и да патрулира по всяка улица на територията на Република България. Полицията няма нужда да пита нито кмета, нито да иска разрешение от прокурор, за да влиза в коя да е махала в България.
116
1
 
42
 
! Отговори
Адолфо преди 5 години
Затворите няма да свършат работа, пак ще се наложи да ги храним. Нужни са "технологии" от преди 80 години като лагери и камери.
115
42
 
19
 
! Отговори
полит-некоректен преди 5 години
България е една нефункционираща, морално фалирала държава. Най-доброто за тази геогафска територия ще е изкуствено създадената политическа формация, наречена българска държава да се разфасова и даде на по-кадърни народи да ги управляват. Голяма част от територията на България във всеки случай са територии, заграбени от съседните държави като пиринска Македония, заграбена от Македония, южна Валахия и източна Добруджа, заграбена от Румъния, източните Родопи и Странджа-Сакар, заграбени от Турция.
114
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сигурно им призлява, като се видят в огледалото. нищо не е толкова гнусно на тоя свят.
113
55
 
5
 
! Отговори
полит-некоректен преди 5 години
Българите имат история на систематични репресии срещу малцинствата в страната, която опира чак до края на руско-турската война от 1878 г. От този период до края на балканската война в България над 1.7 милиона цивилно мюсулманско население е изклано, предимно турци. След това следват репресии срещу ромите, следвани от репресии срещу малкото останали помаци, преживели предишните кланета на българите, след това следват турците, пак роммите, т.н. продължава до ден днешен.
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 113От дете работя по система, за автоматизирани затвори. Всички затвор и и са в изолация, като им се доставят хора а, вода, тоалет и принадлежности веднъж дневно, а веднъж седмично, им се пускат успокоителни видела и музика. Всеки е в 1.5 на 2 метра,. НАТО има достатъчно растял ие, да стане и да се изходи. Според мене е далеч по-хума но от сегашната система ;)
111
1
 
10
 
! Отговори
Дай да те снимам преди 5 години
Ъплодвайте нарушения на пътищата ще получавате пари. Това означава. Ако снимаме видео как се бият , убиват и блъскат с колите си и ъплодвате тези видеа правейки видео компилация в Ютюб или други сайтове които могат да ви плащат. Незнам дали Вибокс 7 може да ви плаща. Но щом няма закони снимай ъплодвай и взимай. Днешното време трябва да използваме камерите като оръжие на справедливостта. Всички имате камери не като преди.
110
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, ама ако беше отговорила някоя ловна дружина и им бяха използва стреляли конете, щяхре да дойдете с армията и да избие те ловците, нали? Нищо, че са българи.
109
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Умните и красивите ще оправят нещата в държавата , ако българите не се вземат в ръце.
108
47
 
3
 
! Отговори
свобода за ромите преди 5 години
Докога ромите ще търпят репресиите и зулумите на българите? Свобода за всички поробени народи в българия, стенещи под българско робство! Къде е цивилизованият свят да каже спри на българските диваци?????
107
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неудобните коментари се трият