Selovoditel ще бори... обезлюдяването на селата

Инициативата е на родния евродепутат Андрей Новаков
31 окт 2018 13:00,
34
Selovoditel ще бори... обезлюдяването на селата
Снимка: архив "Булфото"

Всеки може да помогне да се спре обезлюдяването на селата. 2 години е отнело създаването на първата социална мрежа за села - Selovoditel. Това обяви най-младият депутат в Европейския парламент - Андрей Новаков от ГЕРБ/ЕНП.

Още по темата

България има много кътчета, които заслужават да бъдат промотирани. Всеки може да го направи на selovoditel.andreynovakov.eu.

В социалната мрежа, която е на български и английски, всеки може да създаде безплатно профил на селището си.

Така ще се привличат към него посетители, туристи и инвеститори. Целта е да се рекламират предимствата на селата и градовете с малко жители по целия свят.

"Това е интернет платформа, която вместо профили на хора, разпространява профили на български села и градове. Акцентът е поставен върху селата, тъй като отдалечените и селските райони са най-често засегнатите от процесите на обезлюдяване. Броят на обезлюдените населени места се увеличава непрекъснато, което е проблем, засягащ цяла Европа. Българските села притежават изключително голям потенциал, който към момента остава неразкрит", отбеляза Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Асен Йорданов преди 5 години
Аз няма да бъда АНОНИМЕН,защото от тая анонимност сме на това дередже:Най голямата грешка на всички правителства е че изоставиха селата да пустеят,а те пустеят!! защото няма нормални условия за живот-а в градовете има,до селата няма нормални пътища,а Софиянци от околните села ще се движат по магистрали и то без да плащат,а живеещите особено в малките общини се движат по кратери,нямат канализация,нямат мобилно покритие,нямат право на живот на село и отиват в София и ще стане така че България-няма
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщането на село няма да стане дори и с магическа пръчка. Първо трябва доходи за семействата. Второ тези Семейства ще имат деца, следователно училище. И така нататък и така нататък.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Статия в стил работническо дело отпреди над 30години
28
0
 
18
 
! Отговори
Николай преди 5 години
ТВЪРДО ДА СЕ РЕШИ ,ПРОБЛЕМА " БИТОВА ПРЕСТЪПНОСТ" !!! И ТОВА ЩЕ ВЪРНЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА В СЕЛАТА
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Колумб не е имало "държава" да му пречи за защитава своя живот, този за близките си и имотите си от всеки, с всички налични средства. И така до днес. Частаната собственост е неприкосновена в САЩ. "Свободен човек е въоръженият човек." Няма нужда държавата да помага, достатъчно е да не пречи. Но "държавата" иска не граждани, а роби. Да се закрива. Има и други.
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преселението тръгна натам накъдето са парите и се купуват изборите при "демокрация". СДС и ГЕРБ печелят изборите в София и затова всички пари се източват чрез бюджета към София и населението се принуждава да се засели в София.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колумб спрял в Америка и си казал:Я да видим тоази поляна, дето трябва да си построя дом там - има ли път дотам, ток, вода, интернет. Ами полиция, пожарна, болница, СОТ? - Абе тука е голяма пустош, я по-добре да се връщам в циливилизацията.И обърнал кораба и се върнал в Европа.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре си бяха хората по селата,що им трябваше да ги тъпчат в тия панелки...
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След премахването на "жителството", преселението от село към града стана неконтролируемо.Точно за това беше "жителството". За да могат насила да осигуряват работници за каквото си искат. Правеха насилствена демография. Но като им падна режима и преселението тръгна по естествен път.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Имаше жителство в София и планова икономика, за да не претъпква столицата и обезлюдава провинията. Сега е пълен хаос и всичко е оставено на пазара, но парите се източват към София и следва геноцид на провинцията.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо Андрей Новаков не е останал на село да си работи селско стопанство, ми се е хванал с политиката и отишъл чак в Брюксел?
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само селата да са проблема. Цяла България се обезлюдява. Само София засега държи фронта заради силната вътрешна миграция, но скоро няма да остане кой да идва и в столицата.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близки села ще се обединят в 1 село и ще направят 1 фабрика.
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Населението даже растеше и стигна 9 милиона в кр. на 80-те."Погледни статистиката по години, колко процента от тези 9 милиона са селяни и колко граждани и виж и предходни години. Селското население беше подложено на геноцид заради развитието на градската промишленост.
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки да живее където му харесва.Аз лично от 7г се разкарах от големия град,и сега живея със семейсвото си в едно селце със 150 човека жители.И понеже ще си помислите че е близо до града-не,дълбоко в "прованса" както се изразяват някой
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо не схващат, че се обезлюдава държавата, а не селата. Урбанизацията е естествен процес, вътрешна миграция. Но щом казват от бизнеса, че ще внесат украинци и молдовци и ще ги заселят и ще им работят за 500 лева, то трявба и някой да лансира "добрата" идея. Няма лекар, няма училище, няма детска градина, няма магазин, няма аптека, най-близкия град е на половин час, а там няма и работа? Не умира селото, а хората, водим по отрицателен прираст - мислете за качествено здравеопазване и икономика.
15
3
 
5
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ОТКАКТО се помня, селското население намалява.След св война, в България е имало 80 % селско население. Дори жителите на малките градове са обработвали земя и са гледали животни.След насилствената "колективизация", у нас израства поколение, което не възприема земята като квоя. През 70-те години започва първата вълна от преселението в градовете. Почти всеки, учил в града, не се връщаше на село.След премахването на "жителството", преселението от село към града стана неконтролируемо.
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми сега държавата върви към закриване и внасяне на чуждо население , което застрашва държавната сигурност с гета както в САЩ и ЕС.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"какъв е смисълът да направиш консервна фабрика само за едно село?"Ако ти е малка фабриката, а селото е голямо, защо пък не? Има доста такива примери.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в края на 80 те стигна 9 тката но границите бяха затворени и се стреляше на месо . ако не бяха тези мерки нямаше да остане никой .