Брали гъби, яли... Мъж почина, жена му е в болница

Съпрузите вероятно са се натровили с бяла мухоморка
21
Брали гъби, яли... Мъж почина, жена му е в болница
Снимка: архив, БулФото

Мъж почина след натравяне с гъби в Смолянско. Съпругата му също яла от гъбите и е настанена в местната болница, но няма опасност за живота й, предаде БТА, като цитира здравното заведение.

Съпрузите на възраст около 60 г. набрали диворастящи гъби в района на село Средец, от които приготвили ястие.

Часове по-късно се обърнали към личния лекар с неразположение, но пропуснали да информират, че са яли гъби.

След влошаване на състоянието им са транспортирани до болницата в Смолян, където мъжът издъхнал.

Неговото състояние било по-тежко заради съпътстващи заболявания.

Предполага се, че семейството се е натровило с бяла мухоморка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Смолянгъби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Мазна шваба преди 5 години
111111,има много истина в думите ти,синко...
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките хора :(
16
1
 
11
 
! Отговори
11111 преди 5 години
Ей, как пък един от коментиралите (е, с едно- две изключения) не изказа някакви съболезнования или нещо по човешки да изкоментира.Що сте такива безмозъчни ***, за това и държавата е такава. Защото , ей тва е милата ни държава дето се тюхкаме 30 години за нея. И тези дето ревете за нея, сте същите вие безчуствени към никого и към нищо.Затова и сте толкова нагли, щото не сте хора, а за да си човек се иска поне малко чувство и поне малко да мислите преди да пишете глупости под такива статии.
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нанесал и свиреп шут. - Защо млад войн бие бие цвете?Нея харесва!?Харесва я млад войн, но не глупав вече първо проверява за пчели.
14
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
примолил: Велики вожде, дай на Млад войн жена. Млад войн вече достатъчно голям за жена! Дааа - мъдро казал вождът - Млад войн голям и силен, ама глупав още. Той не знае какво точно се прави с жена и ще я похаби. Затова Млад войн да отива в гората и десет дни да тренира на хралупи. След това вожд ще му даде жена.Нямало как, отишъл Млад войн в гората и десет дни усърдно тренирал. Върнал се след това и велик вожд му дал жена хубавата Малко цвете. Млад войн хванал Малко цвете за ръката и я отвел във вигвама. Малко цвете се съблякла и Млад войн я помолил да се наведе. Малко цвете се
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така или иначе аз съм далтонист, цветовете не ми правят впечатление.
12
1
 
3
 
! Отговори
Бай Манго Джамбазина преди 5 години
При отравяне с бяла мухоморка, когато ти прилошее, то черния дроб вече е станал на пачa. И лечението е присаждане на нов черен дроб. Иначе викаш попа да пее.
11
3
 
12
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
И един от мен :- Скъпа, извинявай, не трябваше така да ти викам. Утре ще те заведа до мола.- Ооо, миличко. Благодаря ти. Чакай, не яж от тая гъбена супа . Ще ти сипя нещо друго .
10
2
 
4
 
! Отговори
хм.... преди 5 години
Срещат се двама авери:-Ооо, здрасти как си, що си, как е семейството?- Ами, мъка, жената почина....- Съболезнования... А от какво?- Натрови се...От гъби.......Минава месец... нова среща на аверите...- Как си, що си?- Ами, и моята жена почина.- И от какво?- От удар!- ?!?!?!- Не щя да яде отровни гъби!
9
0
 
9
 
! Отговори
до АнонимеН 5 преди 5 години
Аман от разбирачи.... А ти, джендърче, знаеш ли, че има гъба, която се казва зелена гълъбка... и знаеш ли колко е вкусна? -Основно правило при опитните и отговорни гъбари ! НИКОГА НЕ КЪСАЙ ГЪБА, В КОЯТО НЕ СИ СИГУРЕН НА 100 % !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вече не яжте от там че явно стават натравяниа
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
-Мило, ще хапнеш ли малко гъбки за вечеря?-Да, Мило, ама първо ти!
6
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То на снимката горе,само мухоморки. Тцц..... да бяхте сложили снимка на мухоморка,че хората да знаят какво е мухоморка.Та да научи нещо човек,то пак добре че не сте снима ли змия,или тарантула.
5
4
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
5 ГРАМА БЯЛА МУХОМОРКА СА ТОЛКОВА ТОКСИЧНИ, ЧЕ УБИВАТ 70 КИЛОГРАМОВ ЧОВЕК БЕЗ ПРОБЛЕМ!ГЛЕДАМ ГИ НА СНИМКА ПЕЧУРКАТА И БЯЛАТА МУХОМОРКА СИГУРНО САМО СУПЕР РАЗБИРАЧ БИ ГИ РАЗЛИЧИЛ!БЯЛАТА МУХОМОРКА ИМА ЛЕК ЗЕЛЕН ОТЕНЪК!НЕ БЕРЕТЕ И НЕ ЯЖТЕ ЗЕЛЕНИ ГЪБИ И ТАКИВА ДОРИ С ЛЕК ЗЕЛЕН ОТЕНЪК!
4
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да купя от тези гъби да нагостя тъщата и жената
3
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам много хора на които единственото препитанието са гъбите. Берат част от тях продават а другата консервират за зимата. Много народ ще си помислят че това е лъжа. Ако излезнете от панелните си кофторите и се поразходите малко в дълбоката провинция не само ще повярвата ами може и да превъртите. Когато нямате средства за съществуване пристъпвате до най немислими неща за оцеляване. Не слушайте тарикатчетата в парламата че сте били стабиуни като паднала ограда. А погледнете реалноста в очите.
2
4
 
32
 
! Отговори
21st Century преди 5 години
Ако сосът при печене на гъбите е лилав, тогава гъбата е отровна !! Не се правете на много могъщи и иноватори.Гъбите не са подходящото средство за това.Рядко човек се трови повече от веднъж с тях.Внимавайте и питайте хора, които разбират :))
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимката са манатарки. Изял съм много, лично си ги бера