Да продадеш гражданство значи да продадеш България!

Бившият правосъден министър Зинаида Златанова пред Bulgaria ON AIR
1 ное 2018 10:52,
39

Най-сериозният случай на корупция по високите етажи. Така бяха определени арестите в Държавната агенция за българите в чужбина.

Председателят и Петър Харалампиев е обвинен в това, че е получавал подкупи директно от кабинета си, а сумите варирали според важността на документа и бързината, с която той е трябвало да бъде издаден. Била установена и схема за продажба на удостоверения за български произход.

Бившият правосъден министър Зинаида Златанова определи продажбата на българско гражданство като продажба на България и заяви в предаването „България сутрин“ по телевизия Bulgaria ON AIR, че Държавната агенция за българите в чужбина има големи правомощия върху решенията кой и дали да вземе паспорт, а самото гражданство има морална и етична страна.

Златанова разказа още, че нейният заместник Илия Ангелов е подавал сигнали до прокуратурата още тогава, които преди години са били определяни за административни нарушения.

Бившият правосъден министър каза, че през 2011 година българско гражданство са получили над 18 хиляди души, а след взети мерки, тази цифра паднала до една трета. Златанова акцентира и върху това, че през 2001 година български паспорт са поучили по-малко от 1000 души, а през 2004 - та, когато страната ни подписва договор за присъединяване към Европейския съюз, новите ни сънародници са 5 пъти повече.

"Защо през 2001 година, която не е толкова далеч, тези същите наши сънародници не са имали такова желание да бъдат българи, а след присъединяването ни към ЕС изведнъж се увеличават", попита тя чрез ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя беше категорична, че българското гражданство се използва, защото много малък процент от получилите български паспорт са дошли да живеят у нас и допринасят за нашето общество.

Зинаида Златанова критикува и намерението на сегашния министър Цецка Цачева бързо да се приемат законови промени в тази посока, защото според нея това не трябва да се прави толкова бързо без да се обмисли.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотизма -последното убежище на НЕГОДНИКА!Рова от Ердоган ли го чу? Напиши некое друго клише.
32
1
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Защо се правите, че не помните, че ДАВАХМЕ на законни фирми по 500 долара ... само за една краткотрайна виза за европейска държава, само преди 12г.! Кой ще потърси сметка на тези, които "законно" ни ограбваха и се превърнаха в милионери-приватизатори!
31
2
 
10
 
! Отговори
ами преди 5 години
А ако знаете какви далавери се правят с наследствата от чужбина. Българските наследници изобщо не знаят за наследството, а на подставени лица се дават фалшиви документи за родственост, те получават наследството и после делят.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е,колко големи правомощия да се вземе решение е имала агенцията кой и дали да вземе българско гражданство с последващо издаване на българска лична индефикационна карта и международен паспорт като такъв,кат ДАБЧ не са имали такива правомощия и не са таз уполномощена институция натоварена с тез въпроси да издават официални лични документи на българските граждани нито да ги узаконяват,функцията на ДАБЧ,е повече препоръчителна както и за подпомагане от държавния бюджет и дарения за българи в чужбина
29
3
 
13
 
! Отговори
johny преди 5 години
Тук в коментарите сте много корави но на улицата не ви стиска да потърсите сметка и правда.Шубето е големо!
28
1
 
6
 
! Отговори
Дмитрий преди 5 години
Бих желал да отговоря на г-ж Златанова "Защо през 2001 година, която не е толкова далеч, тези същите наши сънародници не са имали такова желание да бъдат българи....Отговор : Защото най-голямо количество Бесарабски българи студенти идват през 2000/2004 и нормално да кандидатсват за Българско граждаство. По онова време ако си Бесарабски българин кандидат за гражданство - се чака около 3-4 години. Проста сметка , кандидатсвам 2001 , 3/4 години и получам гражданство. Просто нали... не е политика
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Посолството във Кипър там живея срещу него....нямате си представа колко афганистанци,пакистанци и индийци са се облажили със български паспорт......уж всички младоженци но булките ги няма.....на групи чакаха пред посолството ни но без жените.....там много намирисва.Да не говорим за хора със лош български.... имаше случай във който кандидат за бг.паспорт викаше на жената дали говори английски че той горкия не я разбираше как да си подаде молбата....живея точно срещу нашето посолство във Кипър
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бе парите не са толкова много,щото Цура каза,че не всички кандидати са имали по 5 бона,някой са давали по-малко.
25
4
 
9
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Патриотизма -последното убежище на НЕГОДНИКА!
24
2
 
15
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
23
2
 
10
 
! Отговори
Frel преди 5 години
Ami kato prodavash koncesionno bg zlato predi oste da e izkopano kak se kazva na bg ezik?!
22
2
 
22
 
! Отговори
България не само е преди 5 години
Продадена, тя е разграбена от псевдо демократи през годините- от началото на т.нар. " Преход". Преходни към много по-лошо и отвратително некомпетентно управление до ден, днешен.
21
4
 
17
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Продават им гражданство, за да .... излязат от България и отидат в Германия... Кой ще иска да е българин тук...
20
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те хората сами бягат заради третирането на нормалните българи от държавата. Повечето "българи в чужбина" идват единствено ако имат някаква изгода, най-често пътуване безвизово в чужбина. Тези които действително са с българско самосъзнание никой не ги брои за нищо в техните си държави.
19
1
 
10
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
До АнонименИ само българин може да измисли такава велика схема за пари.---------------------хахах глупости, чехите го правеха още през 1994 г. Техните паспорти бяха по-вървежни от нашите тогава и *** и пульо стана чех!
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казва съседа полицай "мpъcна мафиотска държавица" и нахлузва униформата да ходи да чака двадесетте заплатки и пенсията.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната халосна пушилка за отвличане на вниманието на раята от която накрая резултата ще е 0!. Докато вдигат цени и данъци,докато ни дерат с всевъзможни глоби сочат някого и вкат "ей това са крадците и заради тях сте бедни" докато и те си крадат!Досега къде спаха за толкова години?
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кражбата на 4-5 МИЛИАРДА от КТБ от "Тримата шишковци" е като детска игра в сравнение с корупцията в КБЧ------------Мухахахаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ще разследва ли източената Здравна каса? А Пенсионния фонд? А Обществените поръчки и парите от еврофондовете?
14
2
 
11
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
При такава бюрокращина и бумащина нормално е да има корупция. Няма никакви определени срокове и ясни правила.