Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари