Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
1
 
! Отговори
V преди 5 години
До Библията :Споко аз съм си въцърковена православна просто исках да познавам съмишленици повече. За мен е чест, че като мъж вие проповядвате един морал за всички и осъзнавате защо. Защото нали знаете до ден днешен това е стоварено вурху плещите на жените те сами да се защитават, когато мъжете използват всички сили и средства да блудстват и ги наричат галено плейбои.
208
2
 
5
 
! Отговори
Мето преди 5 години
Турците да се махат от българските сайтове и да ходят при турския главен Мустак, че му трябват още ...
207
3
 
7
 
! Отговори
Тони преди 5 години
Всички загорели девойки да ме чакат в неделя 11:00 зад църквата на улица Бачо Киро 21. Казвам се Тони. 24 см.
206
3
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
До БиблиятаСамо, че това не означава, че имаш свободата да разгърнеш страстите и греховете си. Властта на мъжа трябва да е само за повечето отговорности, които има от жената, а не насилие и правене каквото ми хрумне, защото видиш ли Бог ми дал власт. Властта трябва да се използва за вършене на добро.
205
5
 
3
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Чувствам как в името на Бог ще счупиш джама!
204
4
 
0
 
! Отговори
Библиата преди 5 години
Аз ходя на църква в неделя на адрес: гр. София, ул. Бачо Киро 21. Казвам се Пламен. Но моля Ви се не идвайте заради мен, а заради Бог и Библията.
203
8
 
6
 
! Отговори
Асен преди 5 години
За днешните жени най-голямото унижение е да бъдат жени. Те се мислят за принцеси на 15 години. А феминиските правят най-лошото фелацио.
202
4
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
До 217Браво напъно ви поткрепям, само така ще сме максимално щастливи и ще намалим тормоза, измудванията за разврат, изневерите изнасилванията. Моля оставете някакви данни за връзка със съмишленик, аз също съм вярваща.
201
3
 
7
 
! Отговори
Драго преди 5 години
Бракът със съвременна жена е руска рулетка с 4 куршума и 2 празни места в револвера. На печелившите: честито!
200
3
 
1
 
! Отговори
gumbol and darvin преди 5 години
До Анонимен 214 Ми няма какво да ти намирисва на Корана, това си е от Библията, но явно толкова си я чел... И исляма и християнството отреждат водеща роля на мъжа и подчиненост на жената... Не казвам, че това е правилно! Но не мисли, че само в Корана пише такива неща, в Библията е същото!
199
1
 
4
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Никои не ви кара да се жените, но трябва да се въздържате от секс във всичките му възможни форми докато сте живи.
198
3
 
3
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Библията са я писали мъже Стиха който цитирах означава, че НЕ ТРЯБВА да има секс извън брака. Ние мъжете и жените трябва влизаме в брак девствени. Извън брака е блудство, по време на брака с друг партньор е прелюбодейство. Това е положените!
197
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
брак - узаконен терор....
196
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Библията са я писали мъже. Ако тогава една жена не е имала избор, и ако остане без мъж остава и без дом и живот, сега не е така. Живеем в свят на възможности и жената може да подскача от алфа мъж на алфа мъж и така 20 години докато накрая стане циклофренична емоционална развалина и накрая се хване с бета мъж снабдител. Не бъдете този бета мъж, само заради свещената дупка, която е видяла какво ли не, нека си гледа котките сама.
195
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По- скоро ми намирисва на корана....
194
6
 
3
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Според Библията е ГРЯХ да се живее на семейни начала, без брак - справка пос. Ев 13:4 (коментар 212)
193
6
 
3
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Женитбата нека бъде на почит у всички, и леглото неосквернено; защото Бог ще съди блудниците и прелюбодейците.Библията, пос. Ев 13:4
192
4
 
11
 
! Отговори
Панама пейпърс преди 5 години
ЖЕНИТЕ ИЗПИТВАТ СВИРЕПА ОМРАЗА КЪМ ОБИКНОВЕНИТЕ МЪЖЕ И В ТОЗИ РЕД ТЕЗИ МЪЖЕ ЗА ДА УГОДЯТ НА ДОЛНИТЕ СИ ГЛАВИ И ДА СЕ ДОБЕРАТ ДО ТАКА ЗАВЕТНАТА ... ЗАПОЧВАТ ЕДИН ШИЗОФРЕНИЧЕН ЖИВОТ В КОЙТО СИ МИСЛЯТ ,ЧЕ СА БАРОНИ И ЖЕНИТЕ СЕ ВРЪЗВАТ,ПОСЛЕДСВИЯТА СА ВИДНИ,В ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ТАКА.
191
9
 
1
 
! Отговори
Библията преди 5 години
22. Жени, подчинявайте се на своите мъже, като длъжност към Господа; 23. защото мъжът е глава на жената, както и Христос е глава на църквата (като само Той е спасител на тялото). 24. Но както църквата се подчинява на Христа, така и жените нека се подчиняват във всичко на своите мъже. 25. Мъже, любете жените си както и Христос възлюби църквата и предаде Себе Си за нея, Библиата, Ефесяни 5: 22-25
190
0
 
6
 
! Отговори
ПИП преди 5 години
До 22 ЖЕРТВИ НЯМА ТАКЪВ СЛУЧАЙ.ЗАЩОТО ТАМ ЗАКОНИТЕ СА ДРУГИ.ТА ЗНАЧИ ВСИЧКО ОПИРА ДО ДЪРЖАВАТА.