Жестоката реалност: 22 убити жени за година от партньорите си!

Защо не се взимат превантивни мерки, защо няма работещи инструменти
1 ное 2018 11:00, Петя Славова
312

26-годишният Викторио Александров ще се изправи днес пред съда, за да бъде определена мярката му за неотклонение.

Само преди дни той разстреля брутално партньорката си – 23-годишната Дарина Министерска, уби едногодишното им дете и отвлече с пистолет таксиметров шофьор, насочен към главата му.

Снощи, пред разследващите, Викторио обяснил, че не помни нищо от двете убийства. Единствено си спомнял как се е разхождал в Северния парк с детето и се е возил с него из автобуси.

Още по темата

"Очевидно в държавата ни има проблем с насилието над жени. Въпросът е обаче как той да се разреши. Престъпността не бива да се разделя на мъжка и женска. Тя е провокирана от дълбоки социални проблеми и на практика е следствие, а не причина", коментира пред Bulgaria ON AIR експертът по сигурност Николай Марков.

По думите му основна вина за подобни трагедии имат хората, заемащи високи политически длъжности, които не взимали превантивни мерки срещу насилието сред българското общество.

"Безспорно е нужно в държавата ни да има работещи инструменти, социални и образователни програми, защото поглеждайки статистиките за насилието в българските домове, които не включват малцинствата, ситуацията е тревожна", отбеляза адвокатът Николай Хаджигенов.

А статистиките са повече от смразяващи!

Само от началото на 2018 година 22 жени са били убити от своите бивши или настоящи съпрузи или партньори. 3 деца – от своите бащи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
2
 
13
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Представете си,че не сте много морален човек и често залитате извън семейството и вършите недотам святи неща.Тя или той ще те обвинява в грехове,изневери,падение,ще коментира с приятели,родители,че е разочарован/а,ще се разведе дори.Сега си представете,че сте милионер или милиардер...и вършите всички тези неща.Автоматично всички упреци ще отпаднат и тя/той ще си изгради житейска философия,че ти прощава в името на любовта си към теб.Проблема е,че сте бедни.
188
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жестоката реалност ИЛИ РЕАЛНА ЖЕСТОКОСТ.
187
1
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Според мен спорът кои са по-виновни, жените или мъжете, е принизяване на дискусията до едно елементарно ниво! Правилно някои отбелязаха, че обществото е в криза, в криза е и семейството, има криза на възпитанието и ценностите! Живеем в отвратително агресивна среда съчетана с огомен икономически натиск върху средностатистическия човек, независимо мъж или жена! За съжаление няма никакви, дори бледи индикации, за промяна...всичко е лъжи и безпардонен популизъм...може и по-лошо да стане дори........
186
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИНКО, не е лошо да се прегледаш, *** на психиатър, вземи мерки, да не четем и за теб във новините.
185
1
 
14
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Някои описват случая като показателен за омразата срещу жените! Според мен тези убийства не са поради женомразтво! Става въпрос за комплексарщина, както и за върховен егоизъм, изразяващ се в разбирането, че жената е собственост! И когато възникне предпоставка да я загубиш, решаваш, че имаш право да я погубиш, за да не я притежава друг... Такъв е и въпросният Викторио, като комплексарщината и болното му его не са от сега...не случайно е притежавал пистолет от няколко години...
184
6
 
11
 
! Отговори
анон преди 5 години
След 1989 насъпи голяма криза в нашето общество, мъжете трудно се грижат за семействата си и това ги озлобява и комплексира. Обърнете внимание обаче, колко жени заминаха в чужбина, да слугуват и чистят, работят по фабрики и ферми, докато мъжете им останаха в България да пият всяка вечер в кръчмата и да философстват.Жените били меркантилни, ами какво да кажем за мъжете, които изневеряват на съпругите си с по-млади момичета. Жена му го чака вкъщи, грижи се за децата, а той "в командировка".
183
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледала съм много документални филми за аналогични случаи. Изкарахте жената каква ли не, но мотивът не е сексуален и не е свързан с детето. Почти винаги са замесени пари. Сума, проиграна от него на комар, кредити или заеми, които не е можел да погасява, живот над възможностите. Такива психопати убиват жената и децата си, когато решат, че не могат да се грижат за тях и са се провалили като глава на семейството. Предполагам, че истинската причина за скандала между тях е била парична.
182
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жените са жертви на тормоз от страна на мъжете, няма спор за това. За мъжа видиш ли е гордост ако прави секс с повече жени, а жената ,разбира се е ***. Жената когато работи и се опитва да се самоиздържа, я изнудват сексуално. Света на прехвалените мъже е отврат.
181
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гецатаАко не жената, то все някой друг ще те предаде в тоя живот. Не всичко е цветя и рози. И не може да притежаваш някого завинаги. Дълъг процес и ежедневен труд е да запазиш една връзка. И никога няма предварителна гаранция
180
3
 
9
 
! Отговори
няма как преди 5 години
Ако си женомразец, няма как да ти върви с жените. Само жена (майка, сестра, съпруга, дъщеря) може да накара един мъж да почувства, че на някой му пука за него и го обича. ВСИЧКИ ЖЕНОМРАЗЦИ СЕ ОБРИЧАТ НА НЕЩАСТЕН И САМОТЕН ЖИВОТ. Ако сте млади, може да не го осъзнавате, но с възрастта ще го усетите..
179
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До гецатаПлащаш ли издръжка? Грижиш ли се за това дете? Ако да, значи си решил да бъде твое. На него ще кажеш ли един ден?Иначе има процедура щом ти не си бащата, особено ако се установи рано. Не се лу консултира с адвокат по време на развода? В кой век живееш да не може да вдигнеш очи за действията на някой друг?Явно не си решил за себе си какво ти е отношението към това дете. Има доста мъже отгледали дете на партньорка. Не е срамно.
178
6
 
3
 
! Отговори
гецата преди 5 години
разбирам мъжете изпадали в афект ако целия им живот е бил една жена, за която са искали да работят, да се развиват за да може тя да се чуства добре а после се оказва че тя ги е предавала през цялото време
177
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато фактите говорят, комплексарите да мълчат!!
176
0
 
6
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Гета,съчувствам ти!Горе главата!Помисли,че ако не беше разбрал щеше да живееш в заблуда цял живот.Хората просто не са искрени един с друг.Радвай се,че си разбрал и не гледай назад.Много често имаме избор и той е под носа ни.
175
6
 
5
 
! Отговори
гецата преди 5 години
... всичките ми приятели ме изоставиха защото мислиха че съм се разделил с нея и с детето защото съм несериозен,вече минаха 5 години и на никой не мога да разкажа истината, без приятели съм,всички винят мъжа че изоставя семейството си, родителите ми ме винят че най вероятно по моя вина "не съм и давал достатъчно и тя го е потърсила на вън", до ден днешен не мога да си вдигна главата пред съседи и познати , другите жени като разберат че имам дете ме избягват за сериозни отношения, прецакан от вся
174
0
 
6
 
! Отговори
гецата преди 5 години
моята приятелка с която от училище бяхме заедно и вече живяхме 3 години под един покрив ми роди дете, осъмних се заради леки несходства на бебето с мен и направих днк тест, оказа се че детето не е от мен а като повдигнах темата тя разказа че е от неин колега който беше женен от една година, тоест аферата им е била преди сватбата, по време на сватбата а е заченала някъде 2-3 месеца след сватбата му, разделих се с нея и не разказах на никой а и тя не разказа, само родителите ни знаят
173
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма страашно. Скоро всички ще минат на кукли и роботки, които можеш настроиш както си искаш и да изключиш когато си искаш.
172
0
 
7
 
! Отговори
ВИКИ преди 5 години
До 22 ЖЕРТВИТук и въздухът скланя към насилие. Защо - не знам.
171
7
 
2
 
! Отговори
£?$ преди 5 години
Защо няма изнасилени мъже ? Защо жените не ни изнасилват и нас. После мъжете са им били виновни. Така е като си играете на игрички и с чувствата на мъжете такъв ще е резултатът. Мъжът му се ... Той му писва да е на сухо ще му разджясат каламбаците.
170
0
 
10
 
! Отговори
22 ЖЕРТВИ преди 5 години
САМО ЗА 1 ГОДИНА....................................................................................И СЕГА ПИТАМ - ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ТАКЪВ СЛУЧАЙ НА БЪЛГАРСКОСЕМЕЙСТВО, КОЕТО ЖИВЕЕ В ЧУЖБИНА??????????????????????????