Скандално! Баптистка църква дари развалени храни в Сандански

БАБХ ги хвана и ще наложи санкции, в размер до 1000 лева
Обновена: 2 ное 2018 12:32 | 2 ное 2018 12:30,
26
Скандално! Баптистка църква дари развалени храни в Сандански
Снимка: архив Reuters

Дарители фантоми, които не са регистрирани по Закона за храните, раздават на социално слаби негодни храни с изтекъл срок на годност.

Още по темата

Тези продукти се пробутват без етикет, без идентификационна маркировка и документи за произход или пък са с изтекъл срок на годност и са неправилно съхранявани, съобщават за "Монитор" от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Последният такъв случай е от Сандански. Става въпрос за дарение на храни с изтекъл срок на годност, внесени от Германия. Те са предоставени на Евангелската баптистка църква в града, която е раздала голямо количество от тях на бедни хора, преди инспекторите да влязат в складовете й.

"Продуктите ще бъдат унищожени. Хванати са 74 кутии с десерти по 16 броя във всяка, 24 броя двукилограмови консерви с домати, 9 кутии с пудинг, 13 десетлитрови туби с фритюрна мазнина и оцет балсамико в 20 кашона по 6 броя. В помещение към църквата са установени и 1200 кг. продукти от дарението, но в срок на годност – брашно, сухи супи, мюсли, кисели краставички, оцет балсамико, пастет", казаха от БАБХ.

На църквата е връчен акт за административно нарушение. Предстои издаване на наказателно постановление за това нарушение като санкцията ще бъде в размер от 500 до 1000 лв., казаха още от агенцията.

Санкциите по Закона за храните за физически лица са от 500-1000 лв. При повторно нарушение са предвидени от 1000 до 2000 лв. Санкцията за юридически лица е от 1000 до 2000лв, а при повторно нарушение от - 2000 до 4000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
един преди 5 години
То и в кауфландите и лидълите развалена храната ама защо не е СКАНДАЛНО не знам?------------------------------------------------Не е развалена ама не е руснашка и затова не е за теб.Пазарувай в Берьозка.
22
2
 
2
 
! Отговори
Пламен Костадинов преди 5 години
Исус Христос е Истината. Той е единствения път за Спасение на човека. Единствения. Ако търсите истината - четете Библията.
21
1
 
4
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 5 години
До Анонимен 18Има много истини, докато не познаеш Истината.
20
2
 
4
 
! Отговори
до дедо Господ преди 5 години
Щом наричаш Господ 'дедо', това показва и ти колко си вярващ..... никак и фалшиво.
19
3
 
7
 
! Отговори
дедо Господ преди 5 години
каквато им храната , такава им и църквата - развалена и фалшива .......
18
2
 
6
 
! Отговори
дарител преди 5 години
Бълха ги ухапала тези.... с тази мижава и малка глоба. После друг ни е виновен.
17
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Православието много се доближава до култовете и сектите. В сектите има казват на хората, че те там са най-наясно и са най-правилното учение и всички останало са в заблуда. Моето уважение към православните християни, но тяхното поведение се доближава до сектантство.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По вашата логика и католиците са сектанти, само православните не били сектанти. Много се "умни", ама много.
15
8
 
3
 
! Отговори
Do Stefan, преди 5 години
Do Stefan,Знаеш ли че най-проспериращите страни са протестантски: САЩ, Канада, Виликобритания, Германия, Скандинавските страни. Според теб там всичките са сектанти? Много си ...
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре ромите да са протестанти отколкото ислямисти.Акъла им е малко луди са,диви са като станат мюсюлмани ще почнат да се взривяват и всеки ден ще има атентати.Всъщност от теологична гледна точка протестантите са единствените които са горе-долу съвременни.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основните поддръжници на тази църква в България са ромските общности. Още навремето след 1989-а г. евангелските пастори започнаха да действат на този принцип - дават храни, облекло и т.н. от разни съмнителни фондации, хората се връзват и става въртюлейшън. Така дефакто една част от ромите станаха протестанти и се асоциираха с т.нар. запад. В това нямаше да има нищо лошо, ако намеренията на пасторите и посредниците са били безкористни, което разбира се може да се види нагледно.
12
11
 
15
 
! Отговори
Стеф преди 5 години
Баптистите са си чисти сектанти. Не знам защо им позволяват да съществуват. Като православна държава това трябва да е единствената религия , която се изповядва.
11
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросните американски евангелистки олигoфpeни са тук да изпълняват 3-тата част от план Ран-Ът - духовното унищожение на България. Първите две части- икономическото и културното унощожение вече са изпълнени.
10
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално за американците. Навремето ни пратиха един кораб с мухлясала царевица, а сега тровят хората с развалени храни. Планът на Вашингтон по унищожението на населението продължава.
9
0
 
15
 
! Отговори
един преди 5 години
"Скандално" - вие да не сте побратимени с "БЛИЦ"?
8
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разкарайте със закон тези американски секти от България! По нищо не се различават от сатанинските култове!
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пробвайте да дарите храни с изтекъл срок в Германия да видим дали ще ви глобят с 500 евро.
6
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що ще Евангелската баптистка църква в Сандански и изобщо в България?Нито сме евангелисти,нито баптисти.Източноправославни сме.Всички останали са сектанти.А тези са дошли да тровят бедните.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия същите като дост
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
............ценности.