Акция Зима: Наред за проверки – каруци и велосипедисти

От 10 ноември МВР ще бди за велосипедисти без жилетки
4 ное 2018 13:50,
45
Акция Зима: Наред за проверки – каруци и велосипедисти
Снимка: Булфото, архив

Глобата за велосипедисти, които карат своите колела без светлоотразителни елементи на тях е 50 лв. Ако не бутат велосипедите си по тротоарите и при преминаване през пешеходна пътека, санкцията е 20 лв. При движение при намалена видимост, без светлоотразителна жилетка, нарушителите ще трябва да заплатят 10 лв.

Това обясни пред медиите полицейски инспектор Мария Ботева от ГД "Национална полиция" по повод започналата акция "Зима".

Акцията стартира на 1 ноември и ще продължи до края на месеца. До 10 ноември акцент в нея ще бъдат велосипедистите и каруците. Вторият етап ще е за пешеходците, а третият за безопасното шофиране при зимни условия.

Инспектор Ботева отбеляза, че акция "Зима" се провежда повече от 20 години.

Тя коментира, че има специални правила за движение на велосипедисти и каруци, които те често пренебрегват. И допълни, че децата, които не са навършили 12-годишна възраст могат да карат колелата си по тротоарите и пешеходните пътеки, но ако трябва да се движат по пътя трябва да са с придружител.

Полицейският инспектор от "Пътна полиция" обясни, че във втората десетдневка на месеца ще се следи за неправилното пресичане на пешеходците и за случаи, в които водачите на МПС им отнемат предимство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
6
 
! Отговори
бай х преди 5 години
къде по Европа се занимават с каруци ?????????????
37
0
 
3
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Акция "Зима" - щото Ушев взима.
36
1
 
9
 
! Отговори
Асанко от Факултето преди 5 години
До Анонимен 35И халогенен фар на челото на коня.
35
0
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Наистина-защо не се казва нищо за ромските каруци?Те са по голяма опасност за нас българите .Нормалните българи,Ромите и каруците им не са само запалха по пътя ,но и крадат с тях.Замърсяват.
34
0
 
19
 
! Отговори
чукча преди 5 години
тук са цитирани няколко вида глоби за велосипедисти и нито една за каруци???за тези с правата и свободите само мъмрене ли?
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да имат фарове и габаритни светлини каруците
32
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
хах снатията се говори дамо за велосипедисти за ромеите с каруци пак ще има компромис
31
1
 
10
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
А питали ли сте се защо египтяните от България масово карат каруци?Ами един от отговорите е -с тях много лесно се краде.Минават навсякъде,никой не ги спира,не плащат нищо,товарят яко и могат да се возят по 5-6.Минават по улицата-изправят се и гледат от високо какво има зад оградите.Въртят черните очички и гледат какво има за краднене.Набелязват да се върнат вечерта.Разузнаване с каруца.И каруцата може да мине напряко-през парка,градини,напреко на улици .Те затова-за кражби ги имат .
30
0
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
И друго съм видял с очите си-дзинганета *** конете ,съдават опасност-минават покрай патрулки -ония не реагират.Полицаите се правят на разсеяни.На едно кръстовище *** биеха жестоко един кон-животното побесня от уплаха и хукна да бяга.Случи се до 27 п-ка.По чудо нямаше прегазени бабички и деца които минаваха на зебрата.По чудо.И ако имаше жертви-какво?Пак само щяха да пишат в пресата- а получовеците на свобода ще се кискат.По добре те да ***.Тия са ни като хомот на шията.Факт.
29
2
 
4
 
! Отговори
....ме пази.. преди 5 години
Гумите ще ги сменям по-натам ,дано да не ме спипат случайно ,криеницата продължава ,много са на гъсто куките ,но засега успявам да им се изплъзна и предните габарити не ми светят ,че трудно се смеснят от метана... това е положението.. милиони са като мен ,това ми дава увереност ,че аз съм от добрите а палкаджиите са репресивен апарат ,събиращ пари от хора който нямат.
28
2
 
9
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Има си правила и трябва да се спазват.Нарочно съм наблюдавал-велосипедист в тъмното-с черни дрехи-единствено котешките очи на *** го спасяваха от мачкане.Аз съм шофьор,мисля много внимателен,карам бавно защото това е решаващо за нямане катастрофи-но колооездачи без никакви отразители,светлини са си самоубийци.Колко му е-навсякъде има за стотинки отразителчета или фенерчета-но опира до култура.светлините могат да те спасят от осакатяване.Просто е.
27
2
 
6
 
! Отговори
Шефеор на куруца преди 5 години
мойто кула на зимовна грайфера и озади сфитофар от газен финер имам и конат ми има бризента озади за тофалетна чения и мойто куруца е ф изрятнос кату меписе
26
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
А за водна помпа на ЗАЗ ще проверяват ли?
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
повече от 20 години се придвижвам с велосипед в София и по голяма *** от шофьорите няма, престрояват се без мигач, засичат и никога не са виновни:(а сутрин в задръстванията ми става жал за тях,всеки яхнал САМ бараката, ама всеки сам си преценява как да си губи времето
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВиж сега, твоите колеги може да са читави и да се грижат за живота си, но аз редовно продължавам да виждам:1. Велосипедисти нощно време без никакви светлини или отразители.2. Велосипедисти в насрещното или напряко на улицата.3. Велосипедисти на тротоарите (и то не 12 годишни деца).4. А някои карат в насрещното по велоалеите, ама там поне със своите се трепят.Далеч съм от мисълта, че всички шофьори са цвете и всички велосипедисти са тъ.анари, но защо има толкова "безсмъртни"?
23
0
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Проблема в България е че в парламента влизат само хора които са ,,учили,, за да не работят.Такива хора не могат да направят България европейска държава ,защото опита е незаменим от кетапа ;) Трябва първо да побачкаш из Европа за да можеш да управляваш европейска страна ;) Смисъла на народното събрание е да е народно ,а не вишисти да си осребряват кетапи които никой в частния сектор не е признал ;)
22
1
 
2
 
! Отговори
Мега миньор преди 5 години
13...я ся пространството е ние в него...ако завиваш на дясно и оня ти е от дясно...кво става...опаа ми движи се в ляво...т.е. в насрещното
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде съберете малко премийки за Коледа няма лошо.
20
10
 
6
 
! Отговори
До Аха преди 5 години
За твое сведение карам Киа дизел на 11 години. А не 30-годишен таралясник. Слизай от балканчето или се научи да спазваш правилата.
19
3
 
10
 
! Отговори
До 17 преди 5 години
Представих си какъв злобен талибан по пътищата си с вмирисана трошка купена от европейска автоморга, катериш се къде тротоар и зелена площ видиш, плашиш и старци, и деца с разнебитените си возило и свиреп ориенталски вид.