Пазарджик, Ямбол, Благоевград... Срещу скъпото гориво!

Само за три месеца цените са скочили с поне по 10 ст. на литър
Обновена: 4 ное 2018 15:12 | 4 ное 2018 14:23,
92


И днес протести срещу високите цени на горивата в няколко български града. В този час десетки автомобили от Благоевград се готвят да блокират главния път Е-70 с жива верига.

Протести днес са организирани още в Пазарджик и Ямбол. През последните дни недоволството си изразиха и жителите на Монтана, Стара Загора и Добрич.
Още по темата


Според протестиращите няма реална причина за непрекъснатото покачване на цените на горивата. Само за последните три месеца бензинът е поскъпнал с повече от 10 стотинки средно за литър. Подобен скок се наблюдава и в цените на дизела, а макар и по-малко поскъпване се отчита и при пропан-бутана.

Освен недоволство срещу цените на горивата, протестиращите днес в Ямбол изразиха и съпричастност с протестите на майките на деца с увреждания, които настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Е-70 блокираните бяха в километрична колона,а простиращите ги пазеха сума ти полицаи и коли,докато скандираха "всеки ден ще е така до победата!". Вместо да блокират обикновените хора да отидат да скандират на жълтите павета...А и едни мотористи ей тъй минаха през тях...щото толкоз могат да блокират...жалка работа
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До44. Топлофикация може да плаши гаргите.Ние обичаме омбудсман Мая. Тя бди за народа роб на топлофикация.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с вдигането на цените на горивата е нормално. Кой то може и той вдига неговата цена.Лошото е ако си слуШител, администратор, чиновник. Трябва да се оглеждаш и да дигаш цената на "подкупчето".
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До44. Топлофикация може да плаши маймуните. Не е само тоя, а са тия.
44
0
 
6
 
! Отговори
фермер преди 5 години
Така е добре , дигам и свинските пържоли.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един па по-долу написал / колкото да си пише нещо / ,че топлофикация не му харесвала и си намерил друг доставчик на енергия --- това може да стане само ,ако си продаде жилището и иде там където няма топлофикация иначе отказване няма , или всички от входа да са с него --- тука сме изцяло под руска зависимост , даже и шел продават на газпром има разни оемвита те срещу тоя монопол са просто смешни...
42
2
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
НА ГОРИВАТА СЕ ВДИГНАХА ЦЕНИТЕ НЕ С 10 СТОТИНКИ А С 50
41
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще блокирате бе ! Като дойдат онези с бусовете с щитовете с маските дето ги призовавате да се оправят с махалите и ще си чупите колите да се изнасяте....на посоки..
40
2
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Нямало картел ли, ко каза ко?
39
2
 
4
 
! Отговори
глупава причина... преди 5 години
...за протест..... Протеста трябва да е срещу подоходната политика на ПРАВИТЕЛСТВОТО която не позволява на човек да си купи гориво дори при минимално повишаване на цените .Протеста може да е за всичко което се случва тук и ще се случи тази зима...тежко на хората с мизерни пенсии ,помощи и минимални заплати--много по ниски от необходимия за оцеляване социален минимум !
38
4
 
6
 
! Отговори
АМИ БЛОКИРАЙТЕ ,БЕ преди 5 години
..КАТО НЕ ВИ СТИСКА ДА ЗАПАЛИТЕ ПОНЕ ЕДНА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НА "ЛУКОЙЛ".....ЗАПАЛЕТЕ СИ АВТОМОБИЛИТЕ!ВСИЧКИТЕ СКЛАДОВЕ СА НА ЛУКОЙЛ!!!ТОЙ ВИ ВДИГА ЦЕНИТЕ!!!!!
37
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли пари потрошиха за този 50 км автопоход за отиване и връщане и всичко за 20 ст. увеличение на бензина.
36
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Интресно ми е да разбера колко човека от Благоевград ще отидат до Русе, Разград или Шумен за да блокират път Е 70 ?! Да не би да става въпрос за Е 79 ?
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работете за печалбите на картела. 60 стотинки данък "Картел" е нищо. Можете и повече, работете повече, за да плащате повече данък на картела. Аман от бедняци, които не могат да плащат на картела.
34
0
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Явно си под 30 години и нямаш представа кое как е било пубере!!!
33
2
 
7
 
! Отговори
м даа преди 5 години
Да изберат някой по-тесен участък на Е70 , щото ката знам колко е активен българина в протестите на живо, няма да има достатъчно хора и с протегнати ръце да препречат пътните платна.
32
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тия с моторите трябва да им направят 20 лева литъра.
31
9
 
9
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 5 години
Никога повече ГЕРБ!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждам на някои им харесва Македония та я дават за пример! На мен ми харесва Лондон,Париж,Виена!Въпрос на мироглед!
29
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Протеси,протести...Тук за едно,там за друго,и полза никаква.Трябва всички да се обединим в един протест-ниските доходи.Те са в основата на всичко.Всенароден протест с искане за уеднаквяване на заплатите с тези в Европа,за по-достоен живот на всички трудещи се .