Бездомни кучета наобиколиха 5-годишно в Хасково

Възрастни хора в близост скочили и взели детето на ръце
5 ное 2018 21:40,
10
Бездомни кучета наобиколиха 5-годишно в Хасково
Снимка: BulFoto

Глутница бездомни кучета се опита да нападне 5-годишно дете. Инцидентът станал точно в центъра на Хасково пред сцената на пл. "Свобода". Там детето си играело със свои връстници, пише "24 часа".

Малчуганът тръгнал да бяга към свой приятел, когато бездомните кучета го наобиколили и започнали да лаят.

Майката на детето била на няколко метра от сина си с другото си по-голямо дете. Намесили се възрастни хора, които стояли на пейките пред сцената.

Пред "Дарик" майката разказа за станалото: "Преди няколко вечери при пейките пред Областния съвет детето си играеше и тичаше с други деца. Глутницата се появи изневиделица и наобиколиха малкото ми дете, което е на 5 г. Отстрани имаше възрастни, които скочиха и взеха детето в ръце, иначе най-вероятно щеше да има последици. Глутницата кучета си е редовно тук в центъра и обикаля. Трябва да се вземат мерки, защото освен от нападение, има опасност и от болести".

Жената не е подала жалба, защото не вярва, че ще има ефект: "Докато общината не се разбере със зоодоброволците кучетата да се прибират в кучкарник, а не само да бъдат маркирани, няма решение на въпроса".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така става като няма работеща система. Моето куче има чип, и е регистрирано в общината, и му плащам данак. Но всичко, е само на хартия. Ако се чипират и регистрират всички кучета няма да е така. Веднага ветеринаря влиза в системата и вписва, че кучето е бременно. След което тези кучета се чипират и регистрират, и ако има изхвърлено куче ще се знае собственика,и ще му наложат глоба. Животните са добри не са като хората те нападат за да се защитят, а не да се убиват по всякакъв начин
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаме си държава която не може да се оправи с едни помиари и едни кучкари. Какво падение
4
8
 
13
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Глутница таБъркаш, не съм съгласен, виновни са единствено кучкарите и псевдокучкарите. Те не могат и не искат да гледат кучетата съгласно съществуващи норми, или имат изгода от кучетата (бездомни или домашни). С какво хората, които не отглеждат кучета, не са отглеждали кучета са виновни. Виновни са единствено кучкари и псевдокучкари, защото не носят никаква отговорност за кучетата.
3
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме Царството на кучкарите. У нас кучето е по-важно от човека.
2
15
 
13
 
! Отговори
Глутница та преди 5 години
А кой е виновен за съществуването и поведението на тези животни?Не е общината или зоолюбителите,ЧОВЕЦИТЕ като всички нас.Така че си понасяме последствията от собствените действия.Вината си е изцяло наша.
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли мъж за да реши проблема окончателно