Масова стрелба по... коне в Ботевградско

Само за седмица са убити над 20 коня, МВР разследва
6 ное 2018 09:10,
49
Масова стрелба по... коне в Ботевградско
Снимка: Getty Images

Собственици на коне от Правец и Ботевград се оплакват, че само през изминалата седмица са убити над 20 коня.

Росен Николаев и Найден Методиев са двама от тримата стопани на коне, чиито животни са простреляни през изминала седмица в района.

Двамата са дребни стопани. Твърдят, че нямат врагове.

Стреляно е и по няколко коня на бизнесмен от Правешко. Различният социален статус на пострадалите собственици и типове коне изключва версията за лично отмъщение. 

От районната прокуратура в Ботевград потвърдиха пред bTV за два убити и осем простреляни коня до село Калугерово, община Правец. Именно от там е подаден и сигналът за простреляни коне на 1 ноември.

Води се досъдебно производство за извършено престъпление – "проява на жестокост към животно и причиняване противозаконно на смърт или трайно увреждане", за което се предвижда до 3 години затвор и глоба от хиляда до 5 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До Анонимен 39Точно така-съгласен съмЛично съм виждал *** как с каруцата през нощта,през парка откраднаха на 2 курса един зил с дзифт- за покриви.За един час с каруцата окрадоха повече от хиляда лева дефицитна стока от строеж.Беше по времето на Тошо.Той ги развъди с тия кражби та немат спиране и до сега.По онова време аз работех за 200 лв. за цял месец и то с норма.А сините шведи за 1 час 5 пъти повече .С каруцата.После кючек ракия и заченати на пияно тиганета дето аз и ти ги хрантутиме
35
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
всичко мръсно и тъпо в някаква степен опира до ония ромулите и етническата партия която ги насъсква срещу нас.Трябва да им се резнат крилцата и да се вкарат в правия път.Ако трябва доброзорно.
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сте виждали да яздят коне, или да орат с тях? Конете единствено превозват крадена стока - дърва, желязо и т.н. Липсата на коне силно ще ограничи кражбите от гори, поля и домове.
33
0
 
1
 
! Отговори
Трипонеца преди 5 години
Донякъде косвена вина има и магазинът на народа Кауфланд, защото пусна евтини конски кюфтета на промоция,после се усладиха на хората и сега започнаха да ги трепят!Тоа свят не отива на добре,ама хич!
32
1
 
1
 
! Отговори
Гринго преди 5 години
Дотук - добре !Сега е ред на крави , магарета и и други такива придобитъци , заради които са станали много автомобилни катастрофи , от тях и с човешки жертви .Чак тогава на "стопаните" им ще им пука къде им е стоката в даден момент .
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8 коня, ако са добри, това са щети поне 50000 лева ....
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Не всички живеем в калта ...
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Конете са символа на прабългарите, т.е. е част от културата на съвременния българин."---Айде, бе, на съвременния българин! За прабългарите съм съгласен.Ама в съвремието конете (и каруците, де!) ги свързваме с "културните особености" на един друг, особен етнос.
28
1
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
Много правилно, ако някой е загубил роднина в катастрофа, или си е потрошил колата и е влачил семейството си по болници, вслествие на:"...кон бе, кон..."(цитат). Правосъдието няма и намерение да раздава правосъдие - какво да прави човека... Така трябва, като няма държава, ние да продължаваме да търпим ли?
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сигурно е на някой от управляващите недоразвитото чеденце садистче
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нали тече кампания по избиването на българските животни под предлог, че са болни, явно за конете не могат да измислят причина, както за патиците, овцете и с.в.инете, какво и има на думата, та я цензурирате не разбирам...
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нали тече кампания по избиването на българските животни под предлог, че са болни, явно за конете не могат да измислят причина, както за патиците, овцете и свинете
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Конете са символа на прабългарите, т.е. е част от културата на съвременния българин.Няма начин българин да прояви такава жестокост към конете, просто защото всеки българин уважава собствената си история и себе си .
23
0
 
6
 
! Отговори
Кюстендилец преди 5 години
Да дойдат и към Кюстендил . Конете на ромите от кв ,,Изток,, редовно са на пътя при КАТ....
22
0
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Ама отишли да у дома им и са ги застреляли ?!?!Или *** са ги пуснали свободно из чуждите имоти?
21
0
 
24
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
"Гледаш, храниш, грижиш се..." - друг път. Цяла година конете скитат по ливади и чукари, а собственика си взема субсидиите.
20
3
 
14
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
ХАХАедин колега каза мисъл която много ми хареса..........Масова стрелба по конете и по КОНЯРИТЕ трябва.Браво колега-засмя ме,подобри ми настроениетоблагодаря:)!
19
2
 
36
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
Това са безпризорни коне, които ромите пускат да правят бели по вилните и земеделските имоти и да се разхождат необезпокоявани в населените места. Преди месеци безпризорни коне излязоха на автопътя за Видин и предизвикаха катастрофа, при която водачът на леката кола загина. Разбирам съд за убийство на. гръбначни животни,но животът на хората е по-скъп от този на конете . А Темида не съди ромите, нито МВР ги глобява.
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както пееше навремето Мишо Шамара - "До всички тарикати тук на купона, ъ-ъ, да убием коня!"
17
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-правилното решение за разчистване на каруците от градовете.