Общински неволи: Проблеми пред градовете и селата

Равносметката в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR
6 ное 2018 20:50, Анисия Иванова
1

Каква беше 2018 година за българските общини и кои са бързоразвивщите се села около големите градове в страната - равносметката в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR от Силвия Георгиева - изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в България.

"През изминалите 8 месеца тече интензивна дискусия в общините кой е най-добрият вариант за прерайониране. Това има значение от гледна точка на европейското финансиране. Това се налага, за да отговорим на европейските изисквания за размер на населението в даден район", коментира Георгиева.

Това прерайониране се налага, тъй като в България има два района, които не отговорят на изисканите от ЕС цифри, заяви още директора на Националното сдружение на общините.

Лошата пътна инфраструктура в малките градове и села в страната също е един от належащите проблеми на общините, които трябва да ги поддържат със собствени средства. Според Георгиева най-трудна е поддръжката на четвъртокласната пътна мрежа в страната и увери, че парите със сигурност не са достатъчни за това.

Наскоро стана ясно, че от догодина ще има увеличение на местните данъци и такси. Трябва ли да се притесняват хората, че това ще се отрази на джоба им?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От калпави кадри начело с безотговорни кметове и кметици е такова